T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Düzeltmeye geliyoruz'

AK Parti lideri Erdoğan, "İnsanı yücelt ki, devlet de yücelsin" felsefesini 3 Kasım'a kadar Türkiye'ye yayacaklarını söyledi.

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" felsefesini 3 Kasım'da Türkiye'ye hakim kılacaklarını söyledi.

Erdoğan, Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nin Ereğli Beldesi'ndeki mitingte yaptığı konuşmada, belde halkının, ülkenin siyasi, ekonomik ve sosyal yaşamına ilişkin sıkıntılarını iyi bildiğini ve bugünkü kararını buna göre vereceğini kaydetti. Bu kararın, ülke geneline yansımasının olacağına inandığını bildiren Erdoğan, "AK Parti, ülkenin varoşlarında kalan yoksul ve sessiz yığınları yücelterek, devletin muktedir gücü haline getirmeyi hedefledi. Partimizin felsefesi, 'İnsanı yücelt ki, devlet de yücelsin''dir. Bu felsefeyi, yarın Ereğli'den başlamak üzere, 3 Kasım'a kadar Türkiye'ye yayacağız" dedi.

Gerginliğin tarafı olmayacağız

1950'lerde DP'nin kullandığı "Yeter söz milletindir" sloganını, "Yeter, karar milletindir" olarak kullandıklarını ifade eden ve bu sırada "Tayyip'e uzanan eller kırılsın" sloganı atanlara müdahale eden Erdoğan, şunları söyledi: "Bize uzanan eller kırılmasın. Çünkü biz merhamet, rahmet topluluğuyuz. Kırmaya ve dökmeye değil, yapmaya geliyoruz. AK Parti, siyasi gerginliğin tarafı olmayacaktır. Barışın, sevginin ve kardeşliğin teminatı olacağız. Tebüssüm nedir, bunu anlatacağız."

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri de hatırlatarak şöyle devam etti: "Her hafta bir müfettiş görevlendirdiler, bir şey bulamadılar. Sonunda bir şiirle beni malum yere gönderenler, hukuki yolla yapamadıklarını siyasi yollarla yapmaya çalışıyorlar. Bu hükümet, bunu her gün yapıyor. Kapanan dosyaları tekrar tekrar açıyor. Hani eski defterleri karıştıran müflis tüccar var ya, onun gibi. Bunlar da iflas ettiler, ne yapar ederiz de, hükümette kalırız diye çabalıyorlar."

9 Meclis üyesi seçilecek

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'ne bağlı Ereğli Beldesi'nde, bugün belediye meclis üyelikleri için seçim yapılacak seçimde, 8 sandıkta toplam 2 bin 679 seçmen oy kullanacak. Beldenin Arif Hoca Mahallesi'ndeki 4 sandıkta 1.433 ve Hüseyin Hoca Mahallesi'ndeki 4 sandıkta da

1.246 seçmen oy kullanacak. Seçmenler, sırasıyla CHP, SP, BBP, LDP, DSP, İP, AKP, ATP, TKP, MHP, ANAP ve DYP'nin bulunduğu oy pusulalarını kullanarak, Belediye Meclisi'nin 9 üyesini belirleyecek. LDP İl Başkanlığı ise seçimlerden çekildiklerini açıkladı.


Bahçeli neden seçim istedi?
Kutan'dan SHP'nin seçime girmesine destek
Ecevit: AB yasalarını çıkarmaya çalışacağız
Çiller 'Acil reçete' dağıttı
Gül: Seçim kararından sonra yasalar çıkar
'Kadirizm' siyasete giriyor
Yazıcıoğlu: ATP ile ittifak yapacağız

 
Seçim ve AB mesaisi
Erken seçim ve AB Paketi için yarın toplanacak olan TBMM'de iki konu eş zamanlı olarak komisyonlarda görüşülmeye başlanacak.
AB için şartlı destek
MHP lideri Bahçeli, idamın kaldırılması ve Kürtçe yayına kesinlikle karşı olduklarını hatırlatarak, bu konular dışındaki düzenlemeler ayrı ele alınırsa, 'AB paketi'ne destek vereceklerini söyledi.
Demirel: Sorun çözülene kadar seçim yapacağız
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yapılacak bir erken seçimle bugün şikayet konusu olan birçok sorunun ortadan kalkacağını söyledi.
Erbakan: Bağımsız aday olacağım
Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, "Bağımsız aday olarak seçime girmem için hiçbir mani yoktur" dedi.
Şehit aileleri kendi 'vekilini' seçecek
Bursa Şehit Aileleri Derneği üyesi Yıldız Namdar, kendi aralarından çıkaracakları bağımsız adayları Meclis'e sokacaklarını söyledi. Türkiye'deki tüm şehit aileleri derneklerinin başkan ve yöneticileri Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği'nde biraraya geldi. Yıldız Namdar, dernek başkanları adına yaptığı konuşmada, siyasilerden ümitlerini kestiklerini belirterek, "Şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapanları değil, aramızdan çıkaracağımız bağımsız adaylardan en az 10'unu Meclis'e göndermeye çalışacağız" dedi.
28 Temmuz 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED