AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Ergezen: Düz yola tünel yapmışlar

Bakan Ergezen, düz yollarda, "viraj ve tünel var" iddiasıyla düzenlenen keşif artışlarıyla bugüne kadar 710 milyon dolar fazla ödeme yapıldığını vurguladı.

Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, yasalara aykırı biçimde düzenlenen keşif artışlarıyla bugüne kadar 710 milyon dolar fazla ödeme yapıldığınıbelirlediklerini açıkladı. Ergezen, Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nda Bayındırlık ihaleleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Yolsuzlukların eski ihale yasasındaki 63. ve 44. maddelere dayanılarak yapıldığını belirten Ergezen, keşif artışlarının ise yasalara aykırı biçimde yapıldığını ifade etti.

Ergezen, "Yüzde 400-500'lere varan keşif artışları tespit ettik. Bunların bir çoğunu durdurduk. Düz yollarda, viraj ve tünel var iddiasıyla yüksek keşif artışları yaptırılmış" dedi. Ergezen, İller Bankası'nın ihale yönteminde de partizanca hareket edildiğini açıkladı. Karadeniz Otoyolu Projesi'nin incelendiğini belirten Ergezen "Bir kilomatrelik duble yolun maliyeti 2,5 -5 trilyon civarında. Eğer bu müteahhitlere verilmese de kamu tarafından yapılsa 150 milyara malolacak" dedi.

Bacanağa 4 trilyonluk kıyak

Bakan Ergezen, eski Bakanlar Koray Aydın ile Abdulkadir Akcan dönemine ait ihalelerde tespit edilen fazla ödemeleri açıkladı. Ankara Gençlik Merkezi ihalesinin eski bakan Abdulkadir Akcan'ın bacanağına verildiğini kaydeden Ergezen, "Bu ihalede de 4 trilyon lira fazla ödeme yapıldığını tespit ettik" dedi. Ergezen, Bahçeşehir'de yaptırılan binalarda metrekare birim fiyatlarında yolsuzluk tespit ettiklerini bildirdi. Ergezen, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ardından devlet tarafından yaptırılan binlerce deprem konutunda yolsuzluk yapıldığı iddialarını ise yalanladı.

Bakan Ergezen Konut Edindirme Fonu'nda bugüne kadar 398 trilyon biriktiğini ancak bu paranın kayıp olduğunu söyledi. Ergezen, deprem tehlikesi bulunan Bodrum'da 5 kat ve üzerindeki binaların izinlerini iptal ettiklerini de açıkladı.

Ecevit, Yılmaz ve Özkan dinlenecek

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, eski başbakanlar Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz ile Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ı dinleme kararı aldı. Eski bakanlardan Güneş Taner, Zekeriya Temizel ve Recep Önal'ı da dinleyecek olan Yolsuzluk Komisyonu'nun davetiyeleri hazırlandı. Komisyon, siyasilerin yanı sıra bürokratları da dinleyecek. Hazine Müşteşarı Selçuk Demiralp, işadamları Hayyam Garipoğlu ve Halit Cıngıllıoğlu da önümüzdeki günlerde komisyon tarafından dinlenecek. Komisyon, daha önce de Enerji Bakanı Hilmi Güler ve Örümcek Ağı ve Balina operasyonlarını yöneten Emniyet Müdürü Şerafettin Vural'ı dinlemişti.

  • SAMİ GÖKÇE/ NEVZAT DEMİRKOL

  •  
    Hazine arazisi karşılığı hastane
    Yeni hastane açmak için alternatif imkanlarını araştıran Sağlık Bakanlığı, Hazine arsalarını kullanarak, bunların karşılığında sağlık kuruluşu veya sağlık kurumu yaptırma konusunu değerlendirmeye aldı.
    'İspatlayamazsam rütbemi sökerim'
    Şampiyonlardan sınav tüyoları
    Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) katılan milyonlarca gencin hayalini kurduğu başarıyı, gerçeğe dönüştüren ÖSS şampiyonları, nasıl başarılı olduklarını anlattılar. ÖSS adayları için tüyolar veren şampiyonlar, özellikle derece isteyenlerin küçük ayrıntılara dikkat etmesi gerektiği görüşündeler. Boğaziçi'li veya ODTÜ'lü, Mimar
    Bakan Çelik: Paralı eğitim tartışılmalı
    Uçan trenler geliyor
    Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin temeli pazar günü atılıyor. Proje, Ankara-İstanbul arasını 3 saat 10 dakikaya indirecek ve Ankara-İstanbul arasındaki tren yolculuğu uçak yolculuğu ile aynı süreyi yakalamış olacak.
    AOÇ ve Halkbank dosyalarına soruşturma
    Pasinler'de 3,7 şiddetinde deprem
    Pearson'dan 'işbirliği fidanı'
    6 Haziran 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED