AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Gürüz'ün İHL takıntısı

YÖK Başkanı Kemal Gürüz, "İmam Hatip Liselerine gerek var mıdır? Bunun tartışılmasının zamanı gelmiştir. İmam Hatip Liselerini de genel lise kapsamına alalım" dedi.

YÖK Başkanı Kemal Gürüz, bu kez de imam hatip liselerinin kaldırılmasını tartışmaya açtı. Gürüz, "İmam Hatip Liselerine gerek var mıdır? Bunun tartışılmasının zamanı gelmiştir. Diğer liseler ile müfredatlarının aynı olduğu söyleniyor. O zaman imam hatip liselerini de genel lise kapsamına alalım" dedi.

Özel Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği'nin düzenlediği toplantıya katılan Gürüz, "Acil Eylem Planı'na göre üniversitelerde çözülmesi gereken problem, imam hatip liselerinin önünün açılması ve kıyafet özgürlüğüdür" diye konuştu.

"Laik cumhuriyetin sonu"

Gürüz, laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin 3 temel niteliğinden biri olduğunu belirterek, dini eğitim-laik eğitim şeklinde 2 ayrı kulvara ayrılmasını yanlış bulduğunu kaydetti. Anayasa Mahkemesi'nin dini nitelikli kıyafetlerle üniversitelere girilemeyeceğine dair kararını hatırlatan Gürüz, "Mahkeme, bu tür kıyafetlerle üniversiteye girmek, anayasının değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek hükümlerine aykırı demiştir. Sizin bu hükmü değiştirmek için uğraşmanız, devletin şeklini değiştirmeye çalışmanız anlamına gelir. Bu da laik cumhuriyetin sonu olur" dedi.

"İHL'ye gerek var mı?"

İmam Hatip Lisesi mezunlarının öğretmen, hukukçu ya da kamu yönetici olmasının, bu liselerin kuruluş amacına aykırı düştüğünü ileri süren Gürüz, "Meslek lisesi mezunları sayısında değil, imam hatip mezunları sayısında düşüş var. Bu okullardan mezun öğrenci sayısı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din adamı ihtiyacıyla sınırlı olmalı" diye konuştu. Gürüz, "İmam hatip liselerine gerek var mıdır? Bunun tartışılmasının zamanı gelmiştir" dedi.

Sezer, Prof. Batırel'in YÖK üyeliğini onayladı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Yükseköğretim Kurulu Üyeliği'ne, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel'in seçimini onayladığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, Durmuş Öztek'in istifası ile boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel'in, Bakanlar Kurulu'nca yapılan seçimini onayladı.

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ

  •  
    'PKK'yı bize bırakın'
    Kuzey Irak'ta Türk askeri varlığından rahatsız olan ABD, TSK'nın bölgedeki asker sayısını azaltmasını, ağır silahlarını bırakmalarını isteyerek, PKK'nın Türkiye'ye sızmaması konusunda tam güvence verdi.
    Türkiye'ye gözdağı mı?
    Önce 11 Türk askerinin gözaltına alınması, ardından da Tunceli Valisi Akyüz'e saldırı düzenlenip Bingöl'de 4 köylünün öldürülmesi, "Türkiye'ye gözdağı mı veriliyor?" sorusunu gündeme getirdi.
    PKK baskını: 4 ölü
    Ökte: ABD'nin amacı AB'nin önünü kesmek
    Türkeş, Azerbaycan'da gerilla kampı kurdurmuş
    İstanbul'a aşık oldu tüm hayatı değişti...
    Bir evde 7 bin plak
    Özdemir: Yılmaz'la görüşmüyorum
    'Örümcek Ağı'nda bilirkisi raporu hazır
    Özkan ve Önal'a Yüce Divan yolu
    Üst kurullara denetim geliyor
    İnsanlık öldü mü?
    Kısa kısa...
    12 Temmuz 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED