AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Vekiller, tatili uzatma peşinde

Başbakan Erdoğan'ın, "AB paketleri çıkacak. İki ay tatili unutun, 1 ay yeter" demesi, vekilleri mutlu etmedi. Milletvekilleri, "Tatili kısmak yerine fazla mesai yapalım" önerisi getirmeye hazırlanıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin geçen hafta yapılan grup toplantısında "Daha önümüzde yapacak çok iş var. AB uyum yasalarını çıkaracak ve uygulanmasını sağlayacağız. Bazı arkadaşlarımız 1 Temmuz'da tatile çıkma planları yapıyor olabilir ama bu sene sadece 1 ay tatil yapacağız" sözleriyle, milletvekillerini uyarınca, vekiller de ne yapacaklarını tartışmaya başladı.

Erdoğan'ın bu sözleri AK Parti grup toplantısına katılan milletvekillerinin hem homurdanmasına ve hem de alkışlarına yol açtı. Bazı milletvekilleri esprili bir şekilde "Hemen alkışlamayın arkadaşlar, lojmanlar da böyle gitti" diye uyarmayı da ihmal etmedi.

Ancak milletvekileri grup toplantısının ardından 1 aylık tatilin yetmeyeceğinden şikayet etmeye başladı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise milletvekili arkadaşlarına, "Arkadaşlar, Antep'in köylerini dolaşmam için iki ay bile yetmiyor. Aramızda imza toplayarak grup yönetimine verelim, tatil iki ay olsun. Fazladan 3-4 saat çalışarak gerekli yasaları çıkartmaya razıyız ama yeter ki iki ay tatil olsun" dedi. Uzer'in teklifine aynı masada oturan Vahit Erdem, İsmail Katmerci ve Mahmut Durdu gibi isimler de destek verdi.


FB'li İnal Batu, Meclis'e gol attı

CHP Genel Başkan Yardımcısı İnal Batu, büyükelçilik ve siyasetin dışında en fazla Fenerbahçeli olmasıyla tanınır. Bir dönem yönetimine girdiği ve halen kongre üyesi olduğu Fenerbahçe'nin bu sezon da şampiyonluk yarışından erken kopması nedeniyle üzgün olan Batu, Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki maçtan önce Meclis'te "golünü" attı. Telefonu "Fenerbahçe Marşı" ile çalan Batu, geçen cuma günü kürsüden AB konusunda konuşurken, telefonu çalmaya başladı. Meclis Genel Kurulu Fenerbahçe Marşı ile inlerken Batu, tüm uğraşına rağmen telefonu kapatamadı. Milletvekilleri Fenerbahçe Marşı'nı dinlerken, buna en fazla gülen isim ise Beşiktaşlı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül oldu. Cep telefonunu kapatamayan Batu, sonunda telefonunu bir görevliye vererek konuşmasını sürdürdü. Bu olayın "gazeteciler tarafından yapılan bir şaka" olduğu ortaya çıksa da Batu, şampiyon olamayan Fenerbahçe'nin marşını Meclis'e dinletmiş oldu. CHP'li Batu, "telefon krizi"ni, "Emektar telefonunu değiştirmedik böyle oldu. Kapatmak için düğmeye bastım ama biraz ısrarlı basmak gerekiyormuş. Ama iyi oldu, Meclis'teki hava yumuşadı" diye anlattı.


Herkes müdür, herkes şef

Adalet Komisyonu'nda "Bölge Adliye Mahkemeleri"nin kurulmasına ilişkin yasa tasarısı kabul edildi. AK Parti'li Hakkı Köylü Bölge Adliye Mahkemeleri'nde birden fazla yazı işleri müdürünün olmasını önerdi.

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç ise buna karşı çıkarak "Malatya adliyesinde dolaştığım zamanlar kolumu kime çarpsam müdür çıkıyordu. Bu kadar çok müdüre gerek yok" dedi.

Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan da Kılıç'ın bu sözleri üzerine, "Zonguldak'taki taş kömürü ocaklarında işin gereği birçok şef bulunur. Eski Başbakanlardan Hasan Saka, Zonguldak ziyareti sırasında işçilerin çoğunun şef olduğunu görmüş. Hasan Saka, ocaktan çıkmakta olan karalar içindeki işçiyi görünce 'Sen de mi şefsin?' diye sormaktan kendini alamamış" sözleriyle müdür sayısının artmasına gerek olmadığını anlattı.


ANAP'ta in cin top oynuyor

ANAP millet merkezli siyaseti unutunca 3 Kasım'da seçmen tarafından üzeri çizildi. Baraj altı kalan ANAP'ta Mesut Yılmaz'ın yerine Ali Talip Özdemir ve arkadaşlarının gelmesiyle "hataların telafi edileceği" beklentisi oluştu. Ancak partide bu beklentiyi boşa çıkaracak gelişmeler yaşanıyor. Geçen hafta bir genel başkan yardımcısı ile saat 11:00'de randevulaştık ve partiye gittik. Fakat, eski günlerin şaşaalı ANAP'ından eser yoktu. Sekreter ve çaycı dışında kimsenin olmadığı ANAP'ta in-cin top oynuyordu. Genel Başkan Yardımcısı da henüz gelmemişti. Saat 11:10, 11:20, 11:25 oldu hâlâ gelmedi. Sekreter Genel Başkan Yardımcısı'nı evinden aradı ve bize dönüp şöyle dedi: "Başkan bey sabah evinden çıkmış, nereye gittiği bilinmiyor. Öğleden sonra gelseniz olmaz mı?". Anlaşılan Genel Başkan Yardımcısı da Genel Merkez'in yolunu unutmuştu. Kim mi? İsmi lazım değil, "Seçim İşleri Başkanlığı"nı da yürüten bir isim...


Rakip partilerdeki 'yoldaş' milletvekilleri

Meclis-TV başta olmak üzere televizyon ve gazetelerde AK Parti ile CHP milletvekillerinin birbirleri ile sık sık tartıştıklarını görüyoruz. Ancak, AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında kuliste ve yemekhanede samimi konuşmalar geçiyor. İki partinin kulisleri ayrı olmasına rağmen, milletvekilleri birbirlerini kulislerde ziyaret ediyorlar. AK Parti ile CHP milet-vekilleri arasında yemekhanede ilginç bir diyaloğa şahit olduk. AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu yemek yerken karşı masaya CHP İstanbul Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek geldi. Gülçiçek, AK Parti'li Çavuşoğlu'na "Merhaba yoldaş nasılsın" diye seslenirken AK Parti'li Çavuşoğlu da "Merhaba yoldaş iyiyim sen nasılsın"diye hitap etti. Ne diyelim Allah muhabbetlerini arttırsın.


Bakan Akşit'e makam odası bulundu

Kültür ve Turizm Bakanlıkları'nın birleştirilmesinin ardından Turizm Bakanı Güldal Akşit, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirildi. Ancak Akşit'e, Başbakanlık Merkez Binası'nda bir makam odası bulunamadı. Bakan Akşit bir süre kendisine bağlı bulunan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki makam odasını kullandı. Ancak, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun da devreye girmesi ile Akşit'e Başbakanlık'ta makam odası bulundu. Ancak Akşit durumdan çok da şikayetçi olmadığını, "Bizim için makamlar önemli değil. Nerede olsa hizmetimizi yaparız" sözleriyle ortaya koydu.


  KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


26 Mayıs 2003
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED