AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Türkiye, iadelerin devamını bekliyor
Suriye İstihbarat Servisi Muhaberat'ın iade ettiği 22 kişinin arasında beklenen asıl isimler yer almadı. Şimdi Şam'ın, Türkiye'nin istediği diğer 4 ismi de iade etmesi için işbirliği devam ediyor.

İHD de 'İslamî terör' kavramına karşı çıktı
"İslamî terör" ifadesine İHD'den tepki geldi. İHD Genel Başkanı Hüsnü Öndül, "Bir dinin, İslam'ın, şiddet kültürünü üreten ve terör kaynağı bir din olarak nitelendirilmesi kabul edilemez" dedi.

Vali Yazıcıoğlu'na suikast önlendi
Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu'na DHKP-C militanlarınca planlanan suikast, başarılı bir operasyonla önlendi.

'Gül' gibi diplomasi
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, birbiri ardına başarılı diplomatik girişimlere imza atıyor. Gül, Taliban'ın kaçırdığı Türk mühendisin serbest bırakılması ve İstanbul'daki bombalı saldırıyla ilgili olduğu ileri sürülen 22 kişiyi Suriye'nin iade etmesinde önemli rol oynadı.

Türkiye Loizidu'ya 1 milyon 120 bin Euro tazminat ödedi
Kıbrıslı Rum Titina Loizidu davasında kriz, Türkiyenin istediği şekilde çözüldü.

Rektörler 'yetki' devretmek istiyor
Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve alt komisyon üyesi rektörler tarafından hazırlanan YÖK Yasa Taslağı, YÖK ve rektörlere ait bazı yetkilerin üniversite yönetim kurullarına devredilmesini öngörüyor.

İ.Ü.'DE AFİŞ KAVGASI
İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin afiş kavgası dün de devam etti. Birbirlerine taş ve sopayla saldıran grubu dağıtan polis, 10 öğrenciyi gözaltına aldı.

Kayıp kenti Istanbul
YAKAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde kayıpların yüzde 35'i İstanbul'da yaşıyor. Kayıpların yüzde 55'ini ise 15-30 yaş grubu oluşturuyor.

'Ceviz Kabuğu' yayından kaldırıldı

Akdağ: Türkiye'de AIDS yaygın değil
Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'de AIDS'le ilgili sadece bin 600 civarında vaka olduğunu ifade etti.

113 porselen yıl
Bundan 113 yıl önce 2. Abdülhamid'in emriyle kurulan 'Yıldız Çini ve Porselen' yurtdışında büyük bir üne sahip. Öyle ki İstanbul'a gelen turistlerin çoğu bu müze-fabrikayı görmeden ülkesine dönmüyor.

Vatikan Gibson'ı gözetliyor
Mel Gibson'un, Hz. İsa'nın çarmıha gerilmeden önceki 12 saatini anlattığı son filmi 'Tutku' vizyona girmeden önce Vatikan tarafından izlenip, değerlendirilecek.

Ölümden döndüler
1. Acıpayam Sempozyumu'na katılacak Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ve konuşmacıları taşıyan iki midibüs zincirleme trafik kazasına karıştı. Şans eseri can kaybının olmadığı kazada 37 kişi yaralandı.

Nüfusun yüzde 12'si özürlü
Devlet Bakanı Akşit, "Özürlülere yönelik veriler olmadan yapılan hizmetler, hedef kitleye ulaşmamakta, rasyonel olmamakta ve kaynakların dağınık olarak kullanılmasına neden olmaktadır" dedi.

Dünyanın en büyük uçağı Adana'ya indi

Kısa kısa..



3 Aralık 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED