AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Amerikan Nazileri şimdi daha çıplak

Evet şimdilik yenildik, bütün bir dünya "manyak katile" teslim olduk. Hepimiz çaresiziz, megolaman bir katilin çocukları, anneleri, yaşlıları, gençleri öldürmesini insanlığımızdan utanarak seyrediyoruz.

Belki şimdi farkında değiliz ama, Amerikan haydutluğu bütün dünyada yeni bir dönemin de başlangıcı olacak. Yıllardır beynimizi iğfal eden "Amerikan rüyası" yerini şimdi bütün bir yeryüzünde derin bir nefrete bırakıyor. O şarkılarla, filmlerle dünyanın en tenha köşelerine kadar kazınan "şirin Amerika"nın altındaki katil ruh ortaya çıkıyor. Doğrusu çok da iyi oluyor.

"Irak'a demokrasi götüreceğiz" yalanı ile çocuklara misket bombası götüren Amerika, Kızılderililerden başlayarak kısacık tarihinde Vietnam, Şili, Nikaragua gibi birçok ülkede örtülü veya açık savaşlarla milyonlarca insanı katletmiştir.

Irak'a kimyasal ve biyolojik silahların yapımında kullanılan hammaddeleri İngiltere ile birlikte ABD satmıştır.

Birinci Körfez Savaşı'nda geri çekilen 6.000 Irak askerini diri diri kumların altına gömmüştür.

Irak'a uygulattığı ambargo ile 750.000 çocuğu ölüme göndermiştir.

Paralı köpeği İsrail'e Filistinli çocukları buldozerlerle ezdiren de yine bu Amerika. Aynı faşist Amerika, kendi vatandaşı Rachel Corrie, İsrail ordusunun Gazze şeridinde Filistinlilerin evlerini yıkmasına engel olmaya çalışırken buldozerlerle ezdirdi. Kimsenin şüphesi olmasın ki, Bush ve etrafındaki katiller çetesi Amerika içindeki barış yanlılarını da aynı şekilde ezmekten çekinmeyecektir.

Yani sizin anlayacağınız, bu "manyaklar çetesi" çıldırmış vaziyette. Her an üstümüze bombalar yağdırabilirler ve bizi dümdüz edebilirler. İşte şimdi bu yeni Nazi imparatorluğunun maskesini düşürmenin tam zamanı. Artık hepimiz, tüm insanlık, tüm dünya; gözü dönmüş bu manyak katillere karşı yapayalnız olduğumuzu çok iyi biliyoruz.

Şimdi bütün dünyada müthiş bir Amerikan nefreti büyüyor. Bu evrende yaşayan tek tek bütün insanlığın Filistin'de kafaları tanklarla ezilen çocukları, Irak'ta misket bombalarıyla katledilen bebekleri, Gazze'de üzerinden buldozerlerle geçilen barış eylemcisi Rachel'i hafızalarına nakşetmeleri gerekiyor.

Nakşedelim ki, uzak ülkelerde megoloman barbarlar kaşısında korkuyla titreşen çocukların rüyaları, ölüm ve yıkım karşısında rehin tutulan, dünyanın bütün kıyılarında acıyla bekleşen hepimizin umutları unutulmasın.

Bugün yaşadığımız vahşet karşısında belki çaresiziz ama hiçbir zaman umutsuz değiliz. Bu manyaklar ordusunun korktuğu birgün mutlaka başlarına gelecek. Dünyanın her köşesinde yükselen nefretle iç içe ve korkuyla yaşayacaklar artık bundan sonra. Bundan böyle onları üzerlerine bulaşan masumların kanından tanıyacağız.

Amerika, ölüm makineleriyle Irak'ı yerlebir edebilir, insanları toptan yokedebilir ama o makyajın altındaki "çirkin Amerika"yı hiçbir şekilde artık dünyadan gizleyemeyecek. Unutmayın ki, dünyanın köleleri ayağa kalkıyor. Ve Amerikan Nazileri her zamankinden daha çıplak...


24 Mart 2003
Pazartesi
 
MEHMET OCAKTAN


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED