AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

B İ L İ Ş İ M
Türkiye'nin çocukları bilgisayarı çok sevdi

32 ile yaptığı ziyaretlerle binlerce çocuğu bilgisayarla tanıştıran Microsoft Bilişim Kervanı, dolaştığı Anadolu'da büyük ilgi gördü.

Türkiye'ye gelişinin 10'uncu yılını kutlayan Microsoft, bu amaçla düzenlediği Bilişim Kervanı uygulamasıyla olumlu puan aldı. Microsoft'un okul çağındaki binlerce öğrenciyi bilgi teknolojileriyle tanıştırmak üzere yola çıkardığı Bilişim Kervanı, 11 Temmuz'da Türkiye turunu tamamladı. Gidilen illerin vali, belediye başkanları ve milletvekilleri tarafından da yakın ilgiyle karşılanan Bilişim Kervanı'na çocukların ilgisi yoğundu. Bilgisayar eğitimlerinin verildiği Bilişim Kervanı'ndaki TIR ve otobüsü binlerce çocuk ziyaret etti ve temel bilgisayar eğitimi görerek sertifika aldı.

İlk etabını 27 Haziran'da Antalya'da düzenlenen Microsoft İş Ortakları Toplantısı'nda sonlandıran ve 11 Temmuz'da Türkiye turunu tamamlayan Bilişim Kervanı, yaz ayları boyunca İstanbul ve çevresindeki ilçeleri gezecek. Bilişim Kervanı son olarak Eylül'de İstanbul'daki Bilişim 2003'te yer aldıktan sonra turunu tamamlayacak. Türkiye Bilişim Derneği desteğinde yola çıkan Bilişim Kervanı, bir eğitim otobüsü, içinde bilgisayarların yer aldığı bir TIR ve uzman bir ekipten oluşuyor ve gidilen illerde okullara yakın meydanlarda kuruluyor. Bilgisayar kullanmayı hiç bilmeyen çocuklar, eğitim otobüsünde 20 dakikalık bilgisayar temel eğitimine katılıyorlar. Çocuklar, eğitim otobüsünde öğrendiklerini daha da geliştirmek için TIR'daki bilgisayarlarda eğitimlerine devam edebiliyorlar.


Fotoğraf çeken cepler kötü amaçla kullanılıyor!

Amerika'da fotoğraf çekme özelliğine sahip cep telefonlarının bazı plajlar ve halka açık saunalarda bazı kadınların resimlerinin çekilmesi için kullanılması sorunlara neden oluyor. Bu nedenle bazı mekanlarda fotoğraf çeken telefonla girilmesi yasaklanırken, kitapçılar da kitap sayfalarının resimlerinin çekilmesinden şikayetçi.


İtalya'da çocukların yarısının cebi var

İtalya'da yapılan bir araştırma sonucunda, 9-10 yaşındaki çocukların yüzde 56'sının cep telefonu sahibi olduğu ortaya çıktı. Trieste Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, 9 ve 10 yaşlarındaki ilkokul 4 ve 5. sınıfa giden çocuklardan cep telefonu sahibi olanların sadece yüzde 32'sinin yatarken cep telefonunu kapattığı, yüzde 30'unun günde en az 3 kez telefonla konuştuğu belirlendi.


ColaTurka.com adresini bir uyanık almış

Ülker'in "Türkiye'nin kolası" sloganıyla piyasaya sunduğu ColaTurka'nın internet adresi Turkcell'de çalışan bir kişi tarafından alındı. www.colaturka.com adresini alan kişi bu web adresinde hazırladığı tek sayfalık sitede şimdilik kola anketi yapmakla yetiniyor. Ankette ziyaretçilere "ColaTurka'yı nasıl buldunuz?" sorusu yöneltiliyor. Sitede, "Bu site ColaTurka sevenlerin sitesidir" ifadesi dışında başka bilgi bulunmuyor.


Siber oyuncular kıyasıya yarıştı

Sanal ortamın en çok ilgi çeken aksiyon oyunlarından biri olan "Unreal Tournament 2003 Türkiye Finalleri" 5 Temmuz Cumartesi günü Swissôtel'de gerçekleştirildi. 32 yarışmacının mücadele ettiği finallerde Serdar Demir birinci, Emre Ekinci ikinci ve Nadir Çağlar üçüncü oldu.

 
WEB GEZGİNİ
Medikal İngilizce
Sağlık sektöründe çalışanların İngilizce'lerini ilerletebilmelerine yardımcı olmak ve çeviri hizmetleri vermek amacıyla doktorlardan oluşan bir grup tarafından kurulmuş olan Medikal İngilizce adlı site, Türk doktorlarına ücretsiz İngilizce e-kitap hizmeti veriyor.
medikalingilizce
PC DERGİLERİ
Windows & NET Magazine Türkiye
Windows & NET Magazine Türkiye dergisi Temmus sayısını "Ağınızı Kontrol Altına Alın" kapağıyla çıkardı. Dergide bilgisayar ağlarında sorun gidermenin temelleri ele alınırken hazırlanan değişik sorun giderme senaryoları ile de ağda çıkması muhtemel sorunlara karşı sisteminizin hazırlıklı hale getirilmesi anlatılıyor. Dergideki diğer konular şöyle: Bilişim Dünyasından Haberler, Exchange 2003 incelemesi...
winnetmag
NET KİTAP
Adobe Illustrator 10 Kurs Kitabı
Selçuk Tüzel'in editörlüğünde dilimize kazandırılan Adobe Illustrator 10 Kurs Kitabı Alfa Yayınları'ndan çıktı. Grafik uygulamalarında yaygın bir yere sahip olan Illustrator yazılımının 10'uncu versiyonunu hızlı bir şekilde öğretmeyi amaçlayan kitapta şu konular yer alıyor: Çalışma alanı Temel şekilleri oluşturmak Boyama Serbest çizimler Fırçalarla çalışmak...
Adobe Illustrator 10 Kurs Kitabı, Selçuk Tüzel, Alfa Yayınları, 368 sayfa. Etiket Fiyatı: 23 milyon 500 bin T.L. (Yayınevinin sitesinde 18 milyon TL.)
alfakitap
15 Temmuz 2003
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED