T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Gül Amerika'ya gidiyor

Barış için başlattığı diplomasi atağını, Taha Yasin Ramazan ile Ankara'da görüşerek devam ettiren Başbakan Gül, önümüzdeki günlerde ABD'ye giderek, Başkan Bush ile görüşecek.

Başbakan Abdullah Gül, barış için başlattığı diplomasi atağını sürdürüyor. Bölgede bir savaşın çıkmaması için Irak Devlet Başkan Yardımcısı Taha Yasin Ramazan'ı Ankara'ya çağırarak gizli bir görüşme gerçekleştiren Başbakan Abdullah Gül, şimdi de ABD'ye gitmeye hazırlanıyor. ABD Başkanı George Bush ile görüşecek olan Başbakan Abdullah Gül, "hala var olduğuna inandığı barış şansını" bir kez daha deneyecek. Başbakan Gül, barış görüşmelerini savaşın patlak vereceği ana kadar sürdürmekte kararlı.

Bush davet etti

Başbakan Gül'ün ABD Başkanı George Bush tarafından davet edildiği öğrenildi. Daveti olumlu bulan Gül'ün ne zaman ABD'ye gideceği tam olarak henüz netleşmedi, ancak gezinin 18 Şubat'tan önce olacağı bildirildi. Yetkililer, ABD'den gelen davet üzerine çalışmalara başlandığını belirterek, "Ancak yoğun trafik yüzünden hemen gidilemedi. Başbakan'ın yoğun trafiği nedeniyle henüz bir ayarlama da yapılamadı. Bu saate kadar bir planlama yapılmamış olması Başbakan'ın ABD'den gelen daveti kabul etmeyeceği, yani gitmeyeceği anlamına gelmez. Gelen davet üzerindeki çalışmalar devam ediyor" dediler.

Başbakan Gül'ün, ABD'ye yapacağı ziyaretin planlaması da yapılmaya başlandı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal, Başbakanlığa gelerek Başbakan Gül ile görüştü.

Ağırlık Irak ve Kıbrıs'ta

Öte yandan, Başbakan Gül'ün ABD'ye yapacağı ziyarette hangi konuların ele alınacağı konusunun da belirlenmeye çalışıldığı bildirildi. Görüşmelerde, Irak ve Kıbrıs meselesinin ana gündem maddesi olacağı bildirildi. Bölgede bir savaş çıkmaması için yoğun çaba sarf eden Başbaka Gül'ün, bu girişimlerini ve düşüncelerini Başkan Bush ve ABD yönetimine ileteceği ifade edildi. Gül, ABD yönetimine olası bir savaş durumunda Türkiye'nin zararlarının karşılanması için gereken taahhüdlerin yazılı olarak verilmesini de talep edecek. Öte yandan Başbakan Gül, İngiltere Başbakanı Blair ile son gelişmeleri ele alan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • NEVZAT DEMİRKOL / ANKARA

  •  
    Şam'a çok özel mesaj
    Başbakan Abdullah Gül, "Türkiye'nin, uyum içerisinde, bir orkestra gibi yönetilebilmesi için hükümetin, devletin birinci temsilcileri, en yetkili kişilerinin valiler olduğunu" söyledi.
    Valilerden Ankara turu
    Başbakan Abdullah Gül, "Türkiye'nin, uyum içerisinde, bir orkestra gibi yönetilebilmesi için hükümetin, devletin birinci temsilcileri, en yetkili kişilerinin valiler olduğunu" söyledi.
    'Savaşın ilk adımı atıldı'
    Hükümetin Meclis'ten aldığı kararla savaşa doğru giden sürecin ilk adımını attığını öne süren CHP lideri, "18 Şubat'ta hayır diyeceğiz" dedi.
    Arınç: İçim rahat değil
    'Tezkere' oturumunda CHP'lilere 'Ben de sizinleyim' diyen Meclis Başkanı Arınç, "Gelinen noktada Türk insanı olarak, siyasetçi olarak içim rahat değil" dedi.
    Cüneyt Zapsu mekik dokudu
    Bağdat-Washington hattında barış mekiği
    Kürt muhalifler İngiliz büyükelçisiyle görüştü
    Ankara Palas'ta federasyon provası
    Diyarbakır ve Batman'a Patriot
    Denktaş'a destek paneli
    YSK geçici aday listesini açıkladı
    'Seçim demokrasinin kapısını açacak'
    8 Şubat 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED