AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Erteleme tarihe karıştı

Sahasını maç için hazırlamayan kulüpler hakkında disiplin hükümleri uygulanacak.

Türkiye Profesyonel Lig ve kupa müsabakaları 2003-2004 sezonu statüsü belli oldu. Futbol Federasyonu yeni sezonda, geçtiğimiz yıl özellikle "3 Büyükler''in kendi aralarında yaptıkları karşılaşmalarda büyük sorun olan konuk takımın seyirci getirmesi konusu açıklığa kavuşturulurken, bundan sonra ev sahibi kulüpler konuk takım için stat kapasitesinin yüzde 5'ini ayıracak. Ev sahibi takım seyircileri için uygulanan bilet fiyatları, konuk takım seyircileri için de aynen uygulanacak. 2003-2004 sezonu Türkiye Profesyonel Lig ve Kupa Müsabakaları Statüsü'nde yapılan değişikliklerin konu başlıkları şöyle:

SEZON BOYUNCA AYNI NUMARA

YENİ sezondan itibaren, bir futbolcu sezon başında aldığı sırt numarasını sezon boyunca taşıyacak. Kullanılan forma numaraları, sezon boyunca herhangi bir nedenle, futbolcunun başka bir kulübe transfer olması halinde de başka bir futbolcuya verilmeyecek. 2004-2005 sezonundan itibaren UEFA Kulüp Lisans Sistemine geçilecek olması nedeniyle kulüplerin, "Sportif, altyapı, personel ve idare, hukuki, mali kriterler'' konusunda gerekli düzenlemeleri ve hazırlıkları yapmaları zorunlu hale getirildi.

KONUK TAKIMA %5 YER

YEDEK kulübesi olarak nitelendirilen bölgenin hangisinde konuk, hangisinde ev sahibi takımın yeralacağını konuk takım belirleyecek. Geçen sezon özellikle "3 büyükler''in arasında yaptıkları karşılaşmalarda sorun olan seyirci konusu da statüde çözüldü. Yeni sezondan itibaren kulüpler statlarının kapasitelerinin yüzde 5'ini konuk takım seyircilerine ayıracak. Öte yandan, ev sahibi seyircilere uygulanan bilet fiyatları konuk takım seyircileri için de aynen uygulanacak. Bu sezondan itibaren kulüpler teberrulu bilet satamayacak. Böyle bir durumunu tesbiti halinde, kulüplere söz konusu paranın 5 misline kadar para cezası verilecek.

ARTIK ERTELEME YOK

EN BÜYÜK değişikliklerden birisi, maçların ertelenmesi artık söz konusu olmayacak. Lig takviminin aksamaması için sadece olağanüstü koşullarda maçlar ertelenebilecek. Organizasyon ve sorumluluk başlıklı 4. maddeye göre, fikstürde gerekli değişiklikleri yapmaya, müsabakaların gün, saat ve yerlerini değiştirmeye federasyon yetkili kılınırken, her türlü yayın organları ile yapılacak yayın programlarına göre müsabakaların gün ve saatleri de federasyonca değiştirilebilecek. Federasyon, elverişsiz hava şartları dışında Profesyonel Lig ve kupa müsabakaları ertelemeyecek. Statüde, kulüplerin müsabakalarını oynayacakları stadı ve oyun alanını hazır hale getirmeleri zorunluluğu belirtilirken, bu zorunluluğu yerine getirmeyenlerin talimatlara aykırı davrandıkları gerekçesiyle disiplin hükümlerinin uygulanacağı ifade edildi.

GÜMÜŞ GOL BAŞLIYOR

ELEMELİ müsabakalarda gümüş gol uygulaması olacak. Bu sezondan itibaren uygulanacak kurala göre, uzatma dakikalarında atılan gol sonrası devrenin tamamlanması beklenecek ve devre süresince rakip takımın gol kaydedememesi halinde karşılaşma o devrenin sonunda bitecek.



12 Temmuz 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED