AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

F1 gün sayıyor

OTOMOBİL sporlarında bir hayalin daha gerçekleşmesine çok az bir zaman kaldı. Türkiye Grand Prix'i için İstanbul artık gün saymaya başladı bile. 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Formula 1 için yeni yapılan pist İstanbul Park ve yan tesislerinde herşey hazır hale geldi. Dünyanın en modern pisti olarak inşa edilen ve 156 milyon dolar harcanan tesisler ile ilgili olarak gerçekleştirilen altyapı ve yol için de ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve Valilik tarafından 300 milyon dolar harcama yapıldı. Yarışla ilgili olarak İstanbul'a 50 bin turistin gelmesi bekleniyor. Beş yıldızlı otellerin tamamı doldu. Diğer otellerin de doluluk oranı yüzde 80'i aştı. Hatta, Tuzla'da birçok villa da şimdiden kiralandı. İstanbul bu yarış nedeni ile dünyanın gündemine bir kez daha oturacak. 183 ülkeden naklen veya banttan yayınlanacak yarışla ilgili olarak dünyanın en seçkin gazete, dergi ve televizyonlarının elemanı da İstanbul'a gelecek. Türkiye'nin tanıtımı bakımından çok büyük önem taşıyan bu yarışta, milyonlarca insanımız canlı veya TV'lerden dünyanın en ünlü pilotlarını izleme olanağını da bulacak.

PİLOTLAR KLASMANI
1- F.Alonso (Renault) 87 p
2-K.Raikkonen (McLaren) 61 p
3-M.Schumacher (Ferrari) 55 p
4-J.Trulli (Toyota) 36 p
5-P.Montoya (McLaren) 34 p
MARKALAR
1- Renault 117 p
2-M.Mercedes 105 p
3- Ferrari 86 p
4- Toyota 68 p
5-W.BMW 52 p

WRC'de Finlandiya çekişmesi bugün

DÜNYA Ralli Şampiyonası'nın 10'uncu ayağı olan Finlandiya Rallisi bugün başlayıp yarın da sona erecek. Genel klasmanda lider durumda bulunan Citroen'in Fransız pilotu Sebastian Loeb zafere doğru koşuyor. Halen 75 puana sahip olan Loeb'i 48 puanla Solberg ve 45 puanla da Gronholm izliyor. Loeb son Arjantin Rallisi'nde 6'ncı kez birincilik kürsüsüne çıkmıştı. Bakalım Finlandiya Rallisi'nde Loeb ne yapacak?

Raikkonen'le heyecan geldi

MACARİSTAN Grand Prix'inde McLaren pilotu Kimi Raikkonen 4'üncü kez bu yıl birinci gelince Formula 1'in de heyecanı tekrar geri geldi.
Renault pilotu Fernando Alonso'nun genel klasmanda önde götürdüğü yarışta Raikkonen finişe ilk ulaşan pilot olunca aradaki puan farkı da azaldı. Böylece bu iki pilot İstanbul'daki 21 Ağustos'taki yarışta büyük bir mücadele içine girecek.
Macaristan'da Raikkonen'in ardından ünlü Alman pilot Michael Schumacher ikinci ve kardeşi Rali Schumacher de üçüncü gelirken, lider Alonso 11'inci olarak puan alamadı. Bu arada Red Bull'dan Christian Klien yarış dışı kaldı.
Ancak Klien'in İstanbul'a gelip yarışacağı bildirildi.


6 Ağustos 2005
Cumartesi
 
DEMİR FEYİZOĞLU


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED