AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R

Zor günler başlıyor

2006 Dünya Kupası eleme grubunda zor maçlarımız başlıyor. Cumartesi Dolmabahçe Stadı'nda Yunanistan ile karşılaşacağız. Ardından birkaç gün sonra Kazakistan'a gideceğiz. Şüphesiz ki her Türk gibi kazanmak istiyorum. Ama kazanmak için sadece İSTEMEK yetmiyor. Teknik Direktör Ersun Yanal aday kadroya 24 futbolcu çağırdı. Sakat olan Nihat Kahveci ne yazık ki yok. İki yeni isim var; biri Denizli'den Güven, diğeri Trabzonlu Erdinç. Ama G.Saray'ın ve Milli Takımın ünlü golcüsü Hakan Şükür yine yok da Sarı-Kırmızılı kulüpten yaşı nedeniyle artık kadroda tutulmayacak olan Bülent Korkmaz var. Ersun Yanal düpedüz KAPRİS yapıyor. Türk Milli Takımı ve onun destekçisi Türk milletini değil, kafasında oluşan sabit fikirleri ön plana çıkarıyor. Tabii ki Yunanistan maçını kazanmaktan başka şey düşünmüyorum. Ama, pazartesi günü bir TV programında spikerin "Yunanistan maçında beklediğimiz sonuç olmazsa istifa eder misiniz?" şeklindeki sorusuna HAZRET "Ne münasebet, ben bir maça neden endeksleneyim ki, yeni bir Milli Takım organizasyonu içindeyim" gibilerden bir cevap verdi. Yani 70 milyarlık aylık ücret o kadar cazip ki, TÜRK'ün 2006 hayalini çöpe atsa da Ersun Beyefendi o koltukta oturacakmış!

Pierre Pare giderayak Daum'u suçladı

Fenerbahçe'nin yıldızı Pierre Van Hooijdonk giderayak Daum'u suçladı. Pierre, aralarında çıkan küçük bir münakaşa sonucu Alman hocanın kendine düşman olduğunu ve bir forvete gerek yokken mevsim ortasında Anelka'yı aldırdığını söyledi. Ünlü futbolcu yönetimin Daum'la yeniden uzun süreli bir sözleşme yapmasının da F.Bahçe'nin hayrına olmadığını iddia etti. Tabii kimin haklı olduğunu gelecek sezon anlayacağız.

Beşiktaş'ın tasarruf planı

Ligi 4. bitiren Beşiktaş harıl harıl transfer planları yaparken, bir yandan da yeni sezonun tasarruf hesapları içine girmiş. Önce Sergen ve Okan Buruk'a "Ücretlerinizi indirelim, yoksa yol ayırımına geldik" demişler. Alacakları futbolcuları da ücret ihtilafı sebebiyle şimdilik beklemeye almışlar. Düşünce güzel de aklıma bir sual takıldı; kulüpte hemen her yöneticinin ayda en aşağı 2 milyar maaş alan sekreterleri, mekreterleri, ayrıca koordinatör, moordinatör adı altında faydaları tartışılabilecek 18-20 milyar aylıklı zevat, ayda 500 milyar sarfedildiği ifade edilen ve iki yakası biraraya getirilemeyen BJK TV'de bu tasarruf harekatından nasibini alacak mı?

Trabzonlu futbolcular prime doydu

Trabzonspor sessiz sedasız Süper Lig'de 2. oldu. Eğer biraz kendileri puan kaybettikleri bir dolu maçta daha dikkatli olsalardı, İstanbul'da yenildikleri Fenerbahçe maçında hakem daha adil davransaydı şampiyon olmaları da işten bile değildi. Şimdi yönetim bir hesap çıkarmış, o da sessiz ve derinden; bakın Bordo-Mavili futbolcular 34 lig maçında toplam ne kadar prim almışlar biliyor musunuz: 5 trilyon lira...

Sayın Başbakan 'Evet' dedi ama

Galatasaray'ın rüyası Seyrantepe'ye de bir paragraf açalım. Sayın Başbakan, Seyrantepe'de bir stad ve çevresine spor tesisleri yapmasına yeşil ışık yaktı. Ancak 438 bin metrekare arazinin tapusunun Sarı-Kırmızılı kulübe verilmesi şeklinde değil de ellerinde mevcut üst hakkının kullanılması yoluyla bu tesisleri yapmaları, böylece de G.Saray'ın haksız kazanç sağlama yolunun tıkanmasından yana. Doğrusu da bu.

Galatasaray'da madalya skandalı

Galatasaray'da Hagi'yi delirten olaylardan biri de Türkiye Kupası ödül töreninde yaşanan ve o gün "kol kırılır yen içinde kalır" misali gizli kalan bir skandal. Sarı-Kırmızılılar kupanın sahibi olunca protokol dışı ne kadar G.Saraylı yönetici varsa sahaya doluşup madalya kuyruğuna girivermiş. Eh Levent Bıçakçı da madalyaları sayacak ya da kime madalya verilecek, kime verilmeyecek bilmek durumunda değil ya (!) boynunu uzatana takmış madalyaları. Tabii futbolcular yöneticilerini orada görünce saygılı davranmışlar onları öne geçirmişler ve futbolculardan bir kısmına madalya kalmamış! Böyle skandal görülmüş şey değil. Tabii Hagi bu olaya haklı olarak isyan etmiş, soyunma odasında vermiş, veriştirmiş. Haklı değil mi? Beyefendiler kendileri hakkında atıp tutan bir teknik direktöre de, hele "GİDİYORUM" deyince "DUR" diyecek halleri yok ya! İŞTE HAGİ'NİN GİDİŞ NEDENLERİNDEN BİRİ DE BU...


2 Haziran 2005
Perşembe
 
TAYLAN UYGUR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED