T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
'Sorun YÖK değil üniversite'

Eğitim-Sen'in düzenlediği toplantıda konuşan Bakan Mumcu, "Üniversitelerin yeniden yapılandırılması konusunu ortaya getirdik. Kimileri bundan rahatsızlık duyacaklardır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, soruna YÖK sorunu değil, üniversite sorunu olarak baktıklarını belirterek, "Üniversitelerin yeniden yapılandırılması konusunu ortaya getirdik. Kimileri bundan rahatsızlık duyacaklardır. Statükodaki yerlerinin tartışılmasını istemeyecek çok küçük bir azınlık olacaktır" dedi.

Eğitim-Sen'in düzenlediği ve üniversite öğretim üyeleri derneklerinden katılımcıların yer aldığı toplantı, Mülkiyeliler Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan Mumcu, burada yaptığı konuşmada, konuyu ilgili taraflarla müzakere etmenin çok yapıcı olacağını söyledi. Tartışmaları toplumun gözü önünde yaptıklarını ifade eden Mumcu, "Biz, soruna bir YÖK sorunu olarak bakmıyoruz, üniversite sorunu olarak bakıyoruz. Üniversite sorununa salt bir eğitim kademesi olarak yaklaşmıyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Mumcu, "AK Parti iktidara geldikten sonra özellikle de YÖK Başkanı ve üyeleri tarafından ağır eleştiriler yöneltildi. Din eğitimi ve laiklik konusunda birtakım tehlikelerin yaşandığına ilişkin söylemler ortaya konuldu. Sizce laikliğe ilişkin bir tehlike var mı?" şeklindeki soru üzerine, "Böyle bir iddia ve ifadede bulunanların gerekçelerini ifade etmeleri gerekir. Dolayısıyla, onların sözlerini yorumlamak benim işim değil" dedi.

Statüko tartışma istemiyor

Bu tür yönlendirme ve zihniyet oluşturma girişimlerinin çok uzun süredir yapıldığını ve sonuçsuz kaldığını kaydeden Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Niyet sorgulaması, kimsenin bir şey kazanabileceği bir şey değil. Zihinleri yönlendirme, enformatik manipulasyon, toplum mühendisliği... Bunlar çok denendi. Bunların nereye kadar varabildikleri tecrübelerle sabittir. Onun için herkese kolay gelsin. Biz işimizi yapıyoruz, doğru olanı yapıyoruz. Aklın ve bilimin önderliğinde bir süreç işletiyoruz ve gereksiz tartışmalarla zaman kaybetmek de istemiyoruz." Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de, eğitimin bugün içinde bulunduğu sorunların sayılamayacak kadar çok olduğunu söyledi.

'Taşradaki dağılımı biz yapmıyoruz'

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, taşra teşkilatlarında yapılan görevlendirmeler konusunda bakanlığın tasarrufunun söz konusu olmadığı, ilgili genelgeye aykırı görevlendirmeler konusunda gerekli işlemlerin yapılacağı kaydedildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili genelgesi ile taşra teşkilatında boş bulunan yönetim kademelerine, liyakat, kamu yararı ve hizmet gereklerine göre atama yapılması konusunda valilikler yetkili kılınmıştır."



5 Ocak 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED