AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Bebeklerin katili gram negatif bakterisi
Yoğun bakımdaki bebeklerin beslenmesinde kullanılan sıvı karışımın otomatik cihaz yerine hemşirelerin elde hazırlaması ve kuvözlerde fazla çocuğun yatırılması bebeklerin ölümüne yol açtı.

İşte, bir numaralı 'insanlık düşmanı'
Adı Drastamat Kanayan, lâkabı ise "General Dro"… Birinci Dünya Savaşı'nda doğu illerimizdeki sayısız köy baskınını yöneterek, onbinlerce silahsız Türk ve Kürdü en vahşi yöntemlerle katletti. İnsanlık dışı eylemleri, o günlerde Anadolu'da bulunan yabancı gözlemcilerin raporlarında da geniş biçimde yer aldı.

Ençok ihlal başvurusu hastalardan geldi
Haziranda Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na en çok ihlal başvurusu sağlık ve hasta hakkı alanında geldi. Bunu işkence yasağı ve çalışma hürriyeti izledi.

7'den 70'e yemin etmeyi seviyoruz!
Pazarcı malını satmak için yemin ediyor, gençler sevgisini anlatmak için. Bir de mecburen yemin edenler var. Sadık kalmasak da, milletinden vekiline, doktorundan sanatçısına yemin etmeyi çok seviyoruz.

Milli Eğitim 10 bin 299 öğretmen alacak
Ağustos ayı öğretmen atamasına ilişkin taban puanları belirleyen Milli Eğitim Bakanlığı, 10-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak başvurularla 10 bin 299 yeni öğretmen alacak.

Poşetli bomba: 5 şehit
Şemdinli'deki askeri gazino ile misafirhane arasına, bir poşetin içine gizlenen zaman ayarlı ve uzaktan kumandalı bombanın patlaması sonucu üç jandarma uzman erbaş ile iki jandarma er şehit oldu.

Kırandi'nin evi bayram yeri

165 kişi daha AİHM'den başvurusunu geri çekti
Terörden doğan zararlarının karşılanması için Diyarbakır Valiliği ile sulhname imzalayan 165 kişi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki başvurularını geri çekiyor.

Formula 1 kervanı geliyor
İstanbul'da yapılacak Formula 1 Türkiye etabında yarışacak ekipler, dünden itibaren gemilerle gelmeye başladı. 19 adet TIR'ı taşıyan ilk özel Ro-Ro gemisi, dün Pendik Un Ro-Ro Limanı'na geldi.

Sporcular Türk mutfağını tadacak

Gönül sultanlarının izinde yürüyoruz
Zara, şöhretin afetinden korunmak için 'Yunus, Mevlana, Ahmet Yesevi, Hz. Gaybi ' gibi gönül sultanlarının eğitim ve terbiye metodlarından istifade etmeye çalıştığını söylüyor.

'D@bbe'ye göre kıyametin son alameti internetten yayılacak

Sürücülere sıcak uyarısı
Sıcak havanın sürücülerde yorgunluğa, uykuya, dalgınlığa yolaçtığını belirten uzmanlar, "Sıcaklığın en yüksek olduğu 12.00-15.00 arasında zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamalıdır" diye uyarıyorlar.

Dünyanın ilk L tipi cezaevi Alanya'da inşa ediliyor
Türkiye'nin ilk L Tipi Cezaevi, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde açılacak. 260 dönüm arazi üzerinde yapımı süren cezaevinin, dünyada ilk kez uygulanacak bir model olduğu belirtildi.

Doğal ekmeğe ilk adım
"Organik Tarım Projesi"ne Erzurum'da start veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 5 yıl içinde 75 bin çiftçiyle çalışacak. Başkan Topbaş, projenin, kırsal kesimin kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Kısa kısa..



6 Ağustos 2005
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED