T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ + PARA
Galatasaray, Mehmet Cansun'un "şip-şak" operasyonlarıyla sırtında kambur olan Jardel'i Porto'ya verme çabasında. Üste de 6 milyon dolar taze para peşine düşen Cansun, Aleintchev, Chainho, Capucho ve Nelson'dan 3'ünü almak istiyor.

SPOR YAZARLARI

Hürol Bilal :
Galatasaray FIFA mağduru mu?..
.........................

Elif Aktuğ :
"Ci vediamo in Milano" *
FP GERİLİMİ
Anayasa Mahkemesi, FP'nin, kapatma davasını erteleme isteğini oybirliği ile reddetti. Siyaset ve ekonomi, FP ile ilgili kararı bekliyor

Hükümet telaşta
Mahkemenin kararına bir iki gün kala bir grup FP'linin "sine-i millet"e dönme tartışmaları hükümeti de telaşlandırdı. DSP'li Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, önceki gece FP Genel Başkanı Kutan'ı ziyaret etti, ardından da Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin'i geceyarısı telefonla aradı. Dün sabah da FP, mahkemeye 'erteleme' talebinde bulundu.

Gözler kararda
FP'nin "erteleme" başvurusunu değerlendiren heyet, görüşmelerine öğleden sonra da devam etti. Karar öğleden sonra oturum devam ederken açıklandı. Başkanvekili Haşim Kılıç, bu konuda Yargıtay Başsavcısı Kanadoğlu'nun da görüşünün alındığını bildirdi. Ertelemenin gündemden kalkması üzerine gözler, mahkemenin Fazilet Partisi ile ilgili bugün ya da yarın vereceği karara çevrildi.

Rusya'da İslam'ın 1112. yılı
Rusya'nın İslam'la tanışmasının 1112. yılı Tataristan'ın Bulgar şehrinde törenlerle kutlandı. Törenlere Rusya'nın çeşitli bölgelerinden binlerce Müslüman katıldı.

Reel sektörün feryadı
Sanayiciler, Şubat krizinden bu yana reel sektörün unutulduğunu belirttiler. İSO Başkanı Kavi, varlıklarının önemli bir kısmını kaybettiklerini, piyasaların döküldüğünü belirterek, "Faizleri ödeyecek kaynak ve potansiyel kalmadı" dedi.

'Kumarhane değil fabrika açsın'
Sabancı Holding'in "SEKA arazisi üzerine kumarhane kurulsun" teklifine tepkiler sürüyor. Selüloz İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Tanrıverdi, "Bu tartışma, Sabancı Holding tarafından planlı bir şekilde başlatılmıştır" dedi.

 
Savcılara tırpan
Koalisyonu yakından ilgilendiren Beyaz Enerji ve Mavi Akım gibi soruşturmalardan rahatsız olan hükümet, memurlar ve kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin kanunda değişiklik yaparak cumhuriyet başsavcı ve savcılarının soruşturma izni isteme hakkını elinden aldı.

Derviş'in Ansen çıkmazı
Halkbank eski Genel Müdürü Yenal Ansen'in usûlsüz kredilerle ilgili olarak yargılanmasına henüz onay vermeyen Devlet Bakanı Kemal Derviş, IMF ile hükümetin arasında kaldı.

Fehmi Koru bugün DGM'de
Yazarımız Fehmi Koru, depremle ilgili olarak Kanal 7 televizyonunda yaptığı yorumdan dolayı TCK'nın 312. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle bugün İstanbul DGM'de hakim karşısına çıkıyor.

Döviz fren tutmuyor
Merkez Bankası'nın yoğun müdahalesine rağmen, ülkedeki ekonomik dengesizlik ve FP davası yüzünden dövizdeki yükseliş sürüyor. Önceki gün 1 milyon 250 bin liraya yükselen dolar dün de 1 milyon 275 bin lirayı gördü.

21 Haziran 2001
Perşembe

PİYASALAR
Dolar 1.270.000
Mark 556.000
Altın (Cum.) 74.500
Borsa 10.823


Türkiye'de Hava
Adana 25 / 36
Ankara 19 / 30
Bursa 19 / 29
Diyarbakır 19 / 37
Erzurum 6 / 27
İstanbul 22 / 29
İzmir 26 / 30
Trabzon 18 / 28
 

   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Nazlı Ilıcak :
Sadece hukuk Tayyip Erdoğan'ın yasağı ve hesaplar
Fehmi Koru : Mehmet Barlas :
FP dâvâsına 'siyasî çözüm' Dış konjonktürü fazla zorlayamayız!.
Cengiz Çandar : Ömer Çelik :
RTÜK Yasası mezara; Maskesi düşenler nereye? MHP 'merkez'e açılırken...
Taha Kıvanç : Can Aksın :
Dediğim oldu, gördünüz... Söz "eli taşın altında olan" Sinan Aygün'de
Akif Emre : Koray Düzgören :
"Durdurulan medeniyet", donmuş siyaset Demokrasi düşüncesi bazılarını neden "acıtıyor"?
Davut Dursun : Rasim Özdenören :
"Kurullar demokrasisi" değil "Yönetim oligarşisi" Aşk ve kapris
Kadir Demirel : Gülsen Ortaç :
Bir yıl önce basında bugün Gözümüz şenlensin
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED