AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
En yaşlı Anna Karenina

Bugüne dek pek çok aktristin canlandırdığı Anna Karenina'yı bu kez Vivien Leigh oynuyor. Dünyanın en iyi romanlarından Anna Karenina'nın bugün yayınlanacak 1948 tarihli uyarlaması, tatil akşamı için iyi seçenek

Tolstoy'un dünyaca ünlü romanı Anna Karenina'nın ilk uyarlamalarından biri geliyor bugün ekrana. Geçtiğimiz yıl romanın Sophie Marceau'nun rol aldığı yeni tarihli uyarlamasını televizyon ekranlarına getiren CNBC-e'de, bu kez 1948 tarihli başka bir Anna Karenina var. 19. yüzyılın değil tüm zamanların en önemli romanlarından biri sayılan Anna Karenina'nın başrolünde ise yine dünyaca ünlü oyuncu Vivien Leigh var. Filmin gösterildiği yıl, oyunculuk performansıyla eleştirmenlerin beğenisini kazanan Vivien Leigh'e, Kont Vronsky rolünde Ralph Richardson eşlik ettiği filmde, Kont Vronsky ile yaşadığı yasak aşk yüzünden büyük acılar çeken Anna Karenina'nın acı yüklü öyküsü anlatılıyor. Tatil akşamı için iyi bir seçenek olan film, CNBC-e'nin "Duygusal Filmler" kuşağında ekranlara geliyor.

Anna Karenina

Orj. Adı: Anna Karenina Yön: Julien Duvivier Oyn: Vivien Leigh, Ralph Richardson, Kieron Moore, Hugh Dempster Yapım Yılı: 1948 Türü: Drama Süre: 134 Dakika
CNBC-e / 22.00


Siyah-Beyaz başarı öyküsü

TV8, yüzüncü yılında şampiyonluğu yakalayan Beşiktaş'ın mutluluğunu ekrana getiriyor bugün. Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Yıldırım Demirören, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Mican, futbolculardan Kaptan Tayfur Havutçu, İlhan Mansız, Tümer Metin, İbrahim Üzülmez, Çocuklar Duymasın'ın senaristi Birol Güven ile Aykut ve Hayko'nun katıldığı program 100 Yılın Şampiyonu Beşiktaş adını taşıyor. İlhan Mansız, Kaptan Tayfur Havutçu, İbrahim Üzülmez ve Tümer Metin'den şampiyonluğun öyküsünün ekrana getirileceği programda, Asbaşkan Yıldırım Demirören de, Galatasaray maçı öncesi yaşadığı büyük heyecanı anlatıyor. Şükrü Birand ve Sanlı Sarıalioğlu sunduğu programda Aykut ve Hayko da sevilen şarkılarını seslendiriyor.
Tv8 / 23.00


Nişanlı çiftler görücüye çıkıyor

Türkiye'nin nişanlı çiftlere özel tek yarışması Yüzük Taşı, İkbal Gürpınar'ın sunumuyla ekranlara gelmeye devam ediyor. Programın 'Görücüye Çıkma' aşamasında erkekler, Kadıköy-Eminönü seferi yapan motorlarda bir yandan kalem, ayna ve tarak gibi malzeme satmaya çalışırken, bir yandan da deniz tutmasına karşı koymaya çalışıyorlar. Kısa filmlerde bu hafta kayınvalidesini evden yollamaya çalışan bir damadın yaptıkları var. Köşe Bucak Anadolu'nun yanı sıra Beyazperde'nin Unutulmaz Replikleri, Gündemden Damlayanlar ve Geveze Hayvanlar da programda yeralıyor.
Stv / 22.15

 
İslam'da kadın mevzusu
Karşı Karşıya'ya yazar Hidayet Tuksal konuk oluyor. Başörtülü kadınlar üzerine yapılan yorumlara programda cevap verecek olan Hidayet Tuksal, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın açıklamalarından sonra çıkan tartışmaları yorumluyor. Bakan Aydın yaptığı açıklamada, yaşanan İslam'ın 'erkek Müslümanlığı' olduğunu söylemiş ve "kadınlar Cuma namazı kılabilsin, haremlik selamlık uygulaması kalksın" diyerek dikkatleri çekmişti. Kadın Karşıtı Söylemin İslam Geleneğindeki İzdüşümü' adlı kitabı bulunan Tuksal, İslam ve kadın ilişkilerini programda değerlendiriyor.
Kanal 7 / 11.45

Türküler ses veriyor
Mahmut Tuncer Show'a bu hafta Bedri Ayseli, Umut Akyürek ve Toprak konuk olarak katılıyor. TRT'den yetişen halk müziğinin başarılı temsilcilerinden Bedri Ayseli ve Umut Akyürek'in en sevilen türküleri seslendireceği programda, Toprak ve Mahmut Tuncer de şarkılarıyla programa renk katıyorlar.
Kanal 7 / 21.30

Jeoloji Nuh tufanını açıklar mı?
Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu'na jeoloji biliminin kutsal kitaplardaki doğa olaylarını nasıl açıkladığı Jeolog Prof. Dr. Mümin Köksoy tarafından açıklanıyor. Köksoy programda, jeoloji sayesinde kutsal kitaplardaki Nuh Tufanı gibi büyük olayların kesin tarihlerini hesapladığını iddia ediyor.
Atv / 00.00
31 Mayıs 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED