AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Denizli doludizgin

Yeni sezon hazırlıklarını Kızılcahamam'da sürdüren Denizlispor'da hazırlıklar tam gaz sürüyor. Futbolcularını dün sabah saat 06.00'da kaldıran teknik direktör Giray Bulak, oyuncularına birer dilim kek ve peynir yedirdikten sonra saat 06.05'de kros çalıştırdı. Sabah kahvaltısından sonra futbolcularını dinlendiren Bulak, öğlenleyin de otelin fitness salonunda ağırlık çalışması yaptırdı. Bu çalışma sırasında oldukça yorulan oyuncularına akşam da taktik ağırlıklı bir çalışma yaptıran genç çalıştırıcı, oyuncularının ağır idman temposuna karşın iyi durumda olduğunu söyledi. Bu arada Milli takımdan dönen ve 1 hafta izin verilen Servet'in bugün kampa katılması bekleniyor.


Konyaspor 3 yabancı deniyor

Yeni sezona Kızılcahamam'da günde çift idman yaparak geçiren Konyaspor, 2'si Brezilyalı 1'i Nijeryalı olmak üzere 3 yabancı futbolcu deniyor. Yeşil-beyazlılar son olarak 7 kez A Milli olan 21 yaşındaki Nijeryalı Bina Alojowa ile Brezilyalı Andre Zinho ve Almeyda'yı denemeye aldı. Siyahi futbolcunun bir süre daha deneneceği öğrenildi. Bu arada geçen sezon devre arasında dizinden kıkırdak ameliyatı olan Resul, doktor programında çalışırken, takıma yeni katılan Cem Karaca ve hafif sakatlığı bulunan Ogün düz koşu yaptı.


Erol Panathinaikos'ta

Yunanistan'ın Panianios takımında forma giyen lejyoner futbolculardan Erol Bulut, aynı ülkenin Panathinaikos takımı ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Erol, Yunanistan'ın en büyük takımlarından birinde forma giyeceğini belirterek, önceki gün attığı imza ile resmen Panathinaikoslu olduğunu söyledi.


ULEB'te güçlü rakipler

ULEB Avrupa Ligi'nde Ülker ve Efes güçlü gruplara düştü. A Grubu: Barcelona (İsp.), V.Roma (İta.), Olimpija (Slov.), Ülker, Cibona (Hır.), P.Orthez (Fr.), Partizan (Sır.), AEK (Yun.). C Grubu: B. Treviso (İta.), Efes, Olimpiakos (Yun.), Tau C. (İsp.), Asvel (Fr.), Valencia (İsp.), S.Wroclaw (Pol.), A.Berlin (Alm.).


Pirelli'ye rekor katılım

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4. ayağı olan Pirelli Rallisi'nin 24'üncüsü 12-13 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak. İSOK Başkanı Satvet Çiftçi, kayıtlara göre 56 otonun start alacağı ve toplam uzunluğu 451 kilometre olan 24. Pirelli Rallisi'nin özel etaplar toplamının 117 kilometre olduğunu söyledi.


Diyarbakırspor:2 - Adanaspor :0

Kızılcahamam'da hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Diyarbakır ve Adanaspor hazırlık maçı yaparak takımlarının performanslarını denediler. Diyarbakırspor karşılaşmayı 6. dakikada Çetin ve 74 dakikada Moura'nın attığı gollerle 2-0 kazandı. İki takım her iki yarıda da farklı kadroyla maça çıktılar. Diyarbakır yaptığı ilk hazırlık maçında daha hızlı ve diri takım görünümündeydi.


Ziya Doğan küplere bindi

Yeni sezon hazırlıklarını Kızılcahamam'da sürdüren Malatyaspor'un hazırlıkları tam gaz sürüyor. Dün sabah ve akşam olmak üzere çift idman yapan Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Ziya Doğan, futbolcularını fırçaladı. Çift kale maç sırasında sık sık oyunu durduran Doğan, hata yapan oyuncularını sert bir şekilde uyararak, dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağını belirten Doğan, "Siz profesyonel futbolcusunuz. Bu saatten sonra size futbolu yeniden öğretemem. Hala aranızda topa doğru düzgün vurmasını bilmeyen adamlar var" diye konuştu. Bu arada Malatyaspor, dünkü çalışmada Makedonyalı bir santraforu denemeye aldı.


Samsun taktik çalışıyor

Kızılcahamam'da yeni sezon hazırlılarını sürdüren Samsunspor, dünü 3 idman yaparak geçirdi. Futbolcularına dün sabah saat 9.00'da hafif bir çalıştırma yaptıran Teknik direktör Gigi Multescu, öğlenleyin de salonda ağırlık çalışması yaptırdı. Rumen hoca akşamki çalışmada da futbolcularına taktik ağırlıklı bir çalıştırma yaptırdı. Özellikle kanat elemanlarının üzerinde duran Multescu, bu futbolculara ortalar yaptırırken, golcülere de özel çalıştırma yaptırdı. Rumen çalıştırı çalışma sırasında sık sık oyuncularını uyararak, hatalarını söyledi. Akşamki çalışmada ise oyuncularını iki ayrı takıma ayırrarak çift kale maç yaptıran Multescu, futbolcularına topla çok oynamamaları konusunda uyardı. Bu arada sakatlığı nedediyle çalışmalara katılamayan Oktay, tedavisini yaptırmak üzere İstanbul'a gitti. Kırmızı-beyazlılar hazırlılarını bugün de sürdürecek.


ÖRNEK İLÇE MÜDÜRÜ

Kızılcahamam Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdullah Yetişgin, başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor. 9 yıldan beri Kızılcahamam sporuna tek başına yön veren Yetişgin, ilçe müdürü olmasına karşın, tek bir personeli olmadığı için işleri bir başına yapıyor. Ödenek yokluğundan kadrolu personeli olmadığını belirten Yetişgin, "Teşkilatımızın imkanları neticesinde elimden gelen tüm gayreti gösteriyorum. Kızılcahamam halkının spor yapabilmesi için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum" dedi.



9 Temmuz 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED