T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

GÖKTEN CİMBOM'A YILDIZLAR YAĞDI

Şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden G.Saray, formalite niteliğinde oynadığı Yimpaş Yozgat maçını gol şov yaparak bitirdi. 5 golün 2'sini atan Arif, krallığı Beşiktaşlı İlhan'la paylaştı.

Galatasaray, Yimpaş Yozgatspor'u 5-0 yenerek geçen hafta garantilediği Birinci Süper Futbol Ligi 2001-2002 sezonu şampiyonluğunu resmen ilan etti. Küme düşen rakibi karşısında 27. dakikada Perez ve 30. dakikada Niculescu'nun golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapatan Cimbom, 50. dakikada Arif'le farkı 3'e çıkardı. 67. dakikada Perez'le bir gol daha bulan Sarı-kırmızılı takımda sonucu Arif belirledi: Cimbom bu sonuçla ligi 78 puanla şampiyon tamamlarken, attığı 74 golle "en fazla gol atan", 31 golle de F.Bahçe ile birlikte "en az gol yiyen" takım ünvanını aldı.

Tribünler full çekti

Galatasaray taraftarı şampiyonluk kutlamasının yapıldığı Yimpaş Yozgat maçında tribünleri hınca hınç doldurdu. Stat kapıları saatler öncesinden kapanırken binlerce taraftar da dışarıda kaldı. Birçok biletli seyircinin izleyemediği maçta karaborsacılar da bayram etti.

Yer-gök Sarı-kırmızı

Maç öncesinde başlayan şampiyonluk kutlamaları karşılaşma sonunda doruğa ulaştı. Maçın bitimiyle stat ışıkları kapatılırken soyunma odasına giden futbolcular lazer gösterileri eşliğinde tek tek sahaya çarıldı. Kenan Doğulu'nun sunuculuğunu yaptığı gecede taraftarlar hep bir ağızdan 15. şampiyonluğa ulaşan futbolcuları isimleriyle alkış yağmuruna tuttular.

Kupayı Ulusoy verdi

Galatasaraylı futbolcular'a Süper Lig Şampiyonluğu Kupası'nı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy verdi. Kaptan Bülent'in kupayı alışıyla Ali Sami Yen Stadı büyük bir şölene sahne oldu. Futbolcular üstü açık otobüsle tribünleri dolaşarak kupayla şampiyonluk turu attılar. Sarı-kırmızılı taraftalar, Rumen teknik direktör Lucescu'ya da ayrıca sevgi gösterisinde bulundu. Gece yarısına kadar süren şampiyonluk kutlaması daha sonra Taksim meydanına taşındı. Eğlenceler çeşitli yerlerde sabahın erken saatlerine kadar sürdü.

Arif-İlhan 'Gol kralı'

Galatasaray'da şampiyonluğun yanı sıra "gol krallığı" heyacanı da yaşandı. Sarı-kırmızılılar'ın şampiyonluğunda büyük rol oynayan Arif dün Yozgat'a attığı iki golle 21 gollü Beşiktaşlı İlhan Mansız'a yetişti. Böylece İlhan ve Arif sezonun "Gol Krallığı"nı paylaştılar.

3 Cimbom'lu Kartal'da

Galatasaray'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan teknik direktör Lucescu, Beşiktaş'la el sıkıştı. Siyah-beyazlılar ayrıca Sarı-kırmızılı takımdan Sergen Yalçın ve Brezilyalı Capone ile de anlaşmaya vardı. Rumen hocadan kesin olarak prensipte "evet" cevabı alan Beşiktaş'lı yönetimin, resmi açıklamayı ise Galatasaray'ın 6 Mayıs'ta Fatih Terim konusunda basın toplantısının ardından yapacağı öğrenildi.

SON BOMBA BREZİLYALI CAPONE

Fatih Terim döneminde Galatasaray'dan Trabzon'a gönderilen Sergen Yalçın da Beşiktaş yolunda. Lucescu'nun, Sarı-kırmızılı takımda kiralık olarak forma giyen Siirt Jet-Pasporlu Sergen'i de Beşiktaş'a götürmesine kesin gözüyle bakılıyor. G.Saray'dan Beşiktaş'a gidecek son bomba ise Brezilyalı Capone. Siyah-beyazlı yönetimin de bu futbolcuya ön anlaşma imzalattığı bildirildi.

Spor Yazarları
Ümit Aktan: Yunus Akgül:
kutluYORUM Gazozuna...
Ali Gümüş: Bekir Boran:
Çıktık açık alınla Ahmet Cömert Turnuvası "Ardından"
 
LİG SAĞ, FENER SELAMET
Serhat'ın birbirinden şık 2 golü Diyarbakır karşısında farkı getirirken F.Bahçe'nin diğer sayısını Oktay kaydetti. Diyarbakır'ın tek golü Deniz'den geldi.
Kartal'ın çilesi bitti
Ligde hiçbir hedefi kalmayan Beşiktaş, üstüste 3. maçından da mağlubiyetle ayrılarak sezonu 3. sırada tamamladı.
Tek altın Arif'ten
Bakü'de gerçekleştirilen 45. şampiyonada genç bir ekiple mücadele eden Türkiye, takım halinde 3. olurken Arif Kama altına uzandı.
Altay yola çıktı!
İzmir ekibi, bu galibiyetle gurubunda Süper Lig'e "geliyorum" mesajı gönderirken Ç. Dardanel'in kümede kalma çabası umutsuzluğa dönüştü.
Trabzon transfere 4 milyon dolar ayırdı
Yeni sezona daha güçlü bir kadro ile girmek isteyen Trabzonspor, transfere 4 milyon dolar harcayacak. A.Gücü'nün teknik direktörü Ersun Yanal ile görüşmelerini sürdüren Bordo-mavili takımda başkan Özkan Sümer yeni sezon için 6 futbolcu ile söz kesti. Brezilyalı Marko Aurelio ve Gökdeniz'i elden çıkarmayı düşünmeyen Trabzonspor, İstanbullu Zdravkov ve Göztepe kalecisi Majdan'dan birini tercih edecek. Beşiktaş'la yollarını ayırması beklenen Ümit ve Erman'ı da transferlistesine alan yönetim, Denizlispor'dan Muzaffer ve Veysel'i de almak istiyor.
Çaykur Rize'den buruk veda: 3-2
Çaykur Rizespor, ligin son maçında Ankaragücü'nü 3-2 yenmesine rağmen 2. Lig'e düşmekten kurtulamadı. Samsunspor'un evinde Malatya ile berabere kalıp 1 puan alması, Rize'yi yasa boğdu. Bu sonuçlarda Samsun ligde kalırken, Rizespor Süper Lig'e veda etti.
5 Mayıs 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED