AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Borrell, din adamları ile biraraya geldi

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Josep Borrell, dini cemaatlerin temsilcileriyle bir araya geldi. Fener Rum Patrikhanesi'ne gelişinde Metropolit Meliton tarafından karşılanan Borrell, Patrik Bartholomeos ile yaklaşık 15 dakika görüştü. Borrell, daha sonra, Patrikhane bahçesindeki bir başka binaya geçerek, burada Metropolit Meliton, Türkiye Hahambaşısı İshak Haleva, Süryani Kadim Kilisesi İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin ve Süryani Katolik Cemaati Temsilcisi Yusuf Sağ'ın da aralarında bulunduğu dini cemaatlerin temsilcileriyle yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Eski Tekirdağ Milletvekili Alpaslan toprağa verildi

Eski Tekirdağ Milletvekili Yılmaz Alpaslan, Çorlu Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tekirdağ'da CHP'den 1969-1980 yılları arasında milletvekili seçilen Alpaslan (71), önceki gün hastanede yaşamını yitirmesinin ardından, dün Süleymaniye Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Çorlu Asri Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine, Alpaslan'ın yakınları, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Tekirdağ milletvekillerinden Enis Tütüncü ile Erdoğan Kaplan, CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci, Tekirdağ Vali Vekili Emin Ergin'in yanısıra birçok siyasetçi ve bürokrat katıldı. 1933 yılında Ağrı'da doğan Alpaslan, 1969-1980 yıllarında 3 dönem Tekirdağ milletvekilliği yaptı.

İtalyan Meclisi'nden Türkiye'ye destek

İtalyan Parlamentosu'nda dün yapılan Türkiye oturumunun yansımaları, dün İtalyan basında geniş yer buldu. Corriere Della Sera gazetesi, Dışişleri Bakanı Franco Fini'nin 17 Aralık'ta Türkiye'ye tarih verilmesi konusunda, hükümetin ortağı Kuzey Birliği'nin muhalefetine rağmen Türkiye ile görüşmelerin başlamasına destek verdiğini ifade etti. Gazete, "Partilerin, Türkiye ile görüşmeye başlanması konusunda Kuzey Birliği dışında gönüllü olduklarına" dikkat çekti ve Komunist Hareket ve Muhalefet Sol Partisi DS'nin de şaşılacak şekilde Türkiye konusunda hükümete tam destek verdiğinin altını çizdi. Repubblica gazetesi de "Herkes Ankara'nın üyeliği konusunda hemfikir" diye yazdı.

  • ROMA

    Yazıcıoğlu: MHP-BBP birleşmesi imkansızdır

    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, BBP-MHP birleşmesinin "imkansız" olduğunu belirterek, DYP-ANAP birleşmesinin de mümkün görünmediğini söyledi. Bir toplantıya katılmak üzere İstanbul'dan Ankara'ya giden Yazıcıoğlu, Düzce BBP İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Yazıcıoğlu, DYP ve ANAP'ın birleşmesi söylemleri ve BBP'nin MHP ile birleşip birleşmeyeceği yönündeki sorusunu, "Hayır bu imkansız" diye cevapladı. Yazıcıoğlu, "ANAP ve DYP birleşmesi olmayacak gibi görünüyor. Bizim de MHP ile birleşmemiz olamaz. Milliyetçi Hareket Partisi, milliyetçiliğin önüne engel haline gelmiştir" dedi.

    Başbakanlık Teftiş Kurulu'na Ünal atandı

    Muttalip Ünal Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na asaleten atandı. Kararnamesi Çankaya Köşkü'nden dün gece Başbakanlığa gelen atamanın, bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor. Ünal 1987'den bu yana Başbakanlık Teftiş Kurulu Müfettişi olarak çalışıyordu. Abdullah Gül'ün Başbakanlığı döneminde Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcılığı'na getirilen Ünal, 7 aydır Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na vekalet ediyordu.Ünal, Teftiş Kurulu müfettişliği görevinde önemli soruşturmalara imza attı.



  • 5 Aralık 2004
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED