T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
'Kaynak var, vergi bindirmek yok'

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan zammın kaynağının olduğunu belirterek, "Vergi bindirmek suretiyle maaş vermeyeceğiz" dedi.

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan zammın kaynağı ile ilgili olarak "Kaynağın olup olmadığını aybaşı gelince göreceksiniz. Vergi bindirmek suretiyle maaş vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, Kastamonu girişinde kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde AK Parti İl Teşkilatı'na giden Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, Kamu İhale Yasası ile ilgili olarak "Biz, yeni yılda başlaması konusunda yanlış gördüğümüz yerleri düzeltelim istedik" dedi.

'İhale Yasası üç ay gecikebilir'

Kamu İhale Yasası'nın uygulamaya girmesinin üç ayı bulabileceğini belirten Ak Parti lideri Erdoğan şöyle konuştu: "Uygulamada ciddi aksaklıkların olacağını söyledik. Teoride bunu konuşmak kolaydır. Yazılı ve görsel medya bunu istismar etti. Biz devlet ihalelerinde bütününe yanlış demedik, içinde yanlışlıklar var dedik. Kamu İhale Yasası'nda 'en canı yanacak olanın' yerel basın olduğunu ve yerel basının mücadeleyi sürdürmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Yerel basın olayında 50 milyar liralık işlerin üzerindeki ilanların yerel basında yayınlanmaması hazmedilemiyor. Bölgenin dışından müteahhitler katılamayacakmış. Bunlar biliniyor, bölge dışındaki müteahhitler tarafından. Zaten o müteahhitler de ilgilenmiyor" dedi.

'Kaynak sorunumuz yok'

Erdoğan, bir gazetecinin, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zammın kaynağının olup olmadığı yönündeki sorusunu ise şöyle cevaplandırdı: "Kaynağın olup olmadığını aybaşı gelince göreceksiniz. Vergi bindirmek suretiyle maaş vermeyiz. Kurmay kadronun yerli yerine yerleştirmesidir"

Olası operasyon, seçimi etkilemez

Siirt'teki seçimlerinin olası bir Irak operasyonu nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceği yönündeki soruya ise Erdoğan, şöyle cevap verdi: "Ben bu konuda bir endişe taşımıyorum. Savaşa yönelik gelişmeler olmasını gönül istemiyor. Bizi bağlayan en önemli taraf BM kararıdır. Ddenetçileri kararını beklemek durumundayız."

'Kıbrıs halkı kendi kararını verecektir'

Recep Tayyip Erdoğan, muhaliflerinin, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı istifaya çağırmaları konusunda bir soruya şöyle cevap verdi: "Kıbrıs'ın kendi içindeki sorunu. Her zamankinden daha çok birlik, beraberliğe ihtiyacı var. Ama herkes demokratik düşüncelerini ortaya koymak durumundadır. Karşı olan da koymalıdır düşüncesini. Demokratik yollarla kendi kararını Kıbrıs halkı verecektir. Dışarıdan müdahaleyi bizim de yapmamızın doğru olmayacağı inancındayım."



5 Ocak 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED