AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Öfkeyle kalkıp zararla oturmadık

ABD'nın Irak'ta istikrar gücü oluşturmak için Türkiye'den asker talebinde bulunduğunu açıklayan Başbakan Erdoğan, "Türkiye stratejik ortaklığını başarı ile götürmektedir. Öfkeyle kalkıp zararla oturmadık" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD'nın Irak'ta istikrar gücü oluşturmak için Türkiye'den asker talebinde bulunduğunu açıkladı. Erdoğan, "Bizden asker talebi var. Türkiye, stratejik ortaklığını gayet başarı ile götürmektedir. Öfkeyle kalkmamıştır, zararla oturmamıştır" dedi.

Erdoğan, dün AK Parti'nin Batman, Siirt ve Diyarbakır il kongrelerine katıldı. ATA uçağı ile önce Batman'a giden Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ABD ile ilişkileri hükümetin çok iyi yönettiğini vurgulayarak, "Bizden asker talebi de var. Türkiye'de yönetim, ABD ile tratejik ortaklığını gayet başarı ile götürmektedir. Öfkeyle kalkmamıştır, zararla oturmamıştır" diye konuştu.

Erdoğan, Irak'la sadece Haziran ayında 105 milyon dolarlık ticaret yapıldığını bildirdi.

Sendika ve memurlara uyarı

Başbakan, işçi ve memur zamları nedeniyle bazı sendikaların hükümeti köşeye sıkıştırma gayretinde olduklarına da işaret ederek, sendikalara şöyle seslendi: "Ben cebimdeki parayı vermiyorum. Milletimin bana emanet ettiğini en ideal şekilde kullanmakla mükellefim. Geçen yıldan alacakları ikramiyeleri 400 trilyon olarak Cuma günü ödedik. Kendilerine yüzde 5+9 teklifi yaptık. Bazı memur sendikaları tavırlarına ideoloji giydirmek suretiyle kendilerine göre demokratik haklarını kullanacaklarını söylüyorlar. Ama bilesiniz ki, ideolojik gömlek giydirmek onlara hiçbir şey kazandırmaz."

Erdoğan, 10 bin fakir öğrencinin özel okullarda eğitim görmesini öngören düzenlemenin, Eğitim-Sen'in başvurusu üzerine Danıştay tarafından iptal edilmesine de değinerek, "Düşünebiliyor musunuz bunlar eğitimci. Bu ülkede fakir fukaranın çocukları özel okullarda okutulmasın diye böyle bir yolu seçtiler. Tabii yasama organına farklı yaklaşacağız. Atılacak adımları tekrar gözden geçireceğiz" dedi.

GP rakibimiz değil

Başbakan Erdoğan, Genç Parti lideri Cem Uzan ve ona ait basın-yayın organlarında çıkan haberlere de üstü kapalı cevap verdi. AK Partililer'den bu tür haberlere itibar etmemelerini isteyen Erdoğan, "Asla inandığımız yoldan geri dönmeyeceğiz. Kimseye özel kinimiz yoktur. Şunu da söyleyeyim; en büyük rakibimiz filanca parti. Haşa. Benden asla böyle bir şey olmadı. Bu millet yüzde 34'le TBMM'nin yüzde 66'sını AK Parti'ye verdi" dedi.

 
Geceyarısı mesaisi
Ağustos'ta tatile girecek olan vekiller, bu hafta 15:00-24:00 saatleri arasında tam mesai yapacaklar. Gündemde, orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı ve RTÜK Yasası değişikliği var.
KKTC'de 29. Barış Yılı coşkusu
Baykal: PKK/KADEK Kuzey Irak'ta barınıyor
Erbakan: Ekonomik yangın artmıştır
Yazıcıoğlu'ndan birlik çağrısı
Bahçeli: 'Ver kurtul, sat kurtul' hükümeti
MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümetin, dış politikada "ver-kurtul", iç politikasını "sat-kurtul" politikası izlediğini savundu. Bahçeli, partisince Keles İlçesi'nde düzenlenen "12. Kocayayla Türkmen Kurultayı"nda yaptığı konuşmada, iktidarın, ülkenin geleceğe olan ümidini tüketen, milli dava ve duyarlılıklarda zafiyetler oluşturan bir tavır sergilediğini öne süren Bahçeli, "Ne yazık ki dış politikasını 'taviz' ve 'ver-kurtul', iç politikasını 'at-kurtul', 'sat-kurtul', 'başkalarını suçla-kurtul' üzerine endekslemiş olan iktidar, Türkiye'yi büyük bir kaosa ve krize doğru götürmektedir" dedi.
ÖSS birincisine siyaset teklifi
AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Işık, ÖSS şampiyonu Emre Kacar'a, siyasete girmesini önerdi. ÖSS şampiyonu Emre Kacar'ı Konya'nın merkez Meram İlçesi'ndeki evinde ziyaret ederek tebriklerini ileten Işık, Emre Kacar'ın öğrenimini yurt dışında değil, Türkiye'de sürdürerek, ülkesi için çalışmasını istedi. Işık, "Emre gibi genç yeteneklerin siyasete girmesi, ülke için büyük yararlar sağlayabilir" dedi. ÖSS şampiyonu Kacar ise "Siyaset ilgi alanım değil ancak ilerde uzman olduğum teknik konularda siyasete destek verebilirim" diye konuştu.
21 Temmuz 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED