AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

Y A Z A R L A R
Çok çalışmanın ödülü

"Cambaz" grubundan Erol Baştuğ ile Serdar Nalçacıoğlu'nun özenle seçip gönderdiklerinden, gruba dahil olmayanların mahrum kalmaması düşüncesiyle "Tesadüfün iğne deliği" ile "Çok çalışmanın ödülü"ne yer vermek istedik. Beğenirseniz ne âlâ, beğenmezseniz boşa çaba sayılır.

Hatır için beğenmiş gibi davranabilirsiniz.

* * *

New York'ta bir yayınevinde redaktör olarak çalışan 51 yaşındaki George Turklebaum, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş... Peki bu olayın diğer milyonlarca kalp krizi sonucu ölümden farkı nedir derseniz...

23 kişiyle bir arada çalıştığı açık ofiste, adamın kalp krizinden gittiği, tam beş gün sonra, birisinin yanına gidip 'iyi misin?' diye sormasıyla farkedilmiş.

Patronu, şirkette 30 yıldır çalışan George'un sabah ofise en erken gelip akşam en geç çıkan eleman olduğunu, etrafindakilerle konuşmadan bütün gün sadece işiyle ilgilendiğini söylemiş...

Bu yüzden, her zamanki gibi masasında bir yazı okuduğu sırada kalbi durarak öldüğünde, kimsenin dikkatini çekmemiş.

Bu olaydan çıkarmamız gereken ders: Kendinizi paralarcasına çalışmayın. Kimse farketmiyor.

Ya da ille öyle çalışacağım diyorsanız, arada bir etrafınızdakilerle konuşun.

Hiç değilse arada sırada mesela saat başlarında başınızı kaldırıp el kol hareketleri yapın ve böylece hayatta olduğunuzu belli edin.

AZERBAYCAN'DAN GELEN MEKTUP

Azerbaycan Respublikası Yanacaq ve Energetika Nazirliyi Azeriqaz Qapalı Sehmdar Cemiyyeti Sedr'inden İstambul Böyük Şeher Belediyye Başkanı cenab Ali Müfit Gürtunaya

Hörmetli Ali Bey!

Azerbaycan Resbuplikasının iqtisadiyyatının yeniden qurulması ve mövcud xidmet sistemlerinde gedon islahatlar inkişaf etmiş ölkelerin bu sahede tecrübesinin ve nailiyyatlerinin tetbiqini zaruri edir.

Bu tedbirlerden biri de Qaz teserrufatının esaslı şekilde müasir telebler ve standartlar seviyyesine getirilmesidir ki, bu inkişafın esası yeni tipli qaz borularının tatbiqini teleb edir.

Yazılanları nezere alaraq Sizden xabiş edirik ki, Respublikanın Bakı ve diger iri şeherlerinde qazpaylayıcı sistemin yeni boru sistemine keçirilmesi üçün İstambul ve diger şeherlerde tetbiq edilmiş ve müsbet netice veran sistemin Azerbaycanda heyata keçirilmesine yardım edesiniz. Bu meqsedle yerli mütexessisler üçün tedris kurslarının keçirilmesi maqsedi ile İGDAŞ uzmanlarının Bakı şeherine ezam edilmesine ve razılıq olduğu halde heyetin terkibi haqqında melumat vermeyinize göre Size minnetdar olardım.

Fürsketden istifade ederek, Size çetin ve mesuliyyatli işinizde müveffeqiyetler arzu edirem.
Hörmet ve ehtiramla,

"Azeriqaz" QSC-nin sedri E. Malikov
23 May 2003-ci il

TESADÜFÜN İĞNE DELİĞİ

Dünyada, kayıtlara geçmiş en ilginç gerçekleşen ölüm; bir eskrimcinin, antrenman yaparken kılıcı prize sokmasıyla oldu diye yazıyor Guinness.

Bir başka çok ilginç ölüm de Yunanistan'dan. Üstelik yakın tarihten. 1996 yılı. Bizde olduğu gibi Yunanistan da yaz döneminde orman yangınlarıyla boğuşuyordu. Yunanistan itfaiye ekibi büyük bir yangını söndürmüş ama oldukça geniş bir alanı da kurtaramamıştı.

Yangın sonrası uzmanlar, yanan alanda araştırma yaparken, gördükleri karşısında küçük dillerini yutarlar. Görünen, denizden birkaç kilometre uzakta ve yüksekte olmasına rağmen yanmış bir balık adamdır.

Snorkeli ve zıpkını da elindedir üstelik.

Sen, balık avlamak için denize dal...

Sonra bir yangın söndürme helikopteri, gelip seni çeksin ve yangının üzerine bıraksın...

ŞEYTAN HANGİSİ?

Irak'ın başkenti Bağdat'ta savaşın sona ermesinin ardından ilk sanat etkinliği, savaş sırasındaki bombardımanda ağır hasar gören El-Reşid Sanat Merkezi'nin sağlam kalan tek salonunda düzenlendi. Şekspir'in ''Othello'' adlı eserinden uyarlanan ''Şeytana İtaat'' isimli oyunu, Bağdat Güzel Sanatlar Akademisi öğrencileri sahneye koydu. Oyunun ismi dikkat çekici. Buradaki "şeytan" kim ola ki? Buş mu, Saddam mı?

BUŞ, BAĞDAT ÜZERİNDE

Avrupa ve Ortadoğu ziyaretlerinde bulunan Buş, dün ülkesine dönerken, uçağı Bağdat üzerinden uçmuş ve Bay Buş, Bağdat'ı "kuş bakışı" seyretmiş. Ajanslar haberi böyle geçiyor ama, ona kuş bakışı denmez, "Buş bakışı" denir.


6 Haziran 2003
Cuma
 
MEHMET ŞEKER


Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED