AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
Sana bir de havadan baktım aziz İstanbul

1986'dan beri hava fotoğrafçılığı yapan Orhan Durgut, İstanbul'u 330 derecelik bir açıyla fotoğrafladı. Durgut, 30 noktadan yaptığı çekimlerin sonucu ortaya çıkan fotoğraflarla bir sergi açacak ve sonra da Türkiye'yi havadan fotoğraflayacak.

  • HALE KAPLAN ÖZ
    29 yıldır fotoğrafçılıkla ilgilenen ve 1986 yılında Türkiye'de sivil helikopter hizmetlerinin başlamasıyla hava fotoğrafçılığına başlayan Orhan Durgut, İstanbul'u 330 derecelik bir açıyla fotoğrafladı. Dünyada ilk kez denenen helikopterle panoramik fotoğraflama metoduyla ortaya çıkan resim, İstanbul'u 30 farklı noktadan panoramik olarak fotoğraflamayı düşünen Durgut'un projesinin ilk resmi. Daha çok boğaz ve çevresindeki görsel anlamda sunulabilecek bölgeleri projesine dahil etmeyi planlayan Durgut, resimlerin hepsini aynı açıdan çekmeyi düşünmüyor.

    330 derecede İstanbul

    "Hepsinin açısı farklı olacak. İlk resim 330 derece olarak çekildi. Diğerleri mekana göre değişiklik gösterebilir." diyen Durgut aslında bu ilk resmi de 360 derece olarak çekmiş fakat 30 derecelik kısımda sadece deniz olduğundan bu alanı resme dahil etmemiş. 4-5 aydır bu proje üzerinde çalışan ve ilk resmin çekimlerini 3,5 dakikada bitiren Orhan Durgut İstanbul'un 30 fotoğrafını tamamladıktan sonra "Panaroma İstanbul" başlığı altında önce bir sergi açacak, sonra da bu fotoğraflardan oluşan bir kitap yayınlayacak.

    Türkiye'yi havadan fotoğraflayacak

    Geçtiğimiz yıl "Havadan İstanbul" isimli bir kitap da yayınlayan Durgut için Türkiye'de çok fazla bilinmeyen ve uygulanmayan hava fotoğrafçılığı adeta bir tutku halini almış. Dünyanın 87 ülkesinde hava fotoğrafı çeken Orhan Durgut, havadan fotoğrafladığı ülkeler arasında coğrafi özellikleri nedeniyle en çok Meksika'yı çekmekten keyif aldığını söylüyor. 10 Haziran'da bir helikopter kiralayıp tüm yurdu gezerek, Türkiye'yi havadan fotoğraflayacak olan sanatçı, ileride "Havadan Türkiye" isimli bir kitap yayınlamayı düşünüyor.

  •  
    Bir kitap listesi...
    Türk şiirinin tarihi yolculuğu ve iki kitap
    Sanal dünyada gerçeklik arayışı
    Vüs'at O. Bener 83 yaşında vefat etti
    İtalyan klasiklerini mutlaka seyredin
    Bina şarkı söyleyecek!
    Bu akşam saat 20.00'de Beyoğlu Tünel'deki Borusan Kültür ve Sanat Merkezi binası şarkı söyleyecek. Binanın bütün pencerelerinden ve balkonlarından Avrupa Oda Korosu'nun koristleri, İstiklal Caddesini dolduran festival katılımcılarına şarkılar söyleyecekler. Koronun repertuarında, her kültürden çok sesli şarkılar yer alıyor. 30 kadar koristi bulunan Avrupa Oda Korosu, içinde Türkiye'nin ilk Müzik Kütüphanesi bulunduran Borusan Kültür Sanat Merkezi'nin notalarını sokağa taşıyacak. 4. Tünel Festivali kapsamında, 14 değişik ülkeden değişik disiplinlerden 100 sanatçı 5 Haziran'a kadar her gün saat 17.00'en itibaren Tünel meydanı ve İstiklal Caddesi'nin Tünel'e açılan bölümünde gösterilerini ve etkinliklerini sergileyecekler. Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un yabancılara açık bir semti olan Pera civarında etkileşimli müzik, tiyatro, sirk ve güzel sanatlar gibi çeşitli sanat disiplinleri ve gösterileri yer alacak.
    2 Haziran 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED