T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Mihrali'nin 'deli'siyle selamlaşıp kaçıyorum

Kanal 7'deki Mihrali dizisinin 'deli'si Muzaffer Çetinyılmaz, canlandırdığı karakterin gerçek olduğunu ve tedirgin olduğu için, o kişi sete gelir gelmez selam verip kaçtığını söylüyor.

  • RECEP YETER
    Kanal 7'nin sevilen dizisi Mihrali'nin 'Deli'si Muzaffer Çetinyılmaz ile, sanatçıların nadiren girdiği halkın arasında, bir belediye otobüsünde karşılaştık. Duraklar arasında sanatı, sanatçıyı, Yeşilçam'ı ve Mihrali'nin Hükümet'ini konuştuğumuz Çetinyılmaz, 1970'te başladığı tiyatroda bugüne kadar yüzlerce oyunun yanısıra, Deli Yürek, Hayat Bağları gibi diziler ile Beşinci Boyut, Bize Nasıl Kıydınız, Manisa Tarzanı gibi filmlerde rol almış. Sanat hayatında sadece bir kez başrol oynayan Çetinyılmaz, hiç "şöhret" olamamış. Yarım asırlık sanat hayatına rağmen tanınmayışını ise "Şöhret getirecek yerlere takılmıyorum" diye açıklıyor.

    "İster kızsınlar ister kızmasınlar ben Yeşilçam'ı, oradaki riyakârlıkları sevmiyorum" diyor Çetinyılmaz. Fazla tanınmıyor oluşundan ise, memnun olduğunu da kaydeden oyuncu, "Mihrali'nin çekildiği Balıkesir'de özel yaşamımız kalmadı. Bunu gördükten sonra popülerliğin huzuru götüreceğine inanmaya başladım. Şöhret olmak istemeyişimin ikinci sebebi ise, Beşinci Boyut filmini çektim. İlk başrol filmimdi. Bu adam artık ikinci derecede rol oynamaz diye düşündükleri için iki sene iş bulamadım" diyor şöhretten neden hoşlanmadığını anlatırken.

    Yine başrol oynarım ama...

    Çetinyılmaz, "Yine başrol teklifi gelse kabul etmez misiniz?" sorumuzu ise, "Tabii ki, mutlaka oynarım. Ama sonrasını düşündüğüm için korka korka oynarım. Birçok ünlü sanatçının hangi şartlarda yaşadığını görüyoruz. Türkiye'de 10 tane başrol filmi bile çeksen, bir an bu işten uzaklaştığında ayakkabı alamazsın" diye cevaplıyor.

    Hükümet yaşıyor!

    Mihrali'de canlandırdığı 'Hükümet' karakteri oluşturulurken senaristin Balıkesir'de şu anda yaşayan bir kişiden esinlendiğini anlatan Çetinyılmaz, yöre halkının bu kişinin özel bir gücü olduğuna inandığını anlatıyor. Dizide onu canlandırdığı için tedirgin olduğunu kaydeden Çetinyılmaz, 'O geldiğinde selamlaşıyor, yanından kaçıyorum' diyor. Çetinyılmaz önümüzdeki aylarda gösterilecek Ömer Kavur filmi Karşılaşma ile Kanal D'de yayınlanacak Unutma Beni adlı dizide de rol almış.


    Çılgın hırsız, Da Vinci tablolarının peşinde!
    Bruce Willis hayranlarının beğeneceği bir yapım geliyor ekrana. Willis'in yine deli dolu bir maceraya at koşturduğu filmde, hırsızlar kralı Hudson Hawk 10 yıl hapis yattıktan sonra çıkar. Amacı biraz kafasını dinlemektir. Ancak çok zengin ve çılgın Mayflower Çifti Hawk'a dünyanın dört bir yanına dağılmış olan üç Leonardo da Vinci eserini çalması için teklifte bulunur. Hawk işi reddederse arkadaşı Tommy'i öldürmekle de tehdit ederler. Artık Hawk'ı, işin içine CIA'nın ve Vatikan'ın da karıştığı bir macera beklemektedir.

    Hudson Hawk

    Yön: Michael Lehmann Oyn: Bruce Willis, Andie MacDowell, James Coburn
    STARMAX / 22.15


    Hürrem Sultan'a nikah kıyılıyor
    Hürrem Sultan adlı dizide, aradan 10 yıl geçmiştir. Hürrem Harem'den güzel kızları uzaklaştırıp sadece çirkin cariyeleri bırakır. Bu arada bir çocuğu daha olmuştur; Cihangir. Hürrem'in ilk hedefi Kanuni'nin ona nikah kıymasıdır. Çevirdiği entrikalar ile sonunda bu isteğini padişaha kabul ettirmeyi de başarır.
    Star / 22.00


    Özgürlüğün bedeli bazen ağırdır
    Çiçek Taksi'de, Çağla ve Mehmet ailelerinin baskısından bunalmıştır. Evden ayrılmaya karar verirler. Ancak güvende olduklarından emin olmak için Erdal'ın evinde kalmaya başlarlar. Çağla cafede, Mehmet de durakta çalışarak para kazanacaktır. Ancak bir yandan ev, bir yandan iş hayatı ve okul ikisini zorlar.
    Trt 1 / 20.30

  •  
    Üniversitelerin hali ve Gürüz...
    Mete Belovacıklı ve Murat Yetkin'in sunduğu Kafe Siyaset programına bugün, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz konuk olarak katılıyor. Gürüz, Milli Eğitim Bakanı Mumcu'nun başlattığı 'yüksek öğretimde reform' tartışmasına YÖK'ün nasıl baktığı", "Üniversitelerin neden bilim yuvası olmaktan çıktığını" ve "YÖK'ün rektörler arasında birlik sağlayıp sağlayamadığı" sorularını cevaplıyor.
    Cnn Turk / 11.05

    Ortega Kırmızı Işık'a takılıyor
    Akif Beki'nin hazırlayıp sunduğu Kırmızı Işık programında bu hafta, futbola dair bir tartışma var. Programda, Ortega kirizi masaya yatırılıyor. Programın konuğu ise konuğu Fenerbançe'nin güçlü ismi Nihat Özdemir. Olaylı gelen ve olaylı giden, Fenerbahçe'yi ikiye bölen Ortega hakkında ilgi çekici bilgilerin verileceği programda, "Sarı-lacivertlilerin parası boşa mı gitti?", "Kulübü kim ya da kimler karıştırıyor?", "Şimdi ne olacak?" gibi sorular cevap buluyor.
    Kanal 7 / 23.30

    Menderes'in uçak kazası
    Can Dündar'ın hazırlayıp sunduğu O Gün adlı belgesel dizisinde bugün, "Menderes'in uçak kazası" var. Programda, Başbakan Adnan Menderes ve beraberindeki heyetin Kıbrıs konulu Londra Konferansı'na katılmak üzere yola çıkışı ve Başbakan Menderes'i taşıyan THY'ye ait bu uçağın sis sebebiyle Londra'ya inemeyince Gatwick'e yönlendirilmesi ve 17 Şubat 1959 Salı günü havaalanı yakınlarında ormanlık alana düşmesi konu ediliyor. Programda O Gün ayrıntılı sunuluyor.
    Cnn Turk / 22.05

    Kültür ve kimlik üzerine program
    Kültür ve Kimlik programının bu haftaki bölümünde zaman içinde yolculuğa çıkılıyor. Geçen haftalarda ekrana gelen Anadolu'nun geçmişi ve arkeolojik tahribat, Osmanlı'da kültürel kimlik, Ahırkapı ve Balat'ta örnek çalışmalar, Ankara Beypazarı'nda yaşananlar gibi konular bu haftaki programda bir kez daha sunuluyor izleyenlere. Türkiye'nin değişik yörelerinden tarihsel, kültürel, kentsel mirasın korunması çabaları da programda tanıtılıyor.
    Ntv / 11.10
    16 Şubat 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED