AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Baskette üç büyükler elele

Ezeli rakipler, müessese kulüpleriyle başa çıkmak için güçlerini birleştirme kararı aldı.
Türk sporunun temel taşları Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri, gelecek sezon için basketbolda güçbirliği yaptı. Müessese takımlarına karşı Basketbol Ligi'nde mücadele edebilmenin tek yolunun bu şekilde hareket etmek olduğunu anladıklarını belirten Fenerbahçe Basketbol Şube Sorumlusu Murat Aşık, "Satabileceğimiz her şeyi birlikte pazarlayacağız. Müessese takımlarıyla başa çıkabilmenin tek yolunun bu olduğuna inandık" dedi.


İnanç Malatya'da

Malatyaspor, Altay'dan İnanç ve Göztepe'den Makalale ile anlaştı. Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi, dış transferde İnanç ve Makalele ile anlaştıklarını, iç transfer çalışmalarına ise 10 Haziran'da yeniden başlayacaklarını söyledi. Tanrıverdi, "Daha önce dış transferde Altan, Niyazi ve Levent, iç transferde ise Ayman ile anlaşmıştık. Teknik Direktör Ziya Doğan'ın raporu doğrultusunda 2 yabancı oyuncu ile görüşmelerimiz sürüyor'' dedi.


Samsunspor Erman'la anlaşamadı

Samsunspor, Trabzonsporlu oyuncu Erman Güraçar ile para konusunda anlaşamadı ve transfer görüşmesi olumsuz sonuçlandı. Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Futbol Şube Sorumlusu Suat Çalık ve Genel Menajer Süleyman Hurma dün Trabzonspor ile sözleşmesi sona eren defans oyuncusu Erman ile masaya oturarak maddi konuları görüştü. Başkan Uyanık'ın ofisinde yapılan görüşmede Erman'ın, astronomik bir rakam istemesi Karadeniz ekibi yöneticilerini hayal kırıklığına uğrattı. Kırmızı-beyazlı yöneticilerin önerdiği rakam ile Erman'ın istediği rakam arasında büyük fark bulunması transferi zora soktu. Erman'dan olumlu bir yaklaşım gelmemesi halinde, bu futbolcunun transferinin kapatılacağı belirtildi. Bu arada, Erman Güraçar'ın Samsunspor'dan 400 milyar lira istediği, Kırmızı-beyazlı yönetimin ise 200 milyar lira önerdiği iddia edildi.


San Antonio, Nets'i Duncan ile devirdi

NBA final serisinin ilk maçında San Antonio Spurs, New Jersey Nets'i 101-89 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Alamadome'da oynanan maçta Spurs'da Tim Duncan 32 sayı, 20 ribaund, 7 blok, 6 asist ve 3 top çalmalık performansla galibiyetin mimarı oldu. Nets'de ise Kenyon Martin'in 21 sayı, Jason Kidd'in 10 sayı, 10 asisti galibiyete yetmedi.


Umut ateşi İstanbul'da

Zihinsel engelli sporculara destek vermek ve özel olimpiyatların tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla 19 ülkeden 3'ü bayan 33 polis ve 1 zihinsel engelli sporcunun Koca Müzesi'nden Feshane'ye kadar 2000 öğrenci eşliğinde meşale taşındı. 20-29 Haziran tarihleri arasında İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de gerçekleştirilecek Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları meşalesini tutuşturacak olan "Umut Ateşi''ni Atina'dan alarak İstanbul'a getiren güvenlik güçleri, Beylerbeyi'ndeki Sabancı Polisevi'nde yemeğe katıldı.


Takımına sahip çık, kentine de sahip çık

100. yılında şampiyon olan Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kentim İstanbul' projesine destek vermek amacıyla kampanyaya katıldı. Başkan Serdar Bilgili, Lucescu, futbolcu ve taraftarların şampiyonluk kutlamalarının yer aldığı fotoğraflardan oluşan bilboardlarda siyah ve beyaz renkleri yoğun olarak kulllanılıyor.


Taner Sağır'dan 2 dünya rekoru

Dünya 29. Gençler Halter Şampiyonası'nda, 77 kiloda Taner Sağır, 2 gençler dünya rekoru kırarak 3 altın madalya aldı. Sağır, silkmede 195.5 kiloyla, toplamda da 355.5 kiloyla iki rekora imza atarken Sağır, koparmada da 160 kiloluk kaldırışıyla 3. altın madalyanın sahibi oldu.


Dostluk maçında hakeme dayak

Erzurum'da yapılan Atatürk Üniversitesi Spor Şenliği karşılaşmasında Erzincan Meslek Yüksek Okulu Takımı oyuncuları, maçın bitiş düdüğü ile beraber maçın orta hakemi Sezai Çalık'a saldırdı. Hakem Çalık'ı güvenlik güçleri kızgın futbolcuların elinden zor kurtardı.


Milli Atletler Romanya'da

Başkent Bükreş'te yarın başlayacak Uluslararası Romanya Yarışmaları'na katılacak Atletizm Milli Takımı kafilesi, bugün Romanya'ya gitti. Kafilede Ercüment Olgundeniz, Ercan Sunu, Berk Tuna, Serhat Polat, Fatma Dulkan, Miyase Çelik bulunuyor.


Şampiyonlar geliyor

Türkiye'nin en köklü pist yarışması olan Cezmi Or Kupası Atletizm Yarışları, yarın İstanbul'da yapılacak. Yarışmalara Avrupa ve Dünya Kupası birincisi çekiççi Macar Adrian Annus, 2003 Kış Kupası Şampiyonu çekiçci Macar Peter Botfa da katılacak.



6 Haziran 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED