AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

D Ü N Y A
Çeçen kız Rus
pilotları vurdu

Çeçenistan'a saldırılar düzenleyen Rus askerlerinin merkez karargahına giden askerî araca yönelik intihar saldırısında 7'si pilot 17 Rus asker öldü. Saldırıyı, 17 yaşında bir Çeçen kız düzenledi.

Rusya'nın güneyinde, hava kuvvetleri personelini taşıyan bir otobüste meydana gelen saldırıda 17 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Otobüsün Mozdok kenti yakınlardaki bir askeri üsse gittiği bildirildi. Çeçenistan'da saldırılar düzenleyen Rus askerlerinin merkez karargahı, Mozdok'ta bulunuyor. Otobüste kaç kişinin bulunduğuyla ilgili olaraksa çelişkili bilgiler geliyor.

Saldırıyı Çeçen kız düzenledi

Rusya İçişleri Bakanlığı, otobüste Rus Hava Kuvvetleri'nde görev yapan pilot ve askeri personelin olduğunu, araçtaki 27 kişiden 17'sinin hayatını kaybettiğini, 10'unun da ağır yaralandığını açıkladı.

Ölenlerin yedisi pilot

Açıklamada, ölenlerin 7'sinin pilot olduğu kaydedildi. Bölgedeki bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi ise, araçta Hava Kuvvetleri'nin uçuş personeli ile bakım görevlileri olmak üzere 40'tan fazla yolcu bulunduğunu söyledi. Olağanüstü Hal Bakanı ise yolcu sayısını 23 olarak açıkladı. Çeçenistan'da geçen ay düzenlenen iki intihar saldırısında 78 kişi hayatını kaybetmişti.

Rus Savunma Bakanlığı yetkilisi, saldırıyı Çeçen bir intihar eylemcisi kızın gerçekleştirdiğini söyledi. Çeçen kızın 17 yaşında olduğu bildirildi. Yetkililer, saldırının otobüsün bir demiryolu kavşağında beklediği sırada gerçekleştiğini açıkladı.

Rus İnterfaks haber ajansının verdiği bilgiye göre olay, "LAZ" tipi otobüs, Mozdok-Prohladnoye otoyolunun 48. kilometresindeki demiryolu geçitinde durduğu sırada meydana geldi. Otobüs, trenin geçmesini beklediği sırada, sağlık personeli üniforması giymiş bir kadın, otobüse yaklaşarak üzerindeki bombaları patlattı. Ölenler arasında, bombacının olup olmadığı bilinmiyor.

 
ABD, terör örgütünü İran'a karşı kullanacak
ABD İran'ı terörist bir örgütle vuracak. Halkın Mücahitleri Örgütü'nü İran'a karşı kullanmaya hazırlanan Pentagon, İranlı muhalif Azeri liderlerle de görüşüyor. Bu arada Bolton Suriye'nin füzelerinin Türkiye'yi tehdit ettiğini iddia etti.
Rusya: İran'a nükleer yakıt satacağız
Rusya Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ek protokolünü imzalamasa da, bu ülkeye nükleer yakıt satılacağını açıkladı. Bakanlık sözcüsü Aleksandır Yakovenko, bununla birlikte Rusya'nın nükleer silahların yayılmasını engellemeye katkıda bulunacak bu protokolün imzalanması için etkin şekilde çalışacağını belirtti.
Blair için istifa çağrısı
İngiltere'de İşçi Partisi'nin önde gelen isimlerinden, eski savunma bakanı Denis Healey, Başbakan Tony Blair'in, Irak'ın kitle imha silahları konusunda haksız çıkması halinde istifa etmesini istedi. Independent gazetesinde makalesi yayımlanan eski bakan, "Irak'taki kitle imha silahları konusunda haksız çıkarsa, kötüsü kasten yanlış açıklamalar yaptığı anlaşılırsa istifa etmeli. Parti içinde benim gibi düşünen çok kişi var" dedi. Avam Kamarası, hükümetin Irak kararı ile ilgili soruşturma açılması kararı almıştı.
6 Haziran 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED