T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Amerikalı yazardan 'dehşet' sorular...

İnternet'te dolaşan bir yazı... Charley Reese imzasıyla, 27 Ocak 2001'de, Orlando Sentinel gazetesinde yayımlanmış... Yazıyı, "sivil-anayasa" grubu üyesi Tuncay Değiş forward etmiş, oradan aktarıyorum...

Daha önce Türkçe gazetelerde yayınlandı mı, tam emin değilim. Yayınlandıysa da dikkatsizliğime verin...

Okuyalım:

Soru: Ortadoğu'da nükleer silahlara sahip yegâne ülke hangisidir?

Cevap: israil.

Soru: Ortadoğu'da hangi ülke "Nükleer Silahların Önlenmesi Antlaşması"nı imzalamayı reddetmekte ve uluslararası denetimleri ülkesine kabul etmemekte?

Cevap: İsrail.

Soru: Ortadoğu'da hangi ülke diğer ülkelerin egemenliğindeki toprakları güç kullanarak ele geçirdi ve bu toprakları BM Güvenlik Konseyi kararlarına meydan okuyarak işgal etmeye devam etmekte?

Cevap: İsrail.

Soru: Ortadoğu'da hangi ülke diğer bir "egemen devlet"in uluslararası sınırlarını havadan savas uçaklarıyla, kara ve denizden ağır top bombardımanıyla "rutin olarak" ihlal etmekte?

Cevap: İsrail.

Soru: Ortadoğu'da hangi ülke politik düşmanlarını yok etmek için başka ülkelere katiller yollamıştır?

Cevap: İsrail.

Soru: Ortadoğu'da hangi ülkede yüksek rütbeli subaylar, "silahsız savaş esirlerinin idam edildiğini" kamuoyuna açıkca itiraf etmiştir?

Cevap: İsrail.

Soru: Ortadoğu'da hangi ülke silahsız savaş esirlerini öldürdüklerini kamuoyuna açıkca itiraf eden askerleri hakkında "kanuni takibat" yapmayı reddetmekte?

Cevap: İsrail.

Soru: Ortadoğu'da hangi ülke 762 bin "mülteci" yarattı ve bu insanlara evlerine, çiftliklerine ve işlerine geri dönme imkânı vermeyi reddetmekte?

Cevap: İsrail.

Soru: Ortadoğu'da hangi ülke, topraklarına, banka hesaplarına ve işlerine el koyduğu insanlara "tazminat" ödemeyi reddetmekte?

Cevap: İsrail.

Soru: Ortadoğu'nun hangi ülkesinde BM'nin yüksek rütbeli bir diplomatı pusu kurularak öldürüldü?

Cevap: İsrail.

Soru: Ortadoğu'da hangi ülke Mısır'da bir ABD diplomatik tesisini havaya uçurdu ve bir ABD gemisine uluslararası sularda silahlı saldırıda bulunarak 33 ABD'li denizcinin ölümüne, 177'sinin de yaralanmasına neden oldu?

Cevap: İsrail.

Soru: Ortadoğu'da hangi ülke ABD "gizli belgelerini" çalmak için Jonathan Pollard adında bir casus kullandı ve ardından bu belgelerin bir kısmını Sovyetler Birliği'ne verdi?

Cevap: İsrail.

Soru: Hangi ülke önce Jonathan Pollard ile bütün resmi bağlantılarını inkâr etti, ardından parlamentosunda karar alarak onu kendi vatandaşlığına geçirdi ve daha sonra ABD Başkanı'ndan onu "bütünüyle affetmesi" için taleplerde bulundu?

Cevap: İsrail.

Soru: Fortune dergisinin "Washington'u içeriden bilenler" arasında yaptırdığı ankete göre, dünyanın hangi ülkesi ABD'de "en güçlü ikinci lobiye" sahip?

Cevap: İsrail.

Soru: Ortadoğu'da hangi ülke BM Güvenlik Konseyi tarafından alınmış 69 karara uymayıp adeta dünyaya meydan okumakta ve 29 karara karşı da ABD vetosuyla korunmakta?

Cevap: İsrail.

Son soru: ABD, "BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyulması gerektiği"ni öne sürerek, hangi Ortadoğu ülkesini işgalle tehdit etmekte?

Cevap: Irak.


8 Şubat 2003
Cumartesi
 
MEHMET E. YAVUZ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED