Yeni Şafak yazarları ne dedi?

Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yusuf Kaplan, Faruk Beşer, Özlem Albayrak, Tamer Korkmaz ve Hatice Karahan'ın yazılarının en dikkati çeken bölümleri:




0. Mecîdî'nin filmine üç farklı açıdan bakmamız gerekiyor
İran'lı parlak yönetmen Mecid Mecîdî, Peygamberimiz'in (sav) filmini yaptı.

Kaçınılmaz olarak yoğun tartışmalara yol açtı. Film etrafında yapılan tartışmaların niteliği, çapı elbette ki, tartışılır.

Ama önce şunu iyi bilmek gerekiyor: Mesele, sadece bir film meselesi değil, bunu görelim.

Estetik, akîdevî ve siyasî açıdan tam bir skandal var karşımızda!

“Bu ifadeler, sert değil mi?" diye sorabilecek olanlara, “aslında hafif bile", diye cevap vereceğim, özür dileyerek

Neden peki?

Yusuf Kaplan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız:

1. Clinton'ın “dizinin dibinde” görev yapıyor
Amerika, Salı günü yeni başkanını seçecek. ABD Adalet Bakanlığı, FBI'a Hillary Clinton'la ilgili e-posta soruşturmasını yeniden açma izni verince; bitti denilen başkanlık yarışına son düzlükte heyecan geldi! Hillary ile alakalı işbu soruşturma, bir anda Donald Trump'ın taciz skandallarını dahi gölgede bıraktı. ABD'deki başkanlık seçimi kampanyası için “Tencere dibin kara, seninki benden kara” repliği cuk oturuyor!

Bayan Clinton'ın resmi yazışmalarını özel e-posta hesabından yapması nedeniyle Ağustos 2015'te açılan soruşturma, geçtiğimiz Temmuz ayında kapatılmıştı…

Tamer Korkmaz'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız:


2. Mecidi'nin koparmaya çalıştığı elma...
Yönetmen Mecid Mecidi'nin Peygamberimizin (SAV) hayatının ilk 13 yıllık bölümünü, yani çocukluğunu anlattığı Hz. Muhammed Allah'ın Elçisi adlı filmi nihayet görebildim. Doğrusu filmi; bir hafta günü, 17.30 seansında, özellikle kıyıda köşede kalmışlardan seçtiğim orta boy bir AVM'de tek başıma izleyeceğimi düşünüyordum; ama beklediğim olmadı, salonun neredeyse yarısı doldu -ki bu hafta sonu seansların ful olduğu anlamına gelir-, ilginçtir izleyici grubunun, yaş ve sınıf yelpazesi de genişti. Genç sevgililerden tutun; sinema salonu ritüeli davranış kodları acemisi oldukları her hallerinden belli olan dindar orta ve üstü yaşlı evli çiftlere, tek çocuğunu kapıp gelmiş single annelere, ergenlere, 20'liklere, tek kadın ve erkeklere dek


Cemile Bayraktar'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız:
3. Resulüllah'ın Abdullah bin Abbas için yaptığı dua
Söyleyeceklerim bendenizin haddimi aşan bir konudaki şahsi düşüncelerimden ibarettir. Buna tefelsüf de diyebilirsiniz.

İslam akide ve amelden ibarettir. Akide konuları bellidir ve öğrenilmesi kolaydır. Bunlara herkes Kur'an-ı Kerim'in ve onun açıklaması olan Sünnet'in anlattığı şekliyle inanır ya da inanmaz. Bu kaynaklarda olanlar doğru anlaşılır ve anlatılırsa ön yargılarla ve yanlış bilgilerle şartlanmamış olanların doğası bunları kabule hazırdır. Çünkü insanın fıtratı/ilahî formatı buna uygundur. Programın olduğu gibi sunulması yeterlidir, sistem onu hemen tanır ve kabullenir.

Faruk Beşer'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız:
4. Çocuklarımıza iki miras bırakmak istiyoruz
Bu hafta İstanbul, Afrikalı dostlarını ağırladı. T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Afrika Birliği işbirliği çerçevesinde, DEİK organizasyonu ve TİM katkılarıyla gerçekleşen Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu, 1500'ü aşkın iş insanının teveccühüne sahne oldu. 2000'lerde jump-start yapan karşılıklı ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik strateji kapsamında düzenlenen forumun sloganı ise 'Birleş, Keşfet, Geliştir' idi.

Geride bıraktığımız söz konusu dönem, kuşkusuz, Afrika bağlarımızı güçlendiren çok boyutlu hikâyeler barındırıyor. Bununla birlikte, Afrika için de, ilişkiler için de kat edilebilecek çok çok uzun bir yol var. O halde bu vesileyle, gelin bugün Kara Kıta'nın ekonomisine kısa bir bakış atalım.

Hatice Karahan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız: