AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Cem Uzan yedeksubay olamayacak

Sınava katılmadığı için yedek subaylık şansını kaybeden Cem Uzan'ın, 12 Aralık'ta 'er olarak' birliğine katılması bekleniyor. Sınava katılmayan Uzan'a yeni bir ceza yolda. 30 Kasım tarihinde Üsküdar Askerlik Şubesi'ne giderek sülüsünü alan Cem Uzan, sınavlara katılmadığı için yedek subaylık şansını kaybetti. Cem Uzan, 3 gün süren sınavlara, son günde de girmediği için yedek subaylık şansını kaybetti. Askerliğini kısa dönem yapacağı öğrenilen Uzan'ın, sınava katılmadığı için ceza alması da gündeme geldi. Uzan'ın, 10 Aralık tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinden askerlik görevini yapacağı yeri öğrenip, 12 Aralık'ta birliğine teslim olması gerekiyor.

Engellilere desteğimiz sürecek

Tuzla Belediyesi '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolaysıyla ilçede yaşayan tüm engellileri belediye konferans salonunda yemekli bir toplantıda biraraya getirdi. Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, engelli-lerle birlikte yemek yiyerek onların sorunlarını dinledi. Demirci "Tüm engelleri birlikte aşacağız" dedi. Demirci , ilçede şu ana kadar tespit edilen iki yüz doksan engellinin bulunduğunu ve engellilere Belediye tarafından tekerlekli sandalye, sağlık hizmetleri, ilaç yardımı, ambulans hizmetleri, koltuk değneği gibi çeşitli yardımların yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini söyledi. Demirci sözlerine şöyle devam etti. "Engellilere sadece maddi yardım yetmiyor, bu kardeşlerimizin manevi desteğe de ihtiyaçları var.

Özürlüler için jeotermal imkanı

İzmir'in Balçova İlçe Belediyesi'nin 2005 yılı sonunda tamamlayacağı "Balçova Engelli Rehabilitasyon Merkezi"nde özürlülerin, jeotermal enerjiyle tedavi edileceği bildirildi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ilçede 337 engelliyi tespit ettiklerini ve bu kişilere ne tür bir hizmet verebileceklerini yönünde araştırma yaptıklarını ifade etti. Çalkaya, merkezin işletilebilmesi için öncelikle dernek kurmaları gerektiğini, kısa süre içinde "Balçova Engelliler Derneği"ni kuracaklarını söyledi.

Araç muayenesi yapan çeteye suçüstü

Karayolları Genel Müdürlüğü muayene istasyonlarının yaptığı araç muayenelerini sahte evraklarla kağıt üzerinden gerçekleştiren bir şebeke ortaya çıkarıldı. Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri bir istihbaratı değerlendirerek bazı kişilerin araçların yıllık muayenelerinin sahte yollarla yapıldığını tespit etti. Bunun üzerine başlatılan operasyon sonucu Mehmet K., Sebahattin A., Celal D. adlı kişiler gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü 3., 6., 33. ve 36. Muayene İstasyonları'na ait sahte mühürler, mühür klişeleri, mühürleri vurmaya yarayan mengene ve sahte pullar ele geçirildi. Gözaltına alınan Mehmet K.'nın sahtecilikten daha öncede gözaltına alındığı ve 4 sabıkasının bulunduğu belirlendi. Şebekenin sahte yollarla muayene işlemi yaptığı 8 ticari taksi ve 2 özel otomobilin sahibi hakkında da yasal işlem yapıldı.

Kayıp kız kapkaç çetesinin üyesi çıktı

İstanbul'da çok sayıda kapkaç olayına karıştıkları ileri sürülen 6 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, çok sayıda kişinin para ve cep telefonlarının kapkaç yöntemiyle alınması olaylarını araştıran polis, Aksaray'da bir eve düzenlediği operasyonda 6 kişiyi yakaladı. Evde yapılan aramada, 20 bin dolar ile 1 kurusıkı tabanca ve 2 kadın çantası bulundu. Gözaltına alınan kişilerden Ç.B.'nin (40) "şebekenin elebaşı" olduğu ileri sürülürken, zanlılar arasında 18 yaşından küçük 1'i kız 3 kişinin de bulunduğu belirtildi.

Adı "kayıp" listesinde

Kızın ailesinin 2 ay kadar önce "Batman'dan kayıp olduğuna" ilişkin başvuruda bulunduğu da bildirildi. Zanlılardan bazılarının, Bahçelievler'de geçen ay 2 kişinin gasp amaçlı silahla yaralanması olayına karıştığı ileri sürüldü. Bu kişiler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderildi.

Alkol komasına giren şahıs donarak öldü

Bursa' da bir kişi ev olarak kullandığı hurda minübüsün içerisinde aşırı miktarda alkol alınca ölü bulundu. Olay, dün saat 03.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi Karıncadere Caddesi Yunus Sokak'ta meydana geldi. Daha önce mahalle kahvesinde çaycılık yaparken işten çıkarılan ve 6 aydır işsiz olduğu öğrenilen Taner Geren'i (39), kaldığı hurda aracın içerisinde hareketsiz halde bulan mahallenin gençleri polise haber verdi.
İhbar üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri hurda aracın içerisinde Geren'in cesediyle karşılaştı. Aracın içerisinde bulunan çok sayıda bira şişesi dikkat çekerken, 112 ekiplerinin yaptığı ilk kontrol sonrasında Taner Geren'in alkol koması sonrası donarak ölmüş olabileceği bildirildi. Geren'in cesedi otopsi için adli tıp morguna gönderilirken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.



5 Aralık 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED