AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Kürt liderler anlaştı

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile KDP lideri Mesut Barzani, Kürt federal yönetimi konusundaki pürüzleri aştı. 4 Haziran'da açılacak olan parlamentonun başkanlığını dört yıl süreyle Barzani yapacak.

Irak Devlet Başkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) lideri Celal Talabani ve Irak Kürdistan Demokrasi Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani'nin, iki parti arasında Kuzey Irak'taki Kürdistan Federal Yönetimi konusunda yaşanan anlaşmazlıkları aştıkları bildirildi. Mesut Barzani'nin kuzeydeki federal yapının 4 yıllığına başkanı olmasını kabul eden IKYB yönetimi, IKDP'nin tüm isteklerine 'evet' dedi. İki Kürt liderin önceki gün Selahaddin'deki görüşmesinde IKYB'nin, IKDP'nin başta başkanlık süresi ve yetkileri olmak üzere sunulan şartların çoğunu kabul ettiği belirtiliyor. Talabani, IKYB kuruluş kutlamalarına katılmak üzere dün Dükan'a hareket ederken görüşmeleri, siyasi ve askeri işlerden sorumlu danışmanı Kosret Resul Ali'nin devam ettirdiği ifade edildi. Mesut Barzani yaptığı açıklamada, Kürdistan Parlamentosu'nun 4 Haziranda ilk toplantısını gerçekleştireceğini belirtti.

'Davete icabet edeceğim'

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani KYB adına Kürdistan Bölge Başkanı olması kesinleşen Mesut Barzani' ye bir mektup gönderdi. Mektup KYB üstdüzey yetkilisi Kosret Resul Ali tarafından Barzani'ye ulaştırıldı. Mekubun içeriği Mesut Barzani tarafından kamuoyuna açıklandı. Barzani konuyla ilgili olarak, "Bana bir mektup ulaştı, yarın (dün) YNK'nin kuruluş yıl dönümü münasebetiyle davet edildim ve ben de bu davete icabet edeceğim" dedi. Barzani, iki taraf arasında yapılan toplantıdan sonra yaptığı basın toplantısında, "Her ne kadar toplantıya tam bir katılım olmadıysa da toplantı iyi sonuçlandı ve iki tarafın bütün konularda anlaştıklarını söyleyebilirim" dedi.

Barzani'ye 'suikast girişimi' iddiası yalanlandı

KDP'ye yakınlığıyla bilinen Peyamner Haber Ajansı, El-Kudüs El-Arabi gazetesinin KDP lideri Mesut Barzani' ye suikast girişimi yapıldığı yönündeki haberinin gerçek olmayıp kamuoyunu yanıltmaya ve Kürt ittifakını bozmaya yönelik 'provokatif' bir girişim olduğunu duyurdu. Bu konuyla ilgili hiçbir olayın gerçekleşmediğini ve haberin uydurma olduğunu belirten ajans, KDP ve YNK'nın Kürdistan Bölgesi Hükümeti konusunda anlaştıklarını ve aralarında hiçbir anlaşmazlığın kalmadığını açıkladı.



2 Haziran 2005
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED