T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Yeni vergi yok

Devlet Bakanı Ali Babacan, emekliye verilen artış için yeni vergi getirmeyeceklerini belirterek 3.5 trilyonluk kaynağın tasarruf ve verimlilik artışıyla sağlanacağını söyledi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zammın finansmanı için yeni vergi konulmayacağını ve vergi oranlarında da artış olmayacağını söyledi.

Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Kızılcahamam'da Yatırım Ortamını İyleştirme Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşma yaptı.

Artışın 3.5 katrilyonluk bir yük oluşturduğunu belirten Babacan, "Kaynak oluşturuldu. Maliye Bakanlığı, Hazine ve DPT'den bürokrat arkadaşlar defalarca toplantı yaptılar. Alınan sonuçlarla bu zamlar açıklandı" diye konuştu.

2003 yılı bütçe çalışmalarının da bu ayın sonuna doğru netleşeceğini bildiren Babacan,"Tamamen tasaruf tedbirleri ve verimlilik artışıyla sağlanacak kaynaklar olacak. Hepsi bütçede görülecek" dedi.

Harcamalarda tasarruf temel hedef

Bakan Babacan, geçici bütçe ve 2003 yılı bütçesinde sıkı maliye politikası ilkesinin benimsenerek, kamu harcamalarında tasarrufun temel hedef olduğunu söyledi. Bakan Babacan, uygulanan ekonomik programın toplum bireylerinin yaşımında olumlu etkisini hisettirmesinin ancak artan yatırımlar sayesinde olacağını da sözlerine ekledi.

Babacan hocası ile görüştü

Devlet Bakanı Ali Babacan, Kızılcahamam'daki toplantıda ODTÜ'de kendisine ekonomi dersi veren TÜSİAD üyesi Oktay Varlıer ile de görüştü. Varlıer Babacan'ın başarılı olacağına inandığını kaydetti.

TOBB: Kalkınmayı özel sağlayacak

Kalkınmayı ve büyümeyi özel sektör girişimcilerinin sağlayacağını, kamu kurum ve kuruluşlarının da gerekli altyapı ve mevzuat desteğini sağlayacak şekilde yol göstermesi gerektiğini ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da "Türkiye'de büyümenin liderliğini özel sektörün üstlenmesi gerektiği gerçeğini kabul etmeli ve gereklerini yerine getirmeliyiz" dedi.

Türkiye'de bütün kesimlerin, üretimin, istihdamın ve ihracatın geliştirilmesinin, fakirlikten ve krizden kurtulmanın temeli olduğunu kabul ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, "bu anlayış birliği krizden çıkmak için sıçrama tahtasıdır ve hükümet iyi kullanmalıdır" dedi.


 
Emekli bayram yapıyor
işçi ve Bağ-Kur emeklileri 75 ile 100 milyon liralık seyyanen yapılan maaş artışının sevincini yaşıyor. Emekli temsilcileri sevinçlerini dün Bakan Başesgioğlu ile paylaştılar.
Dövizli askerlik sürprizi
Bedelli askerlik sadece yurt dışında çalışan Türk vatandaşları için yeniden gündeme geliyor.
Köpek kulübesi bile satılmış
250 milyon marklık talanın yapıldığı Endüstri Holding'e ait Mobella Fabrikanın köpek kulübesi bile satılmış.
Emek Platformu eylem yapacak
Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Sami Evren, "Hükümet kararını değiştirerek çalışanlara olan bu borcu bir defada ana para ve nemaları 1 Haziran 2000 tarihli döviz kurundan nakden ödemelidir" dedi. Evren, 6 Ocak Pazartesi günü Ankara'da toplanarak hukuksal sürecin planlanacağını, 7 Ocak'ta da AK Parti Genel Merkezi, il binaları ve Hazine Müsteşarlığı önünde KESK tarafından yapılacak eylemlere destek verileceğini anlattı.
Petrolün varili 33 dolar
Venezüella'da bir aydır süren grevin global petrol arzına olumsuz etkisi, açığın kısa sürede kapatılamayacağı endişesi nedeniyle, New York Borsası'nda Batı Teksas ham petrolünün varil fiyatı 33 doları aştı.
5 Ocak 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED