AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Çok yol yaptılar da ben mi engel oldum?

Bayındırlık Bakanı Ergezen, Karadenizli milletvekillerinin eleştirileriyle karşılaşınca, Rizeli Mesut Yılmaz'ı, Sinoplu Yaşar Topçu ve Trabzonlu Koray Aydın'ı hatırlatarak, "yol yaptılar da ben mi engelledim" diye sordu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Meclis'te devletin atıl durumda olan makina ve personelinin duble yol projesi için kullanılmasına imkan veren bir yasa üzerinde konuşurken, Karadenizli milletvekillerinin, "işler yürümüyor; yanlış uygulamalar yapılıyor; yol bir türlü bitmiyor" türünden şikayetleriyle karşılaştı. Ancak Ergezen, eski Çumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e atfedilen "petrol vaadı da biz mi içtik" sözünden mülhem olsa da patenti İbrahim Tatlıses'e ait olan "Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık" mantığıyla tüm şikayet ve eleştirilerin üstesinden geldi.

Ergezen susturdu!..

İşte, Meclis tutanaklarından Bakan Ergezen'in şikayetçi vekillere verdiği cevap: "Karadeniz Sahil Yolu'nun onbir yıl içerisinde yüzde 52'si yapılmış. Sayın Mesut Yılmaz Rizeli'ydi, Başbakan'dı... yani, yaptı da ben mi engel oldum?! (AK Parti sıralarından alkışlar.) Koray Aydın kardeşimiz Trabzonlu'ydu, Trabzon'da Tanjant Yolu'nu yaptı da, ben mi engel oldum?! Yaşar Topçu Sinoplu'ydu, Karadeniz'in yolunu yaptı da, ben mi engel oldum?!.

  • Sinan Aygün Çankaya'yı mı düşünüyor?
    Yerel seçimlere 4 ay var. Ancak şimdiden aday adayları kulis çalışmalarını hızlandırdı. Gözler AK Parti'de. Çünkü belediye başkan adayı olmak değil AK Parti'nin adayı olmak zor. Tersinden bakınca bu dönemde AK Parti adayı olmak belediye başkanlığını garantilemek demek. Ankara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kadar AK Parti'nin Çankaya'dan kimi aday göstereceği de merak ediliyor. Ankara kulislerinde önce Tayfun Talipoğlu ismi gündeme geldi. Talipoğlu bunu yalanladı. Bu sırada Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın ismi yazılmaya başlandı. Kılıç böyle bir şey düşünüyor mu, yoksa çevresi mi "pazarlama" gayretinde anlaşılamadı. Geçen hafta ise Çankaya Belediye Başkanlığı için Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün ismini duyunca şaşırdık. Çünkü Aygün, kendini CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hazırlıyor. Acaba Aygün, CHP'den olumsuz bir yanıt mı aldı?

  • Ünlü reklamcının zoraki konuşması bu kadar oldu!..
    Meclis Başkanı Bülent Arınç, Meclis'in itibarını yükseltmek için yeni bir proje hazırladı. Proje, sanatçıların ve yazar-çizerlerin Meclis'te gezdirilmesini ve izlenimlerini yazmalarını öngörüyor. Geçen hafta uygulamaya konulan proje kapsamında Hasan Kaçan, Tayfun Talipoğlu, Serdar Erener, Can Dündar, Coşkun Aral ve Nasuh Mahruki gibi isimler Meclis'i ziyaret ettiler. Foto muhabirleri eşliğinde Meclis'i gezen sanatçı ve yazarlar kendi uzmanlık sahaları doğrultusunda hem beğenilerini hem de eleştirilerini dile getirdiler. Ancak foto muhabirlerinin hareketli fotoğraf çekmek istemeleri, zaman zaman sanatçıları zor durumda bıraktı. Reklamcı Serdar Erener de sık sık, "Lütfen hareketsiz poz vermeyin, konuşun, bir şeyler yapın" türü ricalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bu ricaları geri çevirmeyen Erener, "Evet arkadaşlar. Bu kapı, şeref kapısıdır. Burası da herhalde Genel Kurul Salonu. Buradan da tarif ettikleri kadarıyla Cumhurbaşkanı geçiyormuş" dedikten sonra ekledi: "Zoraki hareket ve konuşma ancak bu kadar olur."

  • Masa tenisi, bilardo ve tavla ondan sorulur
    Titiz ve ciddi devlet adamlığıyla ve ekonomi yönetimiyle bilinen Başbakan Yardımcısı Sivas Milletvekili Abdüllatif Şener'in kamuoyunda bilinmeyen sportif yönleri olduğu da ortaya çıktı. Sivasspor'a yaptığı mali yardım dışında sporla bağlantısı pek bilinmeyen Şener'in çok usta bir masa tenisi oyuncusu olduğu İstanbul'da gün yüzüne çıktı. Şener, İstanbul'da konakladığı bir sosyal tesiste iki gencin masa tenisi oynadığını gördü ve onların maçını bir süre izledi. Daha sonra gençlere maç yapma teklifinde bulunan Şener, "Sayın Bakanım biz sizi yeneriz" cevabını alınca, "Hadi bakalım" diyerek ceketini çıkardı. İzleyenlerin de şaşkın bakışları arasında rakibini mağlup eden Şener, daha sonra tebrikleri kabul etti. Masa tenisinin yanı sıra iyi bir tavla ve bilardo oyuncusu da olan Şener, bu özellikleri ile bir başka yere de göz kırpıyor olabilir mi? Şenol Güneş'in yerine Milli Takım Antrenörlüğü düşündeyseniz... O kadar da değil canım!

  • Şeker-Ramazan Bayramı
    Dokunulmazlıkları Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, espritüel kişiliği ile tanınan bir milletvekili. Kutlu, dokunulmazlıklar gibi AK Parti ile CHP'yi karşı karşıya getiren bir komisyonu kavga ve gürültü olmadan idare ediyor. Kutlu'nun, Ramazan Bayramı öncesinde yapılan son toplantıyı kapatırken de, "CHP'li arkadaşların Şeker Bayramı'nı, AK Parti'li arkadaşların da Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" demesi kahkaların atılmasına neden oldu.

  • Kim tutar Burhanettin'I
    Beş parmağında beş marifet diye bir atasözümüz var. Sanki Burhanettin Aktaş'ı tarif ediyor. Kim mi Burhanettin Aktaş? Ne iş yaptığını, daha doğrusu hangi görevleri olduğunu şöyle sıralayalım; Hazine Müsteşarlığı'nda vekaleten Müsteşar Yardımcısı; Türk Telekom'da Yönetim Kurulu Denetçisi; ayrıca Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Üyesi; Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi. Doğrusu kıskanılacak bir göreve sahip Aktaş. Beş ayrı kurumda görev yapıyor. Haftada beş çalışma günü olduğu düşünülerse her halde görev yaptığı kurumlara birer gün gidiyordur. Ne diyelim; yürü ya Burhanettin! Kim tutar seni...


      KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


    24 Kasım 2003
    Pazartesi


    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED