T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Saç dökülmesine karşı Halk Ekmek

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanacak ortak proje ile içeriğinde ağırlıklı olarak çinko maddesi bulunan, saç dökülmesini önleyici ekmekler üretecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanacak ortak proje ile içeriğinde ağırlıklı olarak çinko maddesi bulunan, saç dökülmesini önleyici ekmekler üretilecek. Halk Ekmek Müdürü Ali İlkbahar, saç dökülmesini önleyici ekmek üretmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile proje çalışması yaptıklarını belirtti.

Ekmeğin içeriğinde çinko maddesinin ağırlıklı olarak kullanılacağını anlatan İlkbahar, "Çinko eksikliği saç dökülmesinin en önemli nedenidir. Biz üreteceğimiz ekmeklerle içeriğinde bulunan çinko maddesi ile bu eksikliği kapatacağız" diye konuştu.

Tıbbî ekmek gibi

"Dünyada en fazla saçları dökülen millet olan Türkler'in bu derdine deva olacağız" diyen İlkbahar, şunları kaydetti: "Bu çalışmaya bir üniversiteyi de dahil edeceğiz. Ekmeğin içinde bulunacak çinko ağırlıklı maddelerin bekleme süresini henüz bilmiyoruz. Örneğin, bu maddeler 15 gün beklerse biz bu ekmeği 15 günde bir üreteceğiz. Yani üretimi normal ekmek gibi olmayacak. Belki de satışını tıbbî ekmekte olduğu gibi hastaneler kanalıyla yapacağız."

Halk Ekmek'te ciddi anlamda talep patlaması yaşandığını belirten İlkbahar, "Dar gelirli insanlar saatlerce kuyruklarda bekleyerek bizim ekmeğimizi alıyorlar. Bunun yanısıra normal gelir seviyesinde olan insanlar da sadece lezzetinden dolayı ekmeğimizi talep ediyorlar" dedi.

KEVİN COSTNER KELLEŞİYOR

Hayranları, ünlü aktör Kevin Costner'ı tanımakta zorluk çekecek. Dökülen saçlarını kazıtmaya karar veren sanatçı, bundan böyle hayranlarının karşısına dazlak olarak çıkacak. Internetteki 'imdb' sitesinin haberine göre, erkeklerin korkulu rüyası olan 'kellik', sonunda beyazperdenin yakışıklılığıyla tanınan ismi Kevin Costner'ı da vurdu.

Saçlarının giderek azalmasına üzülen 47 yaşındaki sanatçı, mucizevi kürlerden medet ummak ya da saç ektirmek yerine, farklı bir yol seçti.

Ünlü aktör Bruce Willis gibi saçlarını kazıtmaya karar veren oyuncu, 'Saçlarım beni terkedeceğine ben onları terketmeye karar verdim. Bu sorunumu çözmek için ilaçlara veya kürlere bel bağlamak istemiyorum. Onun için saçlarımı kazıtacağım' dedi.

 
C vitamini kanser riskini azaltıyor
Bilim adamları, C vitamininin kanseri önlediğini, elmada bulunan bir maddenin ise C vitamininden daha etkili olduğunu belirledi.
KÜLTÜR BAKANLIĞI MAHKEMELİK
Kültür Bakanlığı ile tiyatro sanatçısı Semih Sergen, "minyatürler" yüzünden mahkemeye verildi. Sergen'in Kültür Bakanlığı Yayınları'ndan çıkan "Kuruyuduk Yaş Olduk" adlı eserinde Ömer Faruk Atabek'in minyatürlerinin izinsiz kullanıldığını savunan mirasçıları, Bakanlık ile Sergen'e manevi tazminat davası açtı. Sergen, Kültür Bakanlığı ve Atabek'in mirasçılarını mahkemeye düşüren olaylar dizisinin, üç yıl önce Yunus Emre'nin yaşamını şiirlerle anlatan bir kitap yazmaya karar vermesiyle başladığını söyledi.
BURSA İNGİLİZ HASTALARA TALİP
Bursa İl Sağlık Müdürü Hüseyin Hüsnü Serdar, tedavi amacıyla Türkiye'ye gelmeleri gündemde olan İngiliz hastalara, dünya standartlarında "cerrahi" hizmet vermeye hazır olduklarını bildirdi. Serdar, İngiltere'nin, Türkiye'ye hasta göndermeyi planlamasının, Türk doktorlar için gurur verici bir gelişme olduğunu belirtti. Bursa'nın da hizmet kalitesi ve cerrahi alandaki başarılarıyla son yıllarda dikkati çekici bir gelişme gösterdiğini savunan Serdar, İngiltere'den gelebilecek hastalara hizmet sunacak kapasitelerinin olduğunu kaydetti.

24 Ocak 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED