AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
G.SARAY UEFA'NIN DERSİNİ VERDİ

Onbinlerce Türk'ün bir günlüğüne Ali Sami Yen olan Westfalen'de çılgınca desteklediği Sarı-Kırmızılılar, İtalyanları dize getirdi. Hakan Şükür'ün 2 süper golü G.Saray'ı zafere götürdü.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik maçta Juventus'u 2-0 mağlup ederek bir üst tur şansını da İspanya'daki Real Sociedad karşılaşmasına bıraktı. Terör olayları nedeniyle Almanya'da oynanan maçta Sarı-Kırmızılı ekibe galibiyeti getiren goller Hakan Şükür'den geldi. Tempolu geçen ilk yarıda Galatasaray'da kaleci Mondragon yaptığı başarılı kurtarışlarla farkı önleyen isim oldu. Juventus, bu yarıda 5 net gol fırsatından yararlanamadı. Galatasaray ilk yarıda Hakan Şükür'ün cezasahası içinde ve Berkant'ın uzaktan sert şutları dışında pozisyon bulamazken İtalyan ekibi ise kontraklarla rakip kalede net gol fırsatları buldu. Di Vaio girdiği 4 net gol fırsatında kaleci Mondragon'u geçemedi. İtalyan ekibinde ayrıca Miccoli'nin serbest vuruşu direkten geri geldi. Sabri'nin bir şutu Maresca'nın eline çarpmasına hakem 'devam' kararı verdi. Devre 0-0 berabere sonuçlandı.

SAHNEYE KRAL ÇIKTI

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray, Hakan Şükür ile 1-0 öne geçti. Daha sonra gergin bir atmosfere bürünen maçta Sarı-Kırmızılı ekip bu yarıda Berkant ile net bir gol fırsatını değerlendiremedi. Maçın son saniyelerinde Hakan Şükür maçın skorunu belirleyen golü kaydetti: 2-0. Bu yarıda da Mondragon başarılı kurtarışlar yaparken Ergün'ün Tudor tarafından ceza sahası içinde düşürülmesine hakem es geçti.

En güzel cevap

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Juventus karşısında aldıkları galibiyet dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. İlk yarıda rakibe çok fazla pozisyon verdiklerini ancak ikinci yarıda oyunun taek hakimi kendileri olduğunu dile getiren Terim "Maça mutlak kazanmak için çıkmıştık. Bunu da muhteşem bir oyunla başardık. Tüm oyuncularım görevlerini eksiksiz olarak yerine getirdi. Bu sonuç UEFA'ya en güzel bir cevap oldu" dedi.

Canaydın korkuttu

Galatasaray'ın Almanya'nın Dortmund kentinde Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile yaptığı maçın ikinci yarısında Başkan Özhan Canaydın rahatsızlandı. Daha önce önemli bir rahatsızlık geçiren ve anjio olan Başkan Canaydın'ın, ikinci yarıda Hakan Şükür'ün attığı ikinci golden sonra çok heyecanlanması nedeniyle stadın ilk yardım ünitesine alındı. Başkan Canaydın'ın kısa süreli bir tedavi sonrasında maçın kalan bölümünü izlemesine izin verilmedi. Canaydın, daha sonra yaptığı açıklamada 2-0'lık sonucun süper olduğunu belirtirken gurbetçi taraftarlara da desteklerinden dolayı teşekkür etti.



3 Aralık 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED