AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Menderes'in idamı

Adnan Menderes'in idamı hakkında bilinmeyenlere açıklık getiren İmralı belgeselinde, Menderes'e işkence yapılıp yapılmadığı ve infazın neden iki kez gerçekleştirildiği gibi sorulara cevaplar var.

Mustafa Yürekli'nin hazırladığı ve yüzyıla damgasını vuran isimlerin hayatının anlatıldığı belgesel dizisinde sıra Menderes'in öyküsünde. İmralı: Menderes'in İdamı adıyla iki bölüm olarak çekilen belgeselin bu ikinci bölümünde, Adnan Menderes'in infaz süreci bütün ayrıntılarıyla anlatılıyor. Dönemin İmralı Cezaevi Müdürü Ahmet Ziyaettin Acarol'un anlatımıyla ekrana gelecek belgeselde, dönemin Başbakanı Menderes'in yargılanma ve infaz sürecinde yaşananlar, gizli kalmış gerçekler ekrana getiriliyor. 27 Mayıs 1960'ta gerçekleşen askeri müdahaleden sonra Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakan Hasan Polatkan'ın idam cezasına çarptırılmasıyla başlayan sürecin tüm ayrıntılarıyla ekrana getirileceği belgeselde, idam sürecinde yaşanan olaylar, gizli kalmış yönler ve saklanan gerçekler ortaya çıkarılıyor.

NEDEN İKİ KEZ İNFAZ EDİLDİ?

İmralı: Menderes'in İdamı belgeselinde, "Yassıada duruşmaları sırasında Menderes'e işkence yapıldı mı?", "Menderes zehirlendi mi, intihar mı etti?", "Menderes'i kim nasıl kandırdı?", "İdam hükmü bildirilirken Adnan Menderes ne yaptı?", "Bütün infazlar sabaha karşı yapılırken Menderes'in infazı neden gündüz yapıldı?" ve "Adnan Menderes neden iki kez infaz edildi?" soruları cevap buluyor.
[23.30/KANAL7]

TARİHTEN ÜÇ KADIN, ÜÇ AŞK ÖYKÜSÜ

Cüneyt Özdemir'in ve Soner Yalçın'ın birlikte hazırladığı 5N 1K programında ise, ilişkileri hakkında hiç konuşmayan 3 kadının hikayesi ekrana geliyor. Nazım Hikmet'in Pirayesi, Atatürk'ün Latife Hanım'ı, Adnan Menderes'in Ayhan Aydan'ı anlatılıyor. Programda ayrıca, İstanbul'da yapılan A1 dövüş turnuvasının aktörleri hayatlarını, bir günlerini, neden dövüştüklerini anlatıyor. Avusturalya'dan gelip Türkiye'de dövüşü prime time'a taşıyan dövüşçüler "dövüş"e bakışlarını izleyenler için anlatıyor.
[20.00 /CNN TÜRK]


Bütün çabalar yeni bir hayat içindi!

Ünlü klasik noir filmi, Robert Siodmak imzalı Criss Cross'un bir yeniden çevrimi olan The Underneath bugün ekranda. Steven Soderbergh'in 1995 yılında çektiği film, annesinin doğum günü için Texas'a, ailesiyle birlikte yaşadığı eve dönen Michael'ın hikayesine odaklanıyor. İflah olmaz bir kumar hastası olan Michael'ın yokluğunda eski kız arkadaşı Rachel, şehrin ağır abilerinden biri olan Tommy ile evlenmiştir. Bu arada Michael güvenlik görevlisi olarak bir bankada çalışmaya başlamıştır ve aklında büyük bir soygun planı vardır. Rachel'le birlikte soygunu gerçekleştirerek yeni bir hayat kurma hayalleri kuran Michael'ın bilmediği ise, bu planı gerçekleştirmenin sandığından daha zor olacağıdır.

YENİ BAŞTAN

Orijinal Adı: The Underneath Yön: Steven Soderbergh Oyn: Peter Gallagher, Alison Elliott, William Fichtner, Adam Trese, Elisabeth Shue Yapım Yılı: 1995 Türü: Dram/Suç
Cnbc-e / 22.00


FİLMLERDEN SEÇMELER

Büyülü Çift
Kate McKay, başarı hırsıyla yanıp tutuşan bir iş kadını, Leopold ise 1800'lü yılların 3. Albany Dükü'dür. Bu iki insanın yolları, genç kadının eski erkek arkadaşı Stuart'ın zamanın dokusunda bulduğu bir çatlak sayesinde yaptığı yolculuktan sonra kesişir ve Leopold, 2001 yılının 'New York'una gelir.
Orijinal Adı: Kate & Leopold Yön: James Mangold Oyn: Meg Ryan, Hugh Jackman, Liev Schreiber
TRT 1 / 21.10

Karateci Çocuk 3
Cobra Kai Karate Okulu'nun sahibi ve eğiticisi olan Kreese, bir yenilgiden sonra iflas etmiştir. Ne var ki vaktiyle Vietnam'da hayatını kurtardığı dostu zengin işadamı Terry Silver ile karşılaşması onu yeniden öç almaya sevk eder. Ancak bu kızgın ikili karşılarına yalnız Miyagi'yi değil öğrencisi Daniel'i de almaktadır.
Orijinal Adı: The Karate Kid Yön: John G. Avildsen Oyn: Ralph Macchio, Noriyuki Pat Morita
SAMANYOLU / 21.30

Özel Bir Kadın
Çok zengin ancak oldukça acımasız bir iş adamı olan Edward Lewis, arkadaşları ve düşmanları arasında Wall Street'in kurdu olarak bilinir. Onun için herşey mükemmel olmalıdır. Sevgi ise tatmadığı bir duygudur. Vivian Ward ise çok daha farklı bir dünyanın insanıdır. Hayat bu iki insanı biraraya getirir.
Orijinal Adı: Pretty Woman Yön: Garry Marshall Oyn: Richard Gere, Julia Roberts, Ralph Bellamy, J. Alexander
ATV / 21.45

Bayan Soffel
Sinirli ve depresif bir kadın olan Kate, üç ay süren bir hastalıktan sonra mahkumlara İncil okuma görevine geri döner. Kocasıyla mesafeli ve soğuk bir ilişkisi olan Kate, onun hastalığı sırasında cezaevine gönderilen ve idam edilmeyi bekleyen Ed ve Jake kardeşlerle de ilgilenir.
Orijinal Adı: Mrs. Soffel Yön: Gillian Armstrong Oyn: Diane Keaton, Mel Gibson, Mathhew Modine
TV8 / 23.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Esrarengiz bir güç 'Vadi'yi karıştırıyor
Necati Şaşmaz ve Özgü Namal'ın rol aldığı Kurtlar Vadisi'nde, Tilki Andrei, Polat'ı ziyarete gider ve Ahıskalı'ya karşılık Samuel'i istediğini söyler. Pazarlık gücünü artırmak için de, Polat'ın adamlarını kaçırır. Diğer taraftan esrarengiz bir güç, bir yandan "Fox" adına Safiye ile mesajlaşırken, bir yandan Polat'ın ve Ali'nin seslerini dijital ortamda taklit etmeye başlar. Samuel ise, Polat'ın Efe Karahanlı olduğunu öğrenir.
[ 21.00 / SHOW ]

DYP Başkanı, partinin yeni yüzünü anlatıyor
Faruk Bilgin'in sunduğu Türk Kahvesi programına, DYP Genel Başkanı, Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar konuk oluyor. Programda Ağar, DYP'nin yeni yönetimi ile kamuoyuna nasıl bir mesaj verdiğini açıklarken, tarihi bir misyon üstlenmiş bir parti olarak DYP'nin Türkiye'nin köklü sorunlarına nasıl çözüm önerileri sunduğunu, nasıl bir dış politika önerdiğini ve Fransa'nın Avrupa Birliği Anayasası'na hayır oyu vermesini nasıl değerlendirdiği hakkında görüşlerini dillendiriyor.
[ 23.30 / SAMANYOLU ]

Gümüş, sonunda bebeğini kaybediyor
Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden'in oynadığı Gümüş'ün bu bölümünde, Mehmet'in Derin'e karşı duygusal yakınlığı olmadığını öğrenen Gümüş rahatlar. Ancak hamile olduğunu Mehmet'ten gizlemeye devam eder. Mehmet ise bir şeylerden şüphelenir ama buna bir anlam veremez. Bir tartışma sırasında Gümüş düşer ve hastaneye kaldırılır. Defne ise, Onur ve Pınar'ın evlenmek istediğini Fikri'ye söyler.
[ 20.00 / KANAL D ]
2 Haziran 2005
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED