AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Bir Karadenuz dizusu daha

Bol 'ağa'lı dizilerden sonra, Gülbeyaz'ın tutmasıyla taze bir damar yakalayan yapımcılar yeni bir Karadeniz dizisi daha çekti. Bugün başlayacak Sınırlı Aşk'ta, inatlaşma, kavga ve aşk var

Şevval Sam'ın başrol oynadığı ve kış sezonunda seyircinin büyük ilgisine mazhar olan Karadeniz dizisi Gülbeyaz'ın tutmasıyla ekranlar bol 'ağa'lı dizilerden yavaş yavaş Karadeniz dizilerine yönelmeye başladı.

Bugün Show TV ekranlarında start alacak olan Sınırlı Aşk adlı dizi de, izleyenlere Karadenizli bir hikaye sunmayı deniyor. Yönetmenliğini Erhan Baytimur'un üstlendiği, senaryosunu Sermiyan Midyat'ın kaleme aldığı Sınırlı Aşk'ta başlıca rolleri ise, Açelya Akkoyun, Murat Ünalmış, Aslı Tandoğan, Suat Sungur, Sümer Tilmaç, Dursun Ali Sarıoğlu, İhsan Devrim ve Kemal Kuruçay paylaşıyor.

Senaryosu Karadeniz'de her zaman rastlanan inatlaşmalar üzerine kurulu olan Sınırlı Aşk, köyün yeni okulunun "Aşağı Mahallede" mi, yoksa "Yukarı Mahallede" mi yapılması gerektiğinden başlayan tartışmayla açılıyor. Dizide, kavgalı dünürler, köyün en yaşlı ve en zengin adamının 20'lerinde bir Rus kadınla evlenmesi ve mahalle muhtarın çevirdiği dalavereler dahil olmak üzere seyircinin ilgisini toplayabilecek pek çok konu işleniyor.

Bütün bunların yanında karı-koca sorunları ve kavuşamayan aşıkların hikayesinin de eklendiği Sınırlı Aşk'ın ilk bölümünün konusu ise kısaca şöyle: Poyraz Ali ve Sultan bir türlü kavuşamamanın acısını yaşamaktadırlar. Birbirini seven bu iki gencin aileleri ise bir türlü anlaşamamakta, sürekli kavga etmektedirler. Her türlü engeli aşıp nikah masasına oturan gençler, dünürlerden birinin çıkardığı tartışma üzerine yine birbirlerinden ayrılmak zorunda kalırlar. Köye, İstanbullu bir öğretmenin gelişiyle durum daha da içinden çıkılmaz bir hal alır.
Show TV / 20.30


İki yalnızın 'Güzel Bir Gün'ü

Altın küre kazanan ünlü aktör George Clooney ve bir çok kez Oscar'a aday gösterilen Michael Pfeiffer'in başrollerde yer aldığı duygusal bir komedi geliyor ekrana. Güzel Bir Gün adını taşıyan ve tatil ekranının en sevimli seyirlikliklerinden biri olan film iyi, Michelle Pfeiffer ondan daha iyi. Filmin konusu ise kısaca şöyle: Kocasından ayrılan mimar Melanie Parker için, beş yaşındaki oğlu Sammy'nin dışında, hayatında başka bir erkeğe yer yoktur. Daily News'de köşe yazarlığı yapan Jack Taylor ise eski eşinin başka birisiyle evlenip balayına çıkması üzerine kızları Maggie'ye bir süre bakmak durumunda kalır. Babalık konusunda deneyimi olmayan Jack, kızının ve onun sınıf arkadaşı Sammy'nin okul gezisini kaçırmalarına yol açınca işler karışır. Böylece çocukları sayesinde iki yalnız insan tanışır.

İkilinin önce cep telefonları karışır, daha sonra çocuklardan birinin burnuna bilye kaçar, diğeri birdenbire kaybolur. Bütün bunlar olurken Jack ve Melanie'nin en son isteyecekleri şey olur ve aşk kapılarını çalıverir. Başroldeki oyuncularıyla dikkat çeken film, keyifli vakit geçirmek isteyenler için en iyi seçenek.

Güzel Bir Gün

Orj Adı: One Fine Day Yön: Michael Hoffman Oyn: Michalle Pfeifer, George Clooney, Moe Whitman, Alex D. Linz Yapım Yılı: 1996 Türü: Romantik / Drama Süre: 108 Dk.
KANAL D / 20.30

 
Ne olacak bu sıcaklar? Işın Eliçin'in sunduğu Sıcak Dalga, aşırı sıcaklar, küresel ısınma tehdinin artması, küresel ısınmanın Türkiye'ye etkilerini ekrana getiriyor. Programa İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, Meteoroloji Genel Müdürlüğü İklim Bilim Uzmanı Doç. Dr. Murat Türkeş ve TÜRÇEK Genel Sekreteri-Geoekolog Aydın Atıcı konuk oluyor.
Ntv / 20.30

Kadınlarla kadın hakları
Söz Sizde Zeynep Karahan Uslu, Serpil Sancar Üşür, Hülya Gülbahar ve Selma Acuner'in konuk olduğu bölümüyle tekrar ekrana geliyor. Ertan konuklarıyla "Kadın haklarındaki gelişmelerin neler olduğu", "iktidarın bu konudaki tutumu", "Toplumun kadın haklarına bakışı" gibi konuları ele alıyor. Seyirciler programı izleyerek olaylara bakış açılarının sessiz çoğunlukla aynı olup olmadığına karar veriyor.
Cnn Türk / 22.05

Baba yine olanları en son duyuyor
En Son Babalar Duyar'da, Mustafa ve Defne para sıkıntısı çeken babalarına yardım etmek için kolları sıvarlar. Defne, Ortaköy'de boncuk kolye satmaya karar verirken, Mustafa da Sinan Bey'in yeni açtığı bara yönetici olarak girer. Fakat ortada küçük bir sorun vardır. Mehmet Usta'nın her zaman olduğu gibi çocuklarının ne yaptıklarından haberi yoktur.
Trt 1 / 20.30

Baba yine olanları en son duyuyor
En Son Babalar Duyar'da, Mustafa ve Defne para sıkıntısı çeken babalarına yardım etmek için kolları sıvarlar. Defne, Ortaköy'de boncuk kolye satmaya karar verirken, Mustafa da Sinan Bey'in yeni açtığı bara yönetici olarak girer. Fakat ortada küçük bir sorun vardır. Mehmet Usta'nın her zaman olduğu gibi çocuklarının ne yaptıklarından haberi yoktur.
Trt 1 / 20.30
16 Ağustos 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED