AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Yenilmeyen kalmadı

Haftaya yenilgisiz lider giren Tuborg, geçen hafta Ülker'e kök söktürüp yarım basketle kaybeden Beşiktaş'a konuk oldu. Nedim Yücel ve Cuthrell takviyeleriyle en sorunlu yeri pota altınında da artık söz sahibi olan siyah beyazlılar maça çok istekli başladı ve ilk çeyrekte 22/11 öne fırladı. Devreyi de 42/32 üstün geçen siyah beyazlılar ikinci devrenin başında duraklama dönemine girerek 4 dakika sayı bulamadı.Bu süreyi iyi değerlendiren İzmir temsilcisi farkı eritti ve Barış'ın( 26.dak.47/46) faulleriyle öne geçti. Hemen toparlanan ev sahibi ekip savunmasını sertleştirerek 2.5 dakika da 10/0'lık bir seri yakalayarak son çeyreğe de 59/51 önde girdi. Son çeyrekte de El-Amin ve Ayuso ile oyunun kontrolünü elinde tutan Beşiktaş sahadan galip ayrıldı.Bu mağlubiyetle namağlup unvanını yitiren Tuborg liderliğini sürdürürken, Beşiktaş zirve yolunda kendisi için çok önemli bir galibiyet almış oldu.

Bu haftanın en sürpriz sonucu İzmir'den çıktı. Son haftalarda kadrosundan önemli oyuncuları yitiren P.Karşıyaka zirvenin iddalı takımlarından Ülker'i sahasında ağarladı. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan karşılaşmanın son dakikasına Ülker'in 65/61'lik üstünlüğü ile girildi. Karşıyaka adına Johnson'un bulduğu basket-faul skoru 65/64'e taşıdı.Bundan sonra Karşıyaka topu ele geçirmek, Ülker ise üçlük basket yememek için taktik fauller yaptı. Üç saniye kala skor 71/68 iken Mehmet Kahyaoğlu taktik gereği ilkini soktuğu faullerin ikincisini kaçırdı bu atışı tamamlayan Onur Aydın(71/71) maçı da uzatmaya götürdü.Uzatma bölümünde Domercant ve Johnson ile etkili olan Kaf Kaflar maçtanda üstün(82/80) ayrılan taraf oldu. Özellikle ligde beklenenin çok uzağında oynamaya devam eden Ülker bu sonuçla ikinci yenilgisini almış oldu.

Liderin en yakın takipçisi Efes konuk olduğu Darüşşafaka deplasmanından galibiyetle döndü. Maça iyi başlayan Efes ilk çeyreği ve devreyi önde kapatan taraf oldu. 3.çeyrekte Granger'ın attığı 14 sayı ile fark Efes lehine 22 sayıya(69/47) kadar çıktı. Final çeyreğinde Darüşşafaka yaptığı presle 10/0'lık bir seri yakalasa da konuk takım toparlanarak farkın daha fazla azalmasına izin vermedi maçı rahat kazandı.

İki Ankara temsilcisinin karşılaştığı T.Telekom-B.Kolej karşılaşmasında kazanan taraf favori T.Telekom olurken, G.Saray'da alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren O.Reno'yu konuk ettiği maçta sahadan üstün ayrıldı.

Ligin galibiyetsiz tek takımı Tofaş kendi evinde karşılaştığı Tekel önünde son 10 saniyeye 51/50 önde girdi. Ancak Murat'ın üç sayılık basketine engel olamayan Bursa temsilcisi son topu da kullanamayınca bir kez daha galibiyete çok yaklaştığı maçtan mağlup ayrıldı.



3 Aralık 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED