AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Türkiye'nin önü açık

Devlet Bakanı Ali Babacan Türkiye'nin önünün, yolunun açık olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bu tür olaylardan dolayı hedefinden sapması mümkün değil'' dedi. Babacan, Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanı Nikos Christodoulakis ile makamında yaklaşık bir saat görüştü. Her iki bakan da görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı. Görüşmede Kıbrıs konusunun gündeme gelip gelmediğine yönelik bir soruya Babacan, "Bu konuyu ele almadık'' cevabını verdi.

Yunanistan'la vergi anlaşması

Türkiye ile Yunanistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalandı. Maliye Bakanı Unakıtan, anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkileri ileri seviyeye götüreceğini söyledi. Türkiye ile Yunanistan arasında çifte vergilendirmeyi önleyecek anlaşma dün Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Yunanistan Maliye Bakanı Nikos Christodoulakis tarafından Maliye Bakanlığı'nda düzenlenen bir törenle imzalandı.

Erdoğan'dan maaş müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 128 değişik kamu kurum ve kuruluşunda 400 çeşit ayrı maaş ödendiğini belirterek, "Maaaşlardaki denkliği sağlamaya yönelik çalışmalarımız başladı"dedi. AK Parti grup toplantısının basına kapalı bölümünde konuşan Tokat Milletvekili Resul Tosun, kamuda çalışanlar arasında ücret farklılığı bulunduğunu, aynı kurumda aynı işi yapan iki insanın bile farklı ücret aldığını belirterek, adaletsiziliğin giderilmesini istedi. Başbakan Erdoğan'ın da, "Halkımaza 1 yıl içinde işlerin rayına oturtulacağını, 3 yıl içinde ise düze çıkacağımız sözünü verdik. Sözümüz de duruyoruz" dediği öğrenildi.

  • BİLAL ÇETİN, ANKARA

    Avrupalılar hamsiyi sevdi

    Yıllar önce küçük partiler halinde başlayan Avrupa'ya hamsi ihracatı, aradan geçen süre içinde gelen talepler sonrasında önemli ölçüde artış gösterdi. Halen 1'er kiloluk paketler halinde kilosu ortalama 1 Euro'dan ihraç edilen şoklanmış hamsiler, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yoğun talep görüyor. Samsun ve Sinop'ta kurulu tesislerde işlenen yüzlerce ton şoklanmış hamsi, Avrupa'nın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor. Samsun'un Kirazlık yöresinde faaliyet gösteren Bayramoğlu Balıkçılık yetkilisi Ahmet Bayramoğlu, hamsi sezonunun yaklaşık 3 ay sürdüğünü belirterek, sezon süresince yaklaşık 300 ton dolayında hamsi ihraç ettiklerini bildirdi. Sinop'un Dikmen İlçesi'nde kurulu Can Kardeşler Firması Müdürü Hasan Arat da halen 250 tonluk siparişleri bulunduğunu, bunun 400 tonu aşmasını beklediklerini söyledi.

    Aymerkez'den alışveriş yapana benzin kuponu

    Aymerkez alışverişleri oranında benzin kuponu veya hediye çekleri sunmaya başladı. Petrol Ofisi ile yapılan anlaşma ile tüm müşteriler benzin kuponlarını Türkiye'nin her yerindeki Petrol Ofisi istasyonlarında kullanarak hediye çekleri kazanabiliyor. 24.000 m2 kapalı alanda, Pierre Cardin, Cacharel, U.S.Polo gibi dünya markalarını tüketicinin beğenisine sunan Aymerkez, 150'yi aşan marka seçenekleri ile 365 gün günde 12 saat hizmet veriyor. Her reyonunda tüm kredi kartlarına 6 taksit uygulaması yapılan Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük mağazası Aymerkez'de çocuk oyun alanı, restaurant, kuaför, kuru temizleme hizmetleri de verilirken buna ilave olarak Mado Cafe ve Kiler Maksimum Hipermarket de aynı bünyede bulunuyor.

    57 milyon kişi sosyal güvenlik hizmeti alıyor

    Avrupa Komisyonu'na sunulmak üzere Türkiye İş Kurumu'nun hazırladığı raporda Türkiye'de çalışanların yüzde 48 ile 50'sinin sosyal güvenlik kapsamında olduğu belirtildi. Raporda yer alan bilgilere göre SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın toplam aktif üyesi 11 milyonunun üzerinde. Türkiye'de bağımlılarıyla birlikte toplam 57 milyon kişi ya da bir başka değişle ülke nüfusunun yüzde 84'ü bu sosyal güvenlik kuruluşları tarafından kapsanıyor. Özel sigorta kapsamındaki kişiler ise nüfusun sadece yüzde 0.5'ini kapsıyor.

    İş Bankası, Soda Sanayii ve Camiş hisselerini satıyor

    İş Bankası'nın, bazı iştiraklerindeki hisselerini satacağı bildirildi. İş Bankası'ndan Borsa'ya gönderilen açıklamada, bankanın, Soda Sanayii A.Ş'nin sermayesinde sahip olduğu yüzde 33.64 oranındaki hisselerin, 30 trilyon 760 milyar 720 milyon 441 bin 840 TL karşılığında, Camiş Ambalaj Sanayii A.Ş'nin sermayesinde sahip olduğu yüzde 4.42 oranındaki hisselerin 2 milyon 184 bin dolar karşılığında Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş ve/veya iştiraklerine peşin bedelle satılması konusunda Yönetim Kurulu'nda karar alınarak, uygulanması için Genel Müdürlüğün yetkili kılındığı belirtildi.

    Kuveyt Türk–PTT işbirliği anlaşması tamam

    Kuveyt Türk, PTT ile bir anlaşma yaptı. Anlaşma ile Kuveyt Türk müşterileri, Türkiye'nin her yerinden PTT online şubeleri aracılığıyla hesap açma, para çekme ve yatırma, senet ve çek tahsilatı, havale, EFT, kredi kartı ve bireysel kredi borcu ödeme gibi birçok hizmetten yararlanabilecek. PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ''Posta işlevimizi zaten yürütüyoruz, ancak, finans sahasında eksikliğimiz var. Bu açığımızı finans kuruluşları ile işbirliği yaparak çözebileceğimize inandık'' dedi. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan da, ''Kendi şubelerimiz ve muhabir bankalarımızla sürdürdüğümüz hizmet halkamıza bu projeyle birlikte PTT ve onun yaygın şube ağını da ekliyoruz'' dedi.



  • 3 Aralık 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED