AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

H A Y A T
Toprak âşığı mucit

Tarsuslu mucit Osman Akkoca, 10 yıl önce ürettiği özel formüllü 'Tar-Güb' adını verdiği gübre sayesinde ekolojik dengesi bozulan ülke topraklarının geri kazanılabileceğini söylüyor.

  • OKTAY MEHMET
    Tarsuslu Mucit Osman Akkoca, 10 yıl önce ürettiği ve formülünü saklı tuttuğu Tarsus Gübre (Tar-Güb) sayesinde, ekolojik dengesi bozulan topraklarının yeniden verimli hale getirerek, geri kazanılabilmesinin mümkün olduğunu iddia ediyor. Tar-Güb'ün yapısındaki billeşenleri sayesinde inorganik özelliğinin, toprakla buluşmasıyla birlikte organik hale dönüştüğünü ifade eden Akkoca, Tar-Güb'ün, insan ve bitki sağlığının yanı sıra, yeraltı sularının kirlenmesini ortadan kaldırarak, topraklarda doğal lezetinde sebze ve meyvelerin yetişmesini sağladığını söylüyor. Kısa zamanda ülke genelinde yüzde 20'lık pazar payını yakalamayı başaran Tar-Güb'ün, Tarsus'ta iki, Ereğili'de de bir fabrikası bulunuyor.

    FORMÜLÜ KİMSEYE VERMEM

    TSE'den Kalite Uygunluk Belgesi ile İmalata Yeterlilik Belgesi bulunan Tar-Güb, bazı sermaye çevrelerinin baskısı ve bürokratik engeller yüzünden zor bir dönemden geçiyor. Akkoca, engellemelerin devam etmesi halinde, fabrikalarını Yunanistan veya Bulgaristan'a taşıyarak üretime buralarda devam etmeyi düşündüklerini ifade ediyor. Dünyada bazı ülkeler ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, ürettikleri gübrenin formülünü istediğini anlatan Akkoca, formülü iki çocuğundan başka kimseye vermeyeceğini söylüyor.

    VERİMİ İKİYE KATLIYOR

    Bu yıl tarlalarında Tar-Güb'ü kullanan köylülerin mahsullerinde, diğer gübreleri kullananlara oranla 2 kat fazla ürün elde edildiği bildiriliyor. Hikmet Özatmaca isimli çifçi, Ankara Polatlı'da 600 dekar tarlasının, hasat sonunda, Tar-Güb kullanmayan çifçilerden 2 kat fazla ürün aldığını söyledi. Hasat edilen tarlalarından dekar başına ortalama 600 kilo bugday aldığını belirten Özatmaca, diğer çifçilerin 280-300 kiloda kaldıklarını söyledi. Özatmaca, Tar-Güb kullanılan tarlalardan elde edilen buğdaydan yapılan ekmeğin lezet ve kokusunun da çok farklı olduğunu söyledi.

  •  
    'Vosvos'lar yaylaya çıktı
    VAKAM gençlere kucak açtı
    Vehbi Koç ve Ankara Araştırma Vakfı (VAKAM), Anadolu Folk Dans Gençlik Kulübü Derneği tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Ankara Halk Oyunları ve Gençlik Festivaliyle, ülkemizi ziyaret eden gençlere, başkentin tarihi ve bağ evi geleneğini tanıttı.Vakfın bilim, kültür ve sanat dünyasına hizmet etmek için kurulduğunu ifade eden VAKAM Müdürü Zeynep Önen, VAKAM'ı dünya çapında bir bilimsel kaynak merkezi yapacaklarını ifade ederek, bu merkezde elde edilen bilgileri araştırmacıların hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirtti.
    Dünyamızın içi boş mu?
    Dünyamızın içi boş mu? İç Dünya Teorisi nedir? Anadolu'da yeraltı uygarlığı yaşadı mı? İlk insanlar devler miydi? Efsanevi uygarlık Atlantis'in gizli tarihi hakkında ne biliyoruz? Agartha ve Şamballa efsanevi uygarlıklar mı? Satanist Kara Aristokrasi nedir? Amerikan Gizli Hükümeti kimlerden oluşur? Kloncu Rael tarikatının İsrail bağlantısı var mı? Selis Yayınları'nda çıkan Turgut Gürsan'ın yazdığı "Yeraltındaki Gizli Dünyalar" adlı kitapta bunun gibi pek çok soruya iddialı cevaplar veriliyor. Kitap, dünyanın içinde de uygarlıkların ve ülkelerin bulunduğu tezini ortaya atıyor, UFO diye bilinen ve uzaydan geldiği sanılan araçların aslında iç dünyadan gönderildiklerini ıspatlamaya çalışıyor.
  • ÜRÜN DİRİER

  • 12 Temmuz 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED