AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
6 5 7 ' L İ L E R   A İ L E S İ

İmam-Hatipler Nasıl Öğretmen Olacak?

İlahiyat mezunuyum ve öğretmenlik şartlarını taşıyorum. 2005 yılı Mayıs ayında meclisin çıkardığı bir kanunla kadroya (aday memurluğa) geçirilen 9.250 imamdan biriyim. 2005 KPSS sınavına da girdim. İyi bir puan aldım. Öğretmenlik atamalarına başvurabilir miyim? Aday memurken geçişim olur mu?

Öncelikle şunu belirtmek gerekmektedir: 657 sayılı Kanunun "Adaylığa Kabul Edilmeyi" düzenleyen 54'üncü maddesinde, aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresinin bir yıldan az iki yıldan çok olamayacağı ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara naklinin yapılamayacağı hüküm altına alınmıştır.

Nakillere ilişkin olarak ise yine aynı Kanununu 74 üncü maddesinde ise memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakillerinin mümkün olduğu belirtilmiştir.

Buradaki sorun şudur: 54'üncü madde, aday memurken nakil yapılamayacağını belirtmektedir. Ancak, böylesin sınırlayıcı bir hüküm olmasına rağmen, uygulamaya esas görüşler vermekle yükümlü Devlet Personel Başkanlığı vermiş olduğu bir mütalaasında, 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinde geçen nakil ibaresinden, memurun başka kurumlarda durumuna uygun bir kadroya sınava tabi tutulmaksızın naklen atanmasının anlaşılması gerektiğini belirtmiştir. Bu görüşe göre; aday memurken de olsa, kişi KPSS'ye girip, bir başka kamu kurumuna yerleştirmeye hak kazanırsa, sınavla atanacağı için, bu kişiye eğer muvafakat verilirse naklen geçebilir.

Ancak, bu husus öğretmenler için geçerli değildir. Zira, MEB öğretmenliğe yapacağı atamayı ilk defa ve naklen olmak üzere ikiye ayırmıştır. İlk defa atamalarda KPSS'ye girenlerin başvurusu alınmaktadır. Naklen atamalarda ise KPSS'ye girilmesine gerek yoktur, kamu kurumlarında memur olarak çalışanlarda öğretmen olarak atanma şartlarına sahip olanlar başvuruda bulunabilmektedir.

Bu çerçevede, şunu belirtmek istiyoruz: Sizin öğretmenliğe naklen geçiş kapsamında başvuru yapmanız gerekmektedir. Ancak, MEB yaptığı açıklamalarda aday memurken çalışanların öğretmenliğe geçişini kabul etmemektedir. Ağustos ayında başvuruları alınacak atamalara ise 2005 KPSS'ye giren ve çalışmayanların başvurması gerekmektedir.


Üniversite Mezunu Kişinin Lise Mezunu Olarak Memuriyete Girmesi

1998 yılında üniversiteden mezun oldum. 2002 KPSS'ye lise düzeyinde girdim. 2002 yılında memur oldum. Adaylığım onaylandı ve her hangi bir sorun çıkmadı. Şimdi ben üniversite diplomamı kullanarak kurumlar arası nakil yoluyla öğretmenliğe geçiş yapabilir miyim?

657 sayılı Kanunun 48'inci maddesinde memurluğa alınmanın genel ve özel şartları düzenlenmiştir. Ayrıca, bu Kanunun Memurluğun Sona Ermesini düzenleyen 98'inci maddesinde; "Devlet memurlarının; b) Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi;…. hallerinde memurluğu sona erer." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hükümler çerçevesinde, durumun kurumunuzca öğrenilmesi halinde göreviniz sona erdirilebilir. Danıştay kararlarında bu tür durumlarda idari istikrar ilkesi gereğince davalar kazanılabilmektedir. Ancak, idari istikrar süresi duruma göre değişebilmektedir. Sizin durumunuzun idari istikrar süresine girmeme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Kaldı ki davaların ne kadar süreceğini ve sonucunu kimsenin tahmin etmesi mümkün değildir. Sonuç olarak şu aşamada durumunuzun bilmemesinde sizin açınızdan fayda bulunmaktadır.


Belediyelerdeki Hangi Kadrolara Sınavsız Atama Yapılabilir?

5393 sayılı Belediye Kanununun 49'uncu maddesine göre atama yapılacak unvanlarda sınav şart var mıdır? Ben bir geçici işçi olarak atanabilir miyim?

5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesi çok geniş olduğu için buraya almayı uygun görmedik. Ancak maddeye ilişkin açıklamalarımız şu şekildedir:

49'uncu madde, belediyelerde 657 sayılı Kanun ile öngörülen istihdam şekillerinden farklı olarak 3 değişik istihdam şekli getirilmiştir. Bu istihdam şekilleri 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ile düzenlenen sözleşmeli istihdamdan ve ek 8 ve 9 uncu maddelerinde düzenlenen geçici süreli görevlendirmeden farklıdır. Bu istihdam şekilleri şu şekildedir:

1- Tam zamanlı sözleşmeli istihdam (3 üncü fıkra hükmü)

2- Kısmı zanlı sözleşmeli istihdam ( 4 üncü fıkra hükmü)

3- Birim müdürü ve üstü yönetici kadrolarında geçici olarak görevlendirilmedir.( 6ıncı fıkra hükmü)

Bu bağlamda bir tekniker olarak siz, belediyede tam zamanlı sözleşmeli olarak çalışabilirsiniz. 5393 sayılı Belediye Kanunun norm kadro ve personel istihdamı başlıklı 49. maddesinin 3 üncü fıkrası uyarınca (kadrolu tekniker veya fen memuru kadrolarına atama yapılmaksızın) fıkrada belirlenen ücret sınırları içerisinde kalmak şartı ile belediye meclisi kararıyla belirlenen ücret üzerinden sözleşme yapılarak sözleşmeli istihdamınız mümkün bulunmaktadır.

Anılan Kanunun 5 inci fıkrasında yer alan "Bu personele ait sözleşme örnekleri sözleşmenin imzalanmasını izleyen 30 gün içinde İçişleri Bakanlığına ve Maliye Bakanlığına gönderilir." hükmü uyarınca da, sözleşmeli sözleşmenin belirtilen bakanlıklara gönderilmesi dışında bir prosedür bulunmamaktadır.

Ancak bu fıkra hükümlerine göre çalıştırılacak personel için İçişleri Bakanlığınca unvanlar itibarıyla sınırlama getirebilir. Bakanlığın sınırlama getirildiğine ilişkin bir bilgi tarafımızca bilinmemektedir.



Asil kadrolara atanan vekil imamların soruları…

2002'den itibaren daimi vekil imam-hatipken olarak çalışmaktayken, çıkan yasa gereğince aday memur olarak atandım. Ayrıca vekil olarak çalışılan süreler kazanılmış hak aylığında değerlendirilecek mi?

Bir dereceye ilişkin son Kanun 5289 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerine Bir Derece Verilmesi Hakkında Kanundur. Bu Kanunun birinci maddesinde "…15.1.2005 tarihinde görevde bulunanlar (aylıksız izinde bulunanlar dahil) ile bunlardan anılan tarihten önce emekli, adî malûllük, vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile dul ve yetim aylığı alanlar hakkında da uygulanır." hükmü yer almaktadır.

Bu hüküm ve hükmün (…) olarak belirtmiş olduğumuz önceki kısmı birlikte değerlendirildiğinde, verilen 1 derecelerde, kazanılmış hak aylık derece ve kademesi öne çıkmaktadır. Vekil memurlarda ise kazanılmış hak söz konusu değildir.

Burada bir diğer husus şudur: Vekil olarak çalışılan süreler asalet tasdikinde dikkate alınmaz. Ayrıca, vekil imamlıkta geçen süreler kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde de dikkate alınmaz.

Ancak, vekil imam hatiplerin asil kadrolara geçirilmesini düzenleyen 5338 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda bir istisna getirilmiştir. Bu Kanunun 1'inci maddesinde "İmam-hatip kadrolarına vekaleten atananlardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte görevli olanlar veya askerlik hizmeti nedeniyle söz konusu görevden ayrılmış olanlar Devlet Personel Başkanlığınca açılan kamu personeli seçme sınavlarının herhangi birinden, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek yeterli puanı almış olmaları koşuluyla aynı göreve aday imam-hatip olarak atanmış sayılırlar. Bu kişilerden asaleti tasdik edilenlerin vekil imam-hatiplikte geçen hizmet süreleri, kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilir." hükmü yer almaktadır. Bu hüküm açıklamalarımıza bir istisnadır. Dolayısıyla bu çerçevede atananlar için yukarıda belirtmiş olduğumuz husus geçerli değildir. Takdir edileceği üzere, bu Kanun çerçevesinde atananlar ile bu Kanunun dışında atanmış olanlar açısından adil olmayan bir durum ortaya çıkmaktadır. Bu Kanun kapsamı dışında atananların vekil imamlıkta geçen süreleri kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde sayılmazken bu Kanun kapsamında atananlar için vekil imamlıkta geçen süreler kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde sayılacaktır. Ayrıca asil memurluğa atanma süresi en az 1 en fazla 2 yıldır. Bu süre sizler için de geçerlidir.


Bağ-Kur hizmetinin ne kadarı sayılır?

Tarım ilçe müdürü olarak görev yapmaktayım. Daha önce 1984 yılında Bağ-Kur'lu idim. Hizmetimi saydırdım. Bunun ne kadarının sayılması lazım? Normalde tamamının sayılması lazım değil mi?

Hangi hizmetlerin ne kadarının sayılacağı ve buna ilişkin detaylar 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun Ek 18'inci maddesinde açıklanmıştır. Bu maddede, sigorta primi ödemek suretiyle geçirilen sürelerin, her yılı bir kademe ilerlemesine ve tahsil durumlarına göre her 2, 3, 4 veya 5 yılı bir derece yükselmesine esas olacak şekilde, memurun derece ve kademe aylığına ekleme yapılacağı belirtilmiştir.

Ancak, iki durum bundan istisnadır. Konuya ilişkin iki durumu kapsayan hüküm şu şekildedir: "...Şu kadar ki, 18'inci yaşın ikmalinden önce veya iştirakçi oldukları tarihteki tahsil derecelerinden daha aşağı bir tahsil derecesinde sigorta primi ödemek suretiyle geçirdikleri süreler dikkate alınmaz…."

Bu hüküm çerçevesinde iştirakçi olduğunuz tarihteki tahsil durumunuzdan daha aşağı bir derecede sigorta primi ödemişseniz bu süreler dikkate alınmayacaktır. Bu durumu örneklendirmek gerekirse; 1982 yılında lise mezunu olarak sigortalı bir işe başlamışsanız ve 1990 yılında 4 yıllık bir üniversiteyi bitirmişseniz ve 1994 yılında da memuriyete girmişseniz sigortalı hizmetinizin sadece 1990 yılından sonraki kısmı dikkate alınacaktır. Bu nedenle sigortalı hizmetinizin bir kısmı bu şekilde ise bu kısımlar dikkate alınmamıştır.


KPSS, bekleme süresi ve iki defa yerleşememe

2004 KPSS puanımla öğretmen olarak 2005 Şubat ayında göreve başladım. Fakat daha önce memurluktan istifa etmiştim ve kanuni olarak 6 aylık bekleme süresine uymamam gerekçe gösterilerek atamam iptal edildi. Acaba bu seneki atamalara 2004 KPSS puanımla başvurabilir miyim?

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'in Ek 2'nci maddesinde; "Yapılan yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadroya yerleştirilip ataması yapılanlar, daha sonraki personel alımları için, yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar." hükmü yer almaktadır. Buradaki yerleşmeden kast edilen ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme işlemleridir. Dolaysıyla öğretmenlerle ilgili bir yön bulunmamaktadır.

Bu hüküm çerçevesinde bekleme süresine uyulmaksızın yapılan atamanızın iptal edilmesi, işlemi ilk haline döndermiştir. Yani atama işleminiz geriye dönük olarak iptal edilmiştir. Buna göre 2004 KPSS puanınızla, süreleri doldurmuş olmak kaydıyla, yeniden öğretmenliğe başvurabileceğinizi düşünüyoruz.


Askerlik hizmetini borçlanmak nerede gereklidir?

Halen çalışmaktayım. 1982 yılında, 4 aylık kısa süreli görev içinde askerlik yaptım. Bu süreyi borçlanmam gerekir mi? Yoksa hizmetten sayılır mı?

657 sayılı Kanunun 83 ve 84 üncü maddeleri gereğince muvazzaf askerlikte geçen süreler kazanılmış hak aylık derece ve kademesinin tesbitinde dikkate alınmaktadır. Bunun için askerlik borçlanmasına gerek yoktur. Ancak, emeklilik müktesebinden sayılabilmesi için askerlik borçlanmasını yaptırmanız gerekmektedir. Bu hususta 5434 sayılı Kanunun Ek 31 inci maddesinde; "… T.C. Emekli Sandığına yazılıolarak başvurdukları tarihteki öğrenim durumu itibariyle tabi oldukları personel kanunlarında yer alan hükümlere göre belirlenecek göreve giriş derece, kademe ve ek göstergeleri ile emekli keseneğine esas aylığın hesabına ait tüm unsurların toplamının, o tarihte yürürlükte olan katsayılarla çarpımı sonucu bulunacak tutarlar esas alınarak, yine o tarihteki kesenek ve karşılık oranlarına göre hesap edilir. Bu hüküm, bu Kanunun ek ve değişiklikleri ile diğer kanunlarla getirilen bütün borçlanmalar hakkında da uygulanır…." hükmü yer almaktadır.



Hazırlayan: Ahmet Ünlü
(memurlar.net editörü)

Faks: (0312) 472 68 80

6 Ağustos 2005
Cumartesi
 
HAZIRLAYAN: Ahmet Ünlü


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED