AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
 
Kredi kartında büyük soygun
Enflasyon ve faiz düşerken, bankaların, kredi kartı borçlarına uyguladığı yüzde 130'a varan faiz 'soygun aracı' gibi kullanılıyor. Tüketici öfkeli
YILLIK FAİZ YÜZDE 130
Merkez Bankası'nın, yıllık faiz oranlarını yüzde 40 seviyesine düşürmesine, yıllık enflasyon rakamlarının yüzde 30'a inmesine rağmen bankaların kredi kartı borçlarına uyguladığı faiz yüzde 130'ları aşıyor. Kredi kartı borçlarına uygulanan fahiş faiz 'soygun' olarak nitelendiriliyor.

AB için yeşil ışık
Avrupa Parlamentosu, Türkiye raporunu kabul etti. Rapor'da, Türkiye'nin reformları kararlılıkla sürdürmesi durumunda AB ile tam üyelik müzakerelerine başlanabileceği belirtildi ve iktidarın reformlarına destek verildi.

Gül: Uyum Paketi için izin almayız
Hükümetin 6. Uyum Paketi'ni çıkarmakta kararlı olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Gül, "MGK beklenecek diye bir şart yok. Bakanlar Kurulu karar verecek. İzin almak söz konusu değil" dedi.

AK Partili Yazıcı: Rakip tanımıyoruz
Mahalli seçimlere iddialı hazırlandıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı, Genç Parti'nin kendilerine rakip olmadığını belirterek, Erbakan'ın SP'nin başına gelmesinin ise teşkilatlarında 'hiç hissedilmediğini' söyledi.

Tekstilcinin KUR FERYADI
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, kur meselesinin yanlış tartışıldığını, hafife alındığını savundu ve "Hazır giyim çökerse bunun vebalini kimse ödeyemez. Kur işi ciddi; taban kur belirleyin" dedi.

Amerika İran'a 'tuzak' hazırlıyor
Pentagon'un 'şahin'leri, İran'ı, Halkın Mücahitleri örgütü ve İran Azerileri ile vurmaya hazırlanıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 'terörist örgütler' listesinde bulunan Halkın Mücahitleri örgütü şu anda Irak'ta üsleniyor.

Sivil örgütlerden AB'ye tam destek
Aralarında TOBB, İKV ve TÜSİAD'ın da bulunduğu 12 sivil toplum kuruluşu, yayınladıkları ortak bildiriyle hükümetin 6. Uyum Paketi'ni desteklediklerini açıkladılar.

'İspatlayamazsam rütbemi sökerim'

 
BUSH'TAN KATAR EMİRİ'NE TEŞEKKÜR
ABD Başkanı Bush, Irak savaşının, Doha'daki ana komuta merkezi Esseyliye kampında Amerikan askerlerine hitap etti. Irak savaşının, Amerikan ulusunun ''güçlü ve sevecen'' olduğunu gösterdiğini ileri süren Bush, Katar Emiri El Tani'ye de, savaşının ana karargahının ülkesinde kurulmasına izin verdiği için teşekkür etti.
Başarılara imza atacağız
Daum, "Fenerbahçe taraftarlarıyla buluştuğum için çok mutluyum. Birlikte tek bir hedefimiz var: Gerek Türkiye'de gerekse uluslararası alanda büyük başarılara imza atmak" dedi.
Şampiyonlardan ÖSS tüyoları
ÖSS'de dereceye giren şampiyon öğrenciler, başarılarının ipuçlarını verdi. Şampiyonlar, sınav öncesinde ve sınav günü dikkat edilecek küçük ayrıntıların, büyük puanlar getireceğini söylüyor.
Çeçen kızın intihar saldırısı: 17 ölü
Çeçenistan'da saldırılar düzenleyen Rus askerlerinin merkez karargahına giden ve 27 kişinin bulunduğu askeri araca bir Çeçen kız tarafından intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 7'si pilot, 17 Rus askeri ölürken, 10'u da ağır yaralandı.
Düz yola tünel
Bakan Zeki Ergezen, 'Düz yollarda, viraj ve tünel var' iddiasıyla düzenlenen keşif artışlarıyla bugüne kadar 710 milyon dolar fazla ödeme yapıldığını da vurguladı.
6 Haziran 2003
Cuma

PİYASALAR
Dolar 1.442.000
Euro 1.702.000
Altın (Cum.) 115.000
Borsa 11.129


Türkiye'de Hava
Adana 18 / 35
Ankara 11 / 29
Bursa 12 / 31
Diyarbakır 10 / 28
Erzurum 2 / 21
İstanbul 14 / 26
İzmir 20 / 33
Trabzon 14 / 20




Albayrak 2. el otomobil




Bekard Yemek Üretim
   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Fehmi Koru :
ABD ile - ABD'siz... Tehlikeli bir gelişme
Ali Bayramoğlu : Hayrettin Karaman :
Askeri vesayet meselesi masada... Millî Görüş
Mehmet Ocaktan : Sami Hocaoğlu :
İşte öyle bir Türk mucizesi (!..) Kur'an mümeyyiz bir akıl inşa eder
Mustafa Karaalioğlu : Mehmet Şeker :
Doğu -daki eksik parçalarımızı tamamlama- Konferansı! Çok çalışmanın ödülü
Sadık Albayrak : Fatma K. Barbarosoğlu :
Yine, şu "kültür mirası" meselesi... Bir alan araştırması da biz yaptık (mesela...)
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED