AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Coniler geri dönüyor

Zırhlı birliklerini Türkiye'den Irak'a sokma planından vazgeçen ABD, Güneydoğu'ya yığdığı personel ve malzemeyi geri çekiyor. Nusaybin'deki üs boşaltılırken, İskenderun'daki TIR'lar yüklerini indirdi.

Zırhlı birliklerini Türkiye'den Irak'ın kuzeyine sokma planından vazgeçen ABD, Güneydoğu'ya yığdığı personel ve malzemelerini geri çekme hazırlığına başladı. ABD'li askerler, Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki üssü boşalttı.

Nusaybin çıkışındaki Küçük Sanayi Sitesi'ni bir süre önce kiralayarak "Lojistik Destek Merkezi"ne dönüştüren ABD'li askerler, Türkiye üzerinden Kuzey Irak'a asker gönderilmemesi nedeniyle üssü yeniden boşalttı. Nusaybin'deki teçhizat ve personeli taşımak amacıyla bu sabah Küçük Sanayi Sitesi'ne, 20 TIR ve 4 yolcu otobüsü geldi.

Askeri malzemeler vinçlerle TIR'lara yüklenmeye başlandı. Yükleme işlemlerini tamamlayan ABD'liler, toplam 21 TIR, 4 kamyon, 2 minibüs, 4 otobüs ve 11 askeri sağlık aracıyla Nusaybin'den ayrıldı. Araçlar, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne gitti. ABD, Nusaybin Organize Sanayi Bölgesi'ne 154 işyeri için aylık toplam 248 bin dolara kira anlaşması yapmıştı. ABD askerlerinin bölgede 1 yıl kalması planlanıyordu.

TIR'lar geri boşaltılıyor

İskenderun Limanı'na indirilen ABD teçhizat ve malzemelerinin Güneydoğu'ya yapılan sevkiyatı durduruldu. Sevkiyat için bekletilen yüklü TIR'lar da boşaltılmaya başlandı. Limanı sahası içinde sevkiyat için yüklü olarak bekletilen yaklaşık 300 TIR, sabah saatlerinden itibaren boşaltılmaya başlandı. Sevkiyat için kiralanan sivil TIR'lar, yüklerinin boşaltılmasının ardından liman sahasını terkediyor. Dün öğle saatine kadar 50 TIR'ın boşaltılıp liman sahasından ayrıldığı gözlendi.

  • HAKAN GÖKTEPE NUSAYBİN

    C-130 İncirlik'e acil indi

    ABD'ye ait bir C-130 tipi nakliye uçağı, yara aldığı için önceki gece İncirlik üssüne acil iniş yaptı. Son birkaç gündür İncirlik'teki tek hareket olarak göze çarpan gelişme ile ilgili olarak Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı, özel kuvvetler personeli taşıyan ABD'ye ait bir C-130 tipi nakliye uçağının yara aldığı için "insani nedenlerle" İncirlik Üssü'ne inmesine izin verildiğini söyledi. Bu arada, İncirlik Üssü'nde rutin faaliyetler de devam ediyor. C-130'un acil inişi dışında önceki geceyi sakin geçiren üste, hangar kapaklarının kapalı olduğu gözlendi. Yer hizmetlerinde rutin haraketlilik yaşanan üste, modernizasyon çalışmalarının sürdüğü görüldü.

  •  
    Erdoğan: ABD, Irak'a girmemizi kabul etti
    Başbakan Erdoğan, Newsweek dergisine yaptığı açıklamada, Türk birliklerinin Irak'a 20 kilometre girmesinin, ABD tarafından kabul edildiğini söyledi.
    Gül: ABD ile görüşmeler sürüyor
    Dışişleri Bakanı Gül, Türk ve ABD'li yetkililer arasındaki görüşmelerde olumsuz herhangi bir yön bulunmadığını söyledi.
    Erdoğan'a güvenoyu
    AK Parti lideri Erdoğan başkanlığında kurulan 59. Cumhuriyet Hükümeti, 162'ye karşılık 350 oyla TBMM'den güvenoyu aldı. 20 Ak Partili ve 16 CHP'li milletvekili oylamaya katılmadı.
    Çorum'un galibi AK Parti oldu
    Çorum Belediye Meclisi seçimi için 109 bin 670 seçmen sandık başına gitti ve yine AK Parti'yi seçti. Yeni belediye başkanı AK Partili olacak.
    'ABD bölgede fitne çıkartacak'
    Irak: Türkiye'nin ABD'ye desteği ilişkileri zedeler
    Irak Dışişleri Bakanı Naci Sabri, "Türkiye'nin ABD önderliğindeki savaşa yardım etmesi ilişkilere büyük zarar verir" dedi. Sabri, Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılacak Arap zirvesine katılmak üzere Suriye'nin başkenti Şam'a geçerken yaptığı açıklamada, ABD önderliğindeki savaşa yardım etmesinin Türkiye ile aralarındaki ilişkilere büyük zarar vereceğini ifade etti. Sabri, "Türk komşularımızın gerçek çıkarlarının ne olduğunun farkına varacağını ümit ediyoruz. Kim Irak'a zarar vermeye çalışırsa, çok büyük zarar görür" dedi.
    24 Mart 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED