AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Kahire Havalimanı TAV'ın

Tepe-Akfen-Vie (TAV), verdiği teklifle birinci olduğu Kahire Havalimanı yeni dış ve iç hatlar terminali yapım ihalesi ile ilgili anlaşmayı, dün Kahire'de imzaladı. Kahire Havalimanı yeni dış ve iç hatlar terminali yapım ihalesine ilişkin anlaşmaya, Kahire TAV sorumlusu Cumhur Kaur ile Kahire Havalimanı Başkanı Fethi Fethallah imza attı. Kahire Havalimanı'nda yapılan imza töreninde, Mısır Sivil Havacılık Bakanı Ahmet Şefik, TAV Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener, Mısır Hava ve Deniz Limanları Holding Başkanı İbrahim Mannaa, TAV yetkilileri ve çok sayıda üst düzey bürokrat hazır bulundu. Yarından (bugün) itibaren işe başlayacaklarını bildiren TAV Başkanı Sani Şener, ''30 aylık projeyi 29 ayda bitireceğimize inanıyoruz" dedi.

Mert: Seracılar KOBİ kapsamına alınsın

Merkezi Anamur'da bulunan Güney Sahil Sanayici ve İşadamları Derneği (EÜSSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Mert, Muz üreticisinin KOBİ kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Başkan Mert Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada Sera üreticilerinin yerli muz üreticilerinin KOBİ kapsamına alınması gerektiğine işaret etti. Mert, Anamur Muz Üreticileri Derneği Başkanı Ecz Niyazi Sinanoğlu'na destek vererek MUZ-DER'in Tarım Konseyine girişini kutladı.

Dilekçe yazımı 100 milyon lira

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, yeniden belirlendi. Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarifeye göre, bazı konulardaki asgari avukatlık ücretleri şöyle: Dilekçe yazımı 100 milyon lira, Ağır Ceza Mahkemelerinde takip edilen davalar 800 milyon lira, Anayasa Mahkemesi'nde Yüce Divan sıfatıyla bakılan davalar 1 milyar 500 milyon, diğer dava ve işler için 800 milyon lira alınacak, uluslararası yargı yerlerinde takip edilen işlerde duruşmasız 2 milyar, duruşmalı ise 3 milyar 500 milyon lira ücret ödenecek. Büroda sözlü danışma: İlk bir saate kadar 100 milyon, takip eden her saat için 50 milyon lira.

Nemada 4'üncü taksit yüzde 5.9 zamlı olacak

Hazine tarafından 8 Aralık'ta ödemelerine başlanacağı açıklanan 4'üncü taksit nema ödemelerinin bir önceki taksite göre yüzde 5.9 zamlı olması bekleniyor. Nema tutarı, bir önceki taksitin üzerine 3 aylığa denk gelen yaklaşık yüzde 1.2'lik sabit rakam ve 3 aylık enflasyonun eklenmesi ile bulunuyor. Son 3 aylık enflasyon rakamları toplamı yüzde 4.7 olurken, buna sabit rakam da eklendiğinde, 4'üncü taksit ödemesinin bir önceki taksite göre yüzde 5.9 zamlı olacağı ortaya çıkıyor. Buna karşılık, kesin zam oranı Hazine'nin açıklamasının ardından netleşecek.

Unakıtan: Dolara müdahale yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hükümetin doların düşüşüyle ilgili herhangi bir müdahelede bulunmayacağını belirterek, "Dolara müdahale etmeyeceğiz, dalgalı kur sistemine devam edeceğiz. Emir komutayla dolarla oynamaya kalkarsanız bedeli ağır olur'' dedi. Şahinler Holding tarafından düzenlenen, "2005 Yılı Sonrası Kotasız Ticaret ve Dünyada Rekabet Koşulları'' konulu toplantı Belek'teki Mega Saray Otel'de başladı Toplantıya Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Umut Oran, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, İstanbul Hazır Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Süleyman Orakçıoğlu da katıldı.

Tavizsiz güvenlikli Touareg'e beş yıldız

Volkswagen Touareg, Euro NCAP testinde beş yıldız aldı. Bu performans, arazi aracını aynı zamanda güvenlik bakımından da sınıfının zirvesine yerleştirdi. Touareg Türkiye'de R 5 ve V 10 TDI iki dizel motor seçeneği ve V6 benzinli motor seçeneği ile satışa sunuluyor.

AGAN Dış Ticaret'ten bozuk para makinesi

Bozuk para sistemlerinde dünyanın önde gelen Amerikan firması MAGNER bozuk para sayım ve işletim makineleri ile Türkiye'de MAGNER, AGAN Dış Ticaret ile distribütörlük anlaşması yaparak, bozuk para sayma ve işletim makineleri ile Türkiye pazarına girdi.

Vaillant, Volkswagen filosunu genişletti

Vaillant, Volkswagen Caddy marka araçlardan oluşan Mobil Vaillant Yetkili Servis filosunu genişletti. Vaillant filosuna eklenen yeni Volkswagen Caddy Van'lar yetkili servis kullanımı için özel olarak dizayn edildi.

Kedi ve köpeklere yüzde 100 yerli mama

Türkiye'nin ilk kedi ve köpek maması fabrikası Lesa faaliyetlerine başladı. İstanbul Tuzla'da 3,5 milyon dolarlık yatırımla 1.500 metrekare kapalı alan üzerinde kurulan Lesa'nın sevimli dostlarımız için ürettiği mamalar Türkiye pazarına ilk olarak Goody markasıyla sunuluyor.

Erdemir'in kârı göz kamaştırıyor

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Grubu'nun, bu yılın 9 ayı itibariyle 2 milyar 15 milyon dolar satış geliri elde ettiği, net kârının da 426 milyon dolar olduğu bildirildi. 15 binin üzerinde çalışanı bulunan ERDEMİR Grubu'nun yılın 9 aylık döneminde sürekli yükselen performansı geride bıraktığı belirtildi.

Gentes'den Rusya'da yeni bir proje daha

13 yıldır Rusya'da faaliyet gösteren Gentes Şirketler Grubu, Sberbank Nevinamiks Bankası'nın şube inşaatını üstlendi. 2005 yılının son aylarında tamamlanacak olan inşaat 170 Türk işçisine iş imkanı sağlarken Türkiye'ye de 5.500.000 dolar döviz girdisi sağlayacak.

Oracle, çözümler zirvesi düzenledi

HP ve Intel'in sponsorluğunda gerçekleştirilen Oracle Çözümler Zirvesi'04 ile Oracle, iş ortakları ve müşterileri ile biraraya geldi. Oracle Türkiye Genel Müdürü Atilla Kıral, "15 yıldır, Türk bilgi teknolojisine yön veren bir şirket olarak, Oracle teknolojilerini kullanarak uygulama geliştiren iş ortaklarımız ile gurur duyuyorum" dedi.

Maret'ten pratik lezzetler

Maret, Pane ve Köfte Harcı'ndan sonra yeni ürünleri; Kadınbudu Köfte, Sucuk Köfte, Izgara ve Çerkez Tavuğu harçları ile tüketicilerini pratiklik ve lezzetle buluşturuyor.



5 Aralık 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED