T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Çocuklar okula koşuyor

Yaz tatiline giren çocuklarla gençleri, kötü alışkanlıklardan korumak, eğitmek ve eğlendirmek için çeşitli kurumlar ve belediyeler tarafından açılan yaz okullarına her kesimden büyük ilgi var.

Okulların kapanmasının ardından yaz okulları hizmete girdi. Çeşitli kuruluşlar ve belediyeler tarafından açılan yaz okullarında çocuklar ve gençler hem tatilin keyfini çıkarıyorlar hem de spor ve diğer kültür aktiviteleri sayesinde kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, onları daha sağlıklı yetiştirmek amacıyla açılan yaz kurslarına gençler ve aileleri geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gösteriyorlar.

Ücretsiz kurslar da var

Belediyeler tarafından düzenlenen kursların kimi ücretsiz iken kimisi ise 15 ila 40 milyon lira arasında değişen fiyatlarla öğrenci kabul ediyor. Özel okullar ve diğer özel kurslar ise yatılı ve sadece gündüz verilen hizmetlerle ikiye ayrılıyor. Verilen hizmetlerin maliyeti ise en az 100 milyon lira tutuyor. Dar ve orta gelirli aileler hem ucuz hem de her bölgede hizmet vermesi nedeniyle özellikle belediye bünyesinde açılan yaz okullarını tercih ederlerken, gelir durumu daha yüksek olan aileler çocuklarını özel yaz okullarına gönderiyorlar.

Kayıtlar devam ediyor

Bayrampaşa Belediyesi'nin yaz okulunda bu yıl imkanlar doğrultusunda çocuklara ve gençlere yönelik bilgisayar, Türkçe okuma ve konuşma dersleri ile el becerileri kursları verilecek. Bağcılar Belediyesi yetkilileri ise bu yıl Mahmutbey Spor Kulübü'yle ortaklaşa yürüttükleri bir çalışma sonucunda çocuklar ve gençler için 2 Temmuz tarihinde başlayacak olan ve 500 kişinin faydalanacağı voleybol, basketbol ve futbol kursları açacaklarını belirttiler. Kayıtların devam ettiğini belirten yetkililer şu günlerde kurslardan faydalanmak isteyenlerin nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah belgesiyle belediyeye başvurabileceklerini ifadeettiler.

Bol bol yüzecekler

Eminönü Belediyesi de geçen yıllarda olduğu gibi okulların tatile girmesinin ardından yaz okulu açan belediyeler arasında yer aldı. Kadırga'daki 75.Yıl Cinci Spor Tesisleri'ndeki yaz okulunda, futbol, yüzme ve basketbol başta olmak üzere karete, tekvando, voleybol, güreş, jimnastik ve step dallarında çocuklara ve gençlere yaz boyu hizmet verilecek. Fatih Belediyesi yetkilileri de, yaz okulları çerçevesinde ilk etkinliklerinin engelli bisiklet yarışı olacağını açıkladı.

Özel yaz okulları cep yakıyor

KEMER COUNTRY: 6 yaş grubu çocuklar kabul ediliyor. 18 Haziran-20 Ağustos tarihleri arasında tam gün olarak belirlenen programlarda öğrencilere 09:30-17:00, saatleri arasında tenis, yüzme ve basketbol dersleri verilecek. Programda her Cuma günü Kemer Country'de piknik yapılması da yer alıyor. Her hafta sonu çocuklara başarı sertifikası verilecek. (Ücret: 180 milyon)

TSYD YÜZME OKULU: Tam Gün Yüzme Okulu, hafta içi 09.30-17.00 saatleri arasında. Hafta içi 09.30-12.00 ya da 14.30-17.00 gruplarından biri tercih ediliyor.Çeşitli semtlere servis hizmeti var.(Yemek ve kıyafet dahil 550 milyon)

RAKET TENİS KULÜBÜ: 6-12 yas grubu çocuklar kabul ediliyor. 18 Haziran Pazartesi-31 Ağustos Cuma tarihleri arasında tam gün ve yarım gün olarak belirlenen programlarda tam gün öğrencilerine 09:45-16:00, yarım gün öğrencilerine de 09:45-13:00 saatleri arasında tenis dersleri veriliyor. Öğle yemeği ve her semte servisi var. (Ücret Tam Gün Sezonluk: 425.000.000.-TL)

 
Deprem kahini fizik öğretmeni
Aydın'ın Söke ilçesi Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Mesut Şen (46), bugün öğleden sonra iki ayrı deprem olacağını iddia etti. 23 yıllık fizik öğretmeni Şen, 'girdap hareketi' ve 'yerin manyetik akısı'yla depremleri önceden tespit ettiğini iddia etti. Ampermetre ve bobinden yaptığı basit bir aletle, depremi 8 gün önceden tespit edebildiğini savunan Şen, "Bugün öğleden sonra Söke'ye 240 km ve 384 km uzaklıktaki yerleşim alanlarında 3,1 ila 3,2 arasında deprem olacak. Deprem olacak yerlerden 284 km'lik alana isabet eden yerler arasında, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un bir kısmı, Adalar, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir ve Afyon'un Emirdağ ilçesi de bulunuyor'' dedi.
'Klonlama' moratoryumu
İngiliz uzmanlar, insanın genetik olarak kopyalanması konusunda uluslararası moratoryum ilan edilmesini istediler. İngiltere'nin en yüksek bilim kurumu Royal Society uzmanlarınca Lordlar Kamarası'na sunulmak üzere hazırlanan raporda, insanı kopyalama girişimlerinin bütün dünyada yasaklanması gerektiği görüşü dile getirildi. "Uluslararası moratoryumun, bu tür deneylerin başka ülkelerde yapılma şansını azaltmak için tek yol olacağı" kaydedilen raporda, "İnsanın üreme amacıyla kopyalanması yasağının kamuoyunun desteğini alacağını düşünüyoruz" ifadesi kullanıldı. Profesör Richard Gardner'in imzasını taşıyan raporda, "moratoryum ilanının kamuoyunun bilime güvenini pekiştireceği" öne sürüldü.

21 Haziran 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED