AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

D Ü N Y A
"Kürdistan rüyamız için
henüz erken"

"Bağımsız bir Kürt devleti rüyasının sona ermediğini, ancak şu an için imkansız olduğunu" söyleyen, IKYB lideri Celal Talabani, "Amerikan askerleri Irak'ta 1 ya da 2 yıl daha kalmalı" dedi.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) lideri Celal Talabani, ''bağımsız Kürt devleti rüyasının ölmediğini, ancak şu anda mümkün olmadığını ve gündemde bulunmadığını'' açıkladı. Talabani, Tokyo'daki açıklamasında, Kürt liderlerin, ''bağımsız bir devletten ziyade demokratik bir Irak için çalışmayı yeğlemeye ve pratik amaçları benimsemeye'' karar verdiklerini söyledi. Celal Talabani, ''Gerçekçi olmak zorundayız. Taraflar, halkın mümkün, başarılabilir ve gerçek hedeflerine bakmak zorunda'' diyerek, Kürtler için şu anda en iyi yolun demokratik, parlamenter yapıda, federatif ve çoğulcu bir Irak olduğunu düşündüklerini ifade etti. Talabani, her iki tarafın çok acı çektiğini, özveride bulunduğunu, şu anda başarılabilecek şeyin Irak çatısı altındaki bir federasyon olduğunu belirterek, ''Bağımsızlık imkansız. İmkansız olan şeyleri istemiyorum'' diye konuştu. Irak geçici hükümet konseyi üyesi de olan Talabani, Amerikan askerlerinin Irak'tan hızla ayrılmasının kaosa davetiye çıkaracağını, bu nedenle demokratik Irak için 1 ya da 2 yıl kalmaları gerektiğini de açıklamıştı.

Türk askeri istemiyoruz

Talabani, Irak'ta daha fazla uluslararası kuvveti memnuniyetle karşılayacaklarını fakat Türkiye ve diğer komşu ülkelerden askerlerin varlığına karşı olduğunu söyledi. Talabani, "Türk ordusunun varlığına karşıyız" diyerek şu anda Kuzey Irak'ta bulunan 3 bin Türk askerinin yeterli olduğunu işaret etti. "Bütün komşu ülkelerin askerlerini Irak'ta görmek istemiyoruz" diyen Talabani, "Sadece Türkler değil, İranlılar, Kuveytliler ve diğerlerine de görmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Her gün onlarca sivil tutuklanıyor

Irak'ta Amerikan askerlerini hergün düzenlediği saldırılar sonucunda onlarca Iraklı yaka paça tutuklanıyor. Dün Tikrit'te 14, Bağdat'ta da 10 Iraklı sivilin tutuklandığı belirtildi. Öte yandan, bir Amerikan AH-64 Apaçi helikopterinin, arıza nedeniyle dün gece acil iniş yaptığı belirtildi. Yaralı iki pilot Almanya'ya gönderildi.


Amerika'nın büyüsü ikinci kez bozuldu
Amerika'nın büyük kentlerinde yaşanan ve milyonlarca insanı perişan eden elektrik kesintileri, 11 Eylül saldırılarından sonra Amerika'nın büyüsünü bozan ikinci büyük olay oldu.

Türkiye'den ABD'ye mesaj: İsrail'i durdur
Türkiye, ABD'den, İsrail'in Haremüş Şerif'i Müslüman olmayanların ziyaretine açma kararını durdurmasını isteyerek, planın, Türk askerlerinin Irak'a gönderilmesi kararını engelleyebileceğini ve kitleleri sokağa dökebileceğini belirttti.

Filipin yönetimi halkını öldürüyor
Filipinler hükümetinin terörle mücadele adı altında ABD'den para koparmak için kendi halkını bombalattığını yazan Guardian gazetesi, olaylara FBI ve CIA'nın karışıp karışmadığını sorguladı.

Füze operasyonu fiyaskoyla sonuçlandı

ABD'den çok sayıda heyet gelecek

Kısa kısa..



16 Ağustos 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED