AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Yeni belgeseller yolda

Türkiye aşırı sıcaklarla kavrulurken, TRT yapımcıları harıl harıl belgesel çekmeye devam ediyor. Önümüzdeki sezon TRT ekranlarında meraklılarıyla buluşacak belgeseller, farklı konulara odaklanıyor.

  • TELEVİZYON SERVİSİ
    TRT Ankara Televizyonu önümüzdeki sezon için belgesel hazırlıklarına hız verdi. Türkiye aşırı sıcaklarla kavrulmaya devam ederken, TRT yapımcıları belgesel çekimlerine son hızla devam ediyor. Önümüzdeki sezon ekrana getirilmesi planlanan yapımlarda, tarihi eserlerden, insan haklarına kadar pek çok farklı konu belgeleniyor.

    Anıtsal Alanlar- Boğaziçi Köprüsü: Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) Avrupa'daki 10 kamu televizyonu ile ortaklaşa hazırladığı Anıtsal Alanlar projesi kapsamında TRT Ankara Televizyonu Eğitim ve Kültür programları müdürlüğünce hazırlanan belgesel, dünyada iki kıtayı birleştiren ilk köprü olan Boğaziçi köprüsünü tanıtma amacı güdüyor. TRT bünyesinde araştırma ve çekim çalışmalarının sürdüğü belgeseller arasında doğadan, tarihe kadar pek çok tür yeralıyor. Belgeseller yakında ekranda.

    Dünyadaki Türkiye: Türkiye'den farklı ülkelere göç eden ve yaşadıkları ülkelerde başarılı olan isimlerin hayatlarının anlatıldığı belgese, İsmail Çoruh ve Zeynel Ölçü imzası taşıyor. Belgesel portre çalışması niteliğinde.

    Tutkulu Ezgiler: Zühre Saral Gökağaç'ın hazırladığı belgesel, Karadeniz müziğini ele alıyor. İki bölümden oluşacak belgeselde, yayla şenliklerinden, kemençe ve tulum ustalarının ilginç öykülerine yer veriliyor.

    Yeşil Barış: Yönetmenliğini Nuran Bayer'in yaptığı belgesel, geçmiş uygarlıkların öykülerini Gürol Sözen'in kaleminden anlatıyor. Çekimleri Şubat'tan bu yana devam eden belgesel için, farklı bölgeden görüntüler alındı.

    Yollarda: Yapım ve yönetimi Murat Aksoy'a ait olan belgeselin sunuculuğunu Hakan Urgan yapıyor. Belgesel, Ro-ro taşımacılığının Avrupa'nın en büyük uluslararası deniz taşımacılık örgütü haline gelişinden yola çıkıyor.

    Dışarıdakiler: Taha Feyizli'nin hazırladığı 13 bölümlük belgesel hayatın değişik alanlarında yaşanan çifte standartlardan kesitler sunarak, örnek olaylar, tanıklar, mağdurlar ve uzman görüşleri ile konuyu ele alıyor.

    Sınırda Yaşam: Zeynep Keçeciler, Hilal Ün ve Cafer Şanal'ın yapıcılığını ve yönetmenliğini yaptığı belgesel 3 bölüm halinde hazırlanacak. Belgeselde sınır köylerinde yaşayan farklı insanların hayatları anlatılıyor.

    Bir Kadın Bir Erkek: Yıldız Gökçeer, Sıdıka Kaptan ve Dinemis Aslan'ın hazırladıkları belgesel meslekleri ve uğraşları ile adlarını ülke ve dünya çapında duyuran isimlere odaklanıyor.

    Hayat Üniversiteleri: 6 bölümden oluşan belgesel, esnaf ve sanatkarlardan başlayan, tek kişilik atölyelerden, sanayi sitelerine bir geleneği, iş dünyasının işleyiş tarzını anlatıyor.

    Taşın Sırrı: Yapım-yönetimi Ayşin Olgay ve Serra Ayyıldız'a ait olan belgesel, yeryuvarlağının oluşumdan günümüze dek geçirdiği jeolojik ve biyolojik evrimin izlerini sürüyor.

    Konjic Köprüsü: Mostar Köprüsü'nün yeniden inşasının ardından Türk ustalara emanet edilerek inşa edilmeye başlanan Konjik Köprüsü'nün aynı adlı belgeselinin yönetimini Mehmet Akif Erbaş üstleniyor.

    Sualtı Cennetlerimiz: Girayhan Alpdoğan ve belgesel ekibi, sualtı kamerasıyla birlikte engin maviliklerde pek çok tarihi olayın içine dalıyor. 13 bölümlük belgesel Sinop'ta Osmanlı Rus Savaşı'nın öyküleri ile başlıyor. Belgesel, sualtı, kara ve müzelerden görüntüleri ekrana taşıyacak.

    Selanik: Yapımcılığı Şükran Bircan'a, yönetmenliği Aytekin Kabadere'ye ait olan belgeselin danışmanı Levent Kayapınar. Belgeselde, Osmanlı İmparatorluğu'nun Avrupa'ya açılan kapısı olan ve nüfusunu oluşturan etnik yapıdaki çeşitlilik nedeniyle dikkat çeken Selanik anlatılıyor.


    Kadere inanmak için hiç de geç değil

    İflah olmaz bir romantik ve işsiz bir sanatçı olan Danny'nin bir hayali vardır. Henüz beş yaşındayken doğumuna şahit olduğu komşu kızı Anna'yla mutlaka evlenecektir. Bu evliliğin kaderinde yazılı olduğuna inanan genç adam, yıllar sonra doğduğu şehre ve eve geri dönünce Anna Swann'ı, alımlı fakat soğuk bir genç kadın olarak bulur. Üstüne üstlük Anna, yakışıklı Eric'le nişanlıdır ve onun kader hakkındaki inancına gülüp geçer. Danny, Anna'nın nişanlanmış olmasını mutlaka gerçekleşecek olan kaderin önünde bir engel olarak görmez. Kadere karşı çıkılmaması gerektiğine ve aşkın da öyle kolayca bulunmayacak bir hazine olduğunu kanıtlamaya çalışan Danny, Anna'nın kalbine kazanmaya çalışırken, Swann ailesinin her biri diğerinden egzantirk bireyleriyle de uğraşmak zorunda kalır.

    YAN ODADAN MELODİLER - Orijinal Adı: Music Form Another Room Yön: Charlie Peters Oyn: Jude Law, Jennifer Tilly, Gretchen Mol, Martha Plimpton, Brenda Blethyn, Jon Tennery (1998/Romantik-Komedi)
    TV8 / 22.00


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    İki Kıyı Arasında Bir Köprü
    Sinema yazarı Rekin Teksoy ve Rahşan Yıldız Eyigün'ün sunduğu Sinema ve Edebiyat kuşağında bu hafta, başrollerinde Gerard Depardieu ve Carole Bouquet'nin rol aldığı film ekrana geliyor. Filmin konusu şöyle: Mina ve Gerges görünüşte mutlu, ancak birbirlerinden kopuk bir çifttir. Tommy adında 18 yaşında bir de oğulları olan ikiliden Mina bir gün Mathias'la tanışır.
    Orj. Adı: Un Pont Entre Deux ives Yön: Gerard Depardieu, F. Aubertin Oyn: Gerard Depardieu, Carole Bouquet
    TRT 2 / 20.55

    Aşk Tutkunu
    Kendilerini terk eden sevgililerini geri kazanmak isteyen fotoğrafçı Maggie ile astronom Sam aynı daireyi paylaşmak zorunda kalırlar. Sam, küçük bir kasabada yaşayan romantik biriyken, Maggie, New York'ta oturan ve insanlarla dalga geçmekten hoşlanan biridir. Fakat tüm bu zıt özelliklerine rağmen ortak bir amaç doğrultusunda kenetlenmeye karar verirler.
    Orj. Adı: Addicted To Love Yön: Griffin Dunne Oyn: Meg Ryan, Matthew Broderick Tür: Romantik (1997)
    KANAL D / 22.30

    Sapık
    Alfred Hitcock'un 1960 tarihli ünlü korku klasiğinin yeniden çekilen bu versiyonu da. Marion, patronuyla iş yapan zengin bir adamın kendisine emanet ettiği paraları çalar ve şehirden kaçar. İşlediği suçun vicdan azabıyla dolu olan Marion yol üzerinde Norman Bates'in işlettiği bir motelde konaklar. Bates ise kendisini baskıcı 'anne'sinin ellerine bırakmış, genç bir adamdır.
    Orijinal Adı: Psycho Yön: Gus Van Sant Oyn: Anne Heche, Julıanne Moore, Vınce Vaughn Yapım Yılı: 1998
    STAR / 23.00

    Cemil Dönüyor
    Uğradığı saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan Cemil, uzun bir ameliyattan sonra hayata döner. İyileşir iyileşmez ilk işi suçlu avına devam etmek olur. Amirlerinin dosyayı kapama baskılarına rağmen Cemil, saldırganların peşine düşer. Hedefinde ise uluslararası silah kaçakçıları vardır. Cemil, gençler üzerinden para kazanan güçleri engellemek için elinden geleni yapar.
    Yön: Melih Gülgen Oyn: Cüneyt Arkın, Canan Perver, Yalçın Gülhan, Ahmet Mekin (1977) Türü: Polisiye
    KANAL 7 / 23.30

    Kanunsuz Giriş
    Jonathan Kaplan yönettiği filmde, Kurt ussal ve Ray Liotta'nın rol alıyor. Filmin konusu ise şöyle; Los Angeles'a taşınan Carr ailesi, bir gece evlerine giren hırsız yüzünden gergin günler yaşamaya başlar. Polis Memuru Pete Davis'ten yardım istemeye karar veren Karen ve Michael, büyük bir hata yaptıklarını daha sonra anlarlar.
    Orj. Adı: Unlawful Entry Yön: Jonathan Kaplan Oyn: Kurt Russell, Ray Liotta, Madelleine Stowe
    TRT 1 / 00.25

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Sabah masalları
    Adile Naşit'den

    Uykudan Önce programı ile çocuklarının hayranlığını kazanan Adile Naşit, animasyon olarak yeniden ekranda. Cumartesi ve Pazar günleri ekrana gelecek Adile Teyze ve Kuzucuklar programında Adile Naşit, 3 boyutlu animasyonu ile çocuklara yeniden masallar ve öyküler anlatıyor. Çocukların masalcı teyzesi Adile Naşit programda çocuklara, yine iyiliği ve güzelliği anlatıyor. Programa çocuklar da Adile Teyze'lerine yazdıkları mektuplar ile konuk olabilecek.
    [10.30/KANAL D]

    Ekonomideki
    son gelişmeler

    Bilal Koçak'ın hazırlayıp sunduğu Ekostar'a bu hafta, Dünya Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu konuk oluyor ve yeni projelerini anlatıyor. Programa Kapıcıoğlu ile birlikte katılan göz ameliyatlarında lazer teknolojisinin mucidi olan Girit Üniversitesi Rektörü Prof. İoannis Pallikaris de Türkiye'nin göz sağlığı alanında geldiği noktayı yorumluyor. Programda ayrıca, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Vural Öger, konuk oluyor.
    [ 12.00 / STAR]

    Zerrin Arbaş'ın ağzından hayatı
    Esra Güven'in hazırlayıp, Tahire Demircan'ın sunduğu Işıltılar özel kişilerin bilinmeyen yönlerini ve hayattaki dönüm noktalarını ekrana taşıyor. Programın ilk konuğu ise Zerrin Arbaş. Sanatçı bir ailenin kızı olan Arbaş, katıldığı güzellik yarışmasını, yurtdışındaki hayatını, sinemaya başlamasını, 1985'ten bu yana yaptığı emlakçılığı, İstanbul'un en güzel mekânlarından biri: Bir İstanbul Masalı'nın evi hakkında bilinmeyenleri anlatıyor.
    [21.30/CNN TÜRK]

    Şans Gecesi Büyükçekmece'de
    Işık Özden ve Okan Karacan'ın sunduğu Şans Gecesi bu akşam, Büyükçekmece Kültürpark Festival Alanı'ndan ekrana geliyor. Ünlü konuklarla eğlenceyi ve şansı meydanlara taşıyan programa, gençlerin olduğu kadar ortayaş gurubunun da sevdiği Sefarad ve yeni çizgisiyle beğeni toplayan Bendeniz konuk ediyor. Ekrandaki şansı meydanlara gelen izleyenlerine taşıyan ödüllü neşeli yarışmaları ve Semih Finini ve orkestrasının kıvrak müzikleriyle yine eğlence devam ediyor.
    [22.55/TRT1]

    Modern bir taşlama: Saf Asaf'ın Halleri
    Yönetmenliğini Oğuz Yalçın'ın yaptığı, Umut Oğuz ve Tümay Torun gibi isimlerin rol aldığı Asaf'ın Saf Halleri adlı film, modern bir taşlama niteliğinde. Filmin konusu ise şöyle; Asaf Anadolu'dan İstanbul'a eşinin tedavisi için gelen temiz kalpli, iyi niyetli bir Anadolu insanıdır. İşsiz ve birazda saf olan Asaf eşini gelir gelmez bir hastaneye yatırır. Bir yandan eşinin tedavisiyle ilgilenirken,diğer yandan da eşinin ameliyatı için gereken parayı kazanmanın yollarını aramaya başlar. Fakat büyük şehir onun hayallerinde yaşattığından biraz farklıdır.
    [ 20.00 / KANAL 7 ]

    İnto The West'ten önce Yeşiltepe'nin 'Vahşi Batı'sı
    Ahmet Yeşiltepe'nin sunduğu Amerika'nın Vahşi Batısı adlı belgesel bu akşam ekranda. Yeşiltepe'nin, ABD'nin Güney Dakota eyaletine yaptığı gezi notlarından oluşan belgesel, 7 Ağustos Pazar gecesi Amerika ile aynı zamanda CNBC-e'de yayınlanmaya başlayacak Steven Spielberg'ün 12 saatlik televizyon dizisi Into the West'in kamera arkası niteliğini de taşıyor. Programda, Lakota yerlilerinin efsanevi şefi Çılgın At, Vahşi Batı'nın başkenti sayılan Deadwood, Rushmore dağı, nesli tükenmekte olan bizonlar ve kızılderili tarihi üzerine bilgiler ve röportajlar yer alıyor.
    [ 22.05 / NTV ]

    İlginç dansları, princi ve lemurlarıyla Madagaskar
    Saim Orhan'ın sunuculuğunu yaptığı Ayna programı bu hafta, Hint Okyanusu'nun ortasındaki ada ülke Madagaskar'ı ziyaret ediyor. Madagaskar'da Malgaş Halk Dansları Topluluğu ile karşılanan Ayna ekibi, daha sonra, dünyada sadece Madagaskar'da yaşayan bir hayvan cinsini, lemurları görüntülüyor. Programda ayrıca Madagaskar halkının geçim kaynağı olan pirinç ve uçsuz bucaksız pirinç tarlaları ile ilgili görüntüler yer alıyor. Programda son olarak, bulanık nehir suyunda kilometrelerce uzayıp giden çamaşır kuyruğu ile ilgili görüntüler var.
    [ 22.45 / SAMANYOLU ]
    6 Ağustos 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED