T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
'Savaşa hayır'a KADEK gölgesi

Kadıköy'deki gösterilerde Öcalan lehine slogan atan bir grup Ziraat Bankası'nın camlarını kırdı. Kadıköy'de 61 gösterici gözaltına alındı. Bu arada Bağcılar'da da gösteri yapan bir grup polis otosuna saldırdı.

Kadıköy İskele Meydanı'ndaki savaş karşıtı gösterinin ardından, bir grup, çevredeki dükkanlara zarar verdi. Kadıköy İskele Meydanı'ndaki kitlesel basın açıklamasının ardından dağılmamakta direnen yaklaşık 300 kişilik bir grup, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak, Rıhtım Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Bu kişiler, Ziraat Bankası Kadıköy Şubesi'nin camlarını tekmeleyerek kırdı. Daha sonra kaldırım taşlarını söken grup, cadde üzerinde bulunan çok sayıda işyerine taşlı saldırıda bulundu. Bu arada caddeye molotofkokteyli atıldı. Çevik Kuvvet ekipleri, panzerler eşliğinde gruba müdahale ederek dağılmalarını sağladı.

40 kişiye yasal işlem

Bu arada gösteriye katılmak için gruplar halinde hareket eden 61 kişi gözaltına alındı. Irak'ta Savaşa Hayır Koordinasyonu tarafından başlatılan "Halka Sor" kampanyasının parçası olarak dünyadaki diğer savaş karşıtlarıyla aynı gün Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılacağı duyurulan kitlesel basın açıklamasına katılmak üzere gruplar halinde meydana hareket edenlere izin verilmedi. Bakırköy'den bir otobüsle Kadıköy'e gitmek isteyen 31 kişi ile Kadıköy'den, İskele Meydanı'na toplu halde yürümeye çalışan 30 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Bu kişilerden 40'ı hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi. Bu arada Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalandığı tarih olan 15 Şubat 1999'un yıldönümü nedeniyle teyakkuz halinde bulunan polisie bir grup tarafından taşlarla saldırı gerçekleşti. Bağcılar Namık Kemal Caddesi üzerinde devriye gezen 1 polis otosu ve 2 zırhlı araca yaklaşık 30 kişilik grup tarafından taş atıldı. Saldırıya uğrayan polis otosunda yaralanan bir polis memuru hastaneye kaldırıldı. Takviye Çevik Kuvvet ekipleri saldırıdan sonra ara sokaklara kaçan saldırganları yakalamak için operasyon başlattı. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.

Emniyet'te Apo alarmı

PKK Terör Örgütü Lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin dördüncü yıldönümü nedeni ile İstanbul'da çıkabilecek yasadışı eylemleri göz önünde bulunduran İstanbul polisinde izinler kaldırılırken, güvenlik önlemleri de artırıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, günün anlamına binaen yaptığı telsiz anonslarıyla polis merkezlerine ve karakollara yönelik gerçekleştirilebilecek muhtemel bombalama olaylarına karşı polisleri dikkatli olmaları konusunda sık sık uyardı. Özdemir, polislerden toplumsal olaylara tek başına değil, organize bir şekilde müdahale etmelerini istedi. Polislerden can güvenliklerini büyük önem vermesini isteyen Özdemir, muhtemel saldırılara karşı İstanbul'daki siyasi parti teşkilatlarındaki güvenlik önlemlerinin de artırılmasını istedi.

Güneydoğu'da 15 Şubat gerginliği

Terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümü sebebiyle güvenlik güçleri Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde üst seviye emniyet tedbirleri aldı. Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'ta şehir giriş ve çıkışlarında kontroller artırılırken, şehir merkezlerinde özel hareket timleri, dün sabaha kadar sürekli devriye gezdi. Mersin'de önceki akşam bir belediye otobüsüne molotoflu saldırıda bulunan KADEK yandaşları, dün de küçük çaplı eylemler yaptılar. Örgüt yandaşları önceki günden itibaren Şevket Sümer, Siteler, Yenipazar, Gündoğdu ve Yenihal Mahalleleri'nde baskı yaptıkları esnafı kepenk kapatmaya zorladı. Bu nedenle söz konusu mahallelerdeki esnaf dün sabah dükkanlarını açmadı. Batman'da da esnafın büyük bir bölümü kepenklerini açmadı. Adana'da savaş karşıtı gösterilerde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu arada Diyarbakır'da 6 KADEK'li tutuklandı.




16 Şubat 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED