AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R

Bu yaz caza doymadık

Bu yıl 10. kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Caz Festivali'ne katılım yüksekti. 16 gün süren festivalde 40 topluluk ile 300'ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyen 40 binin üzerinde cazseverle buluştu

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın (İKSV) bu yıl 10'uncusunu düzenlediği "Uluslararası İstanbul Caz Festivali''ni, yaklaşık 40 bin kişi izledi. Dünya müziğinden rock ve caz etkileşimli modern müziklere pekçok türün usta isimlerini biraraya getiren festivalde bu yıl Simply Red, Jane Birkin, Marcus Miller, İbrahim Ferrer ve Esbjörn Svensonn gisi ağır toplar da vardı. 16 gün süren festivalde, 40 topluluk ile 300'ün üzerinde müzisyen biraraya gelerek 30'u aşkın konser verdi. Festivalde, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Esma Sultan Yalısı, Parkorman gibi klasik konser mekanlarının yanısıra, caz eşliğinde Boğaz turu yapılan caz vapuru, ormanlık arazide karnaval havasında düzenlenen caz pazarı ile jazz brunch gibi alternatif etkinlikler de yapıldı.

ABD'li cazcılar tedirgin oldu

Festivalde bir konser veren sanatçı Önder Focan, yaptığı değerlendirmede, bu yıl ABD'nin Irak'a müdahalesi nedeniyle dünyadaki bütün caz festivallerinde bir durgunluk yaşandığını dile getirerek, özellikle ABD'li caz ustalarının tedirginlik yaşayarak festivallere katılmaktan vazgeçtiğini dile getirdi. Focan, bu yüzden tüm festivallerde caz anlamında çok fazla içerik olmadığını anlattı.

Türkiye'de caza ilgi çok arttı

Türkiye'de caz müziğine olan ilgi ve İstanbul Uluslararası Caz Festivali'ni de değerlendiren Focan, "Türkiye'de caz müziğine ilgide kesinlikle önemli bir gelişme var'' dedi. Eskiden Türkiye'de uluslararası anlamda caz konserlerinin sadece yılda bir kez gerçekleştirilebildiğini anlatan Focan, "Şimdi zaten festivaller var. Onların dışında da yıl boyunca çeşitli caz etkinlikleri oluyor. Eskiye göre çok çok daha iyi'' diye konuştu. Focan, caz festivalinin caz müziğine katkılarına ilişkin de şunları söyledi: "Doğrudan caz müziğine faydası şeklinde bir şey yaşamıyoruz. Ama caz müzisyenlerinin biraraya gelerek yaptığı 'jam sessio' anlamında düşünülürse, bir anlamda tüm caz müzisyenlerinin tanıtılması da oluyor."

 
Bana Bir Şeyhler Oluyor Antalya'da
Yılmaz Erdoğan'ın Bana Bir Şeyhler Oluyor adlı oyunu ile Candan Erçetin ve MFÖ Antalyalı sanatseverlerle açıkhavada buluşuyor.
-PAZARTESİ NOTLARI-
BİR BİLGE!..

Filistin bizim meselemizdir!
Aylık siyaset, ekonomi ve toplum dergisi Anlayış'ın Temmuz sayısı çıktı. İkinci sayısında 'Bizim Filistin'i ve Avrupa'nın günah çocuğu İsrail'i ele alan dergi, "Filistin tarihi ve stratejik olarak "bizim" meselemizdir" diyor ve Kudüs'ü yeniden "Barış Yurdu" yapmanın anahtarının Türkiye olduğunun altını çizerek kapağa taşıyor. Dosya kapsamında M. İbrahim Turhan, Fatma Sel Turhan, Yunus Sönmez, Muzaffer Şenel Sevinç Alkan Özcan ve Barış Şanlı, bölge üzerindeki politikaları, barış girişimleri, mülteciler ve Yahudi yerleşimcileri de içine alan bir perspektifle Filistin'i yazıyorlar. Filistin'in 19. yüzyıldan beri süregelen meseleleri değişik başlıklar altında çeşitli bakışlarla ele alınıyor. Bilgi tel: 0 212 613 96 96
21 Temmuz 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED