AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Sezer'in koruduğu bürokrat

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in koruduğu üst düzey bürokratlardan olan MTA Genel Müdürü Ali Kemal Işıker'in kurumda parayla ilgili daireleri doğrudan kendine bağladığı ortaya çıktı.

  • ALİ SALİ/ANKARA Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in koruduğu üst düzey bürokratlardan MTA Genel Müdürü Ali Kemal Işıker'in parayla ilgili daireleri son zamanlarda doğrudan kendine bağladığı ortaya çıktı. Işıker, kurumda en fazla paranın döndüğü Sismik 1 Gemisi Koordinatörlüğü, Bilgi İşlem Koordinatörlüğü, Müze Müdürlüğü gibi birimleri doğrudan genel müdürlüğe bağladı. Işıker'in İçişleri eski bakanlarından Rüştü Kazım Yücelen'in Ankara Kazan'daki villasına da komşu olduğu belirtildi. Kazan'daki villa sahipleri arasında Işıker'le birlikte iki MTA Genel Müdürü, bir Etibank Genel Müdürü'nün olduğu ileri sürüldü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın MTA Genel Müdürü Işıker'in mal varlığı ile ilgili bir araştırma başlatmaya hazırlandığı belirtiliyor. Geçtiğimiz Nisan ayında görevden alınmak istenen Işıker'in kararnamesini Cumhurbaşkanı Sezer iade etmişti.

    Bakan Güler'e tavır mı?

    Işıker'in kurumda en fazla paranın döndüğü birimleri yeni daire başkanları atandıktan hemen sonra doğrudan kendine bağlaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e tavır olarak değerlendiriliyor. Sismik 1 Gemisi Koordinatörlüğü 2003 yılı Temmuz ortalarına kadar Jeoloji Etüdleri Dairesi'ne bağlı bir birim olarak hizmet veriyordu. Sismik 1 Gemisi şu an herhangi bir sondaj çalışması yapmadığı halde aylık harcamasının 100 milyar liranın üzerinde olduğu belirtiliyor. Bilgi İşlem Koordinatörlüğü ve Müze Müdürlüğü ise yine geçtiğimiz Temmuz ayı ortalarına kadar Bilimsel Dokümantasyon Daire Başkanlığı'na bağlı 2 ayrı birim olarak hizmet veriyordu. Bu müdürlükler en fazla paranın döndüğü birimler olarak biliniyor.

    Işıker'in mal varlığı incelenecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Işıker'in Ankara Kazan'daki villasının, Bodrum'da yazlığının olduğu iddiaları üzerine mal varlığı araştırması yapılacak. MTA 57'inci Hükümet döneminde Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'e bağlı bir kurumdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kaynakları bir bürokratın bu kadar kısa zamanda bu kadar mal varlığı edinmesini anlamakta güçlük çektiklerini belirterek, MTA Genel Müdürü Ali Kemal Işıker'in mal varlığı hakkında, Bakanlığın inceleme başlatacağını belirttiler.

    Işıker, geçtiğimiz Nisan ayında görevden alınmak istemiş, fakat Cumhurbaşkanı Sezer tarafından korunmuştu. Nisan ayında görevden alma kararnamesi Köşk'e gönderilen Işıker'in kararnamesi Sezer tarafından iade edilmişti. Söz konusu kararname iadesinin ardından Işıker'in etrafına "Benim görevden alınma kararnamemi Köşk'ten kimse çıkaramaz. Ben Köşk tarafından korunuyorum" dediği iddia ediliyor.

    Personelin maaşı tehlikede

    Bilgisayar sisteminin kuruluşunda yaşanan bazı aksaklıklardan dolayı MTA'nın bilgisayar sisteminin çöktüğü, bunun için de personelin maaş almakta sıkıntı çekeceği ileri sürülüyor. Enerji Bakanlığı yetkilileri MTA bilgi işlem sistemi hakkında teftiş yürütüldüğünü belirterek, geçmişle ilgili her türlü olumsuzluğun ortaya çıkaracaklarını ifade ettiler. MTA bilgisayar sisteminin çöktüğünü belirten Enerji Bakanlığı yetkilileri, bugün (Perşembe) sistemdeki arızanın giderilememesi halinde kurum personelinin maaş almakta sıkıntı çekeceğini söylediler. Bilgisayar sistemindeki sorunun giderilememesi durumunda, MTA personelinin maaş bordrolarının elde hazırlanmasının yetişmeyebileceği ve bu nedenle personelin gününde maaş alamaması tehlikesi olduğunu belirttiler.



  • 16 Ağustos 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED