AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Sana kimse inanmaz

'Yalan'ı ve 'yalancı'yı anlatan ilginç bir belgesel geliyor ekrana. Yalan Söylemek adını taşıyan belgeselde insanlığın tarihiyle yaşıt bu kadim reflekse bilimsel açılımlar getiriliyor

Ekranlara bugün insanlığın tarihiyle yaşıt olan ve insanlar için neredeyse "vazgeçilmez" kategorisinde bulunan "yalan"ın belgeseli geliyor. Politikacıların seçim meydanlarında, suçluların ise mahkemede söylediği, günlük yaşamlarında çeşitli nedenlerle söylemek zorunda kalanlarınsa önüne "pembe" kelimesini ekleyerek kutsal dinlerin yasakladığı bu eylemi hafifletmeye çalıştığı yalan konusunda ilgi çekici bilgilerin yeralacağı belgeselde, insanların vazgeçemedikleri bu reflekse psikoloji biliminin bakışı da yeralıyor. Belgesel 'yalan'ı tüm detaylarıyla irdeleyerek izleyici önüne getiriyor.

Yalancıyı tanıyalım

"Yalan söylediğimiz zaman beynimize ne oluyor?", "Fizyolojik yapımız, kendi çıkarlarımız uğruna yalan söylemeyi mi gerektiriyor?", "Hangi yaşta yalan söylemeyi öğreniyoruz?", "Yalancılığı genitel olarak açıklamak mümkün mü?" ve "Birisiyle tanıştığınızda onun patalojik olarak bir yalancı olduğunu nasıl anlarsınız?" benzeri soruların cevap bulacağa Yalan Söylemek adlı belgeselde, yalanla ilgili araştırmalarıyla tanınan Prof. Paul Eemen'in görüşlerine de yer veriliyor. Prof. Eemen, programda yalan makinalarının güvenilir olmadığını, gerçek doğrunun yüzde saklı olduğunu belirtiyor.
Tv8 / 23.00


ÖLMEMEK İÇİN OYNANAN OYUN

"Seven" ve geçtiğimiz sezon sinemalarda gösterilen "Panic Room"un başarılı yönetmeni David Fincher'ın çektiği The Game, yatırımlarının ve ilişkilerinin kontrolünü elinde tutmaya alışık bir işadamı: Nicholas Van Norton'un ölüm kalım mücadelesini anlatıyor. San Franciscolu işadamı Nicholas Van Norton'un hayatı, 48. yaşgününde kardeşi Conrad'dan aldığı bir doğumgünü hediyesi ile değişikliklere uğrayacak ve hayatı hakkındaki düşüncelerini değiştirmesine neden olacak olaylara başlangıç olacaktır. Nicholas, oyuna başlarken ortada çok büyük bir ödül olduğunu fark etmekle birlikte oyunun kuralları ve amacı hakkında bilgisi yoktur. Oyunun, hayatının bir parçası, dahası amacı olmaya başladığı sırada Nicholas, kendi evinde esrarengiz kişiler tarafından gözlendiğini fark eder.

OYUN

Orjinal Adı: The Game Yönetmen: David Fincher Oyn: Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Unger, James Rebhorn, Peter Donat, Carroll Baker Yapım Yılı: 1998 Türü: Gerilim / Macera Süre: 128 Dk.
TRT 1 / 20.50


Yine Uğur Arslan'lı Deniz Feneri

Bir süre önce adıyla özdeşleşen Deniz Feneri'nden ayrılarak aynı kanaldaki Hayatım Roman'ı sunmaya başlayan Uğur Arslan yeniden Deniz Feneri'nde. Bugün, 'Miniatürk'ten canlı ekrana gelecek programda, düğüne bir hafta kala çeyizleri yanan Balıkesirli genç bir kızın dramı ve ona yapılan yardımlar yayınlanıyor.
Kanal 7 / 23.30

 
Doktorlardan RTÜK'E TEPKİ
İstanbul Zeynep Kamil Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi doktorları, hastaneleriyle ilgili yaptığı haberden dolayı RTÜK'ten uyarı cezası alan Savaş Ay'ın, bu cezasının RTÜK'ün resmi internet sitesinde yer almamasına tepki gösterdiler. RTÜK'e dilekçe veren doktorlar, bir de bildiri yayınladılar. Hastane Başhekimi Op. Dr. Sadiye Eren imzalı bildiride, RTÜK tarafından radyo ve televizyon kuruluşlarına uygulanan bütün müeyyideler madde madde açıklanırken, Savaş Ay'ın neden kayırıldığı ve cezanın kamuoyundan niçin saklandığı soruldu.
Geçmişten kulağa değen radyo sesleri
Nebil Özgentürk'ün sunduğu Bir Yudum İnsan'da nostalji yolculuğuna devam ediliyor ve 'radyo günleri' getiriliyor ekrana. Bir zamanlar evlerin tek eğlencesi olan radyodan, Eşref Şefik'in anlattığı maçlardan, Yıldırım Önal'lı radyo tiyatrosundan bahsedilecek olan belgeselde, o dönemin tanıklarından ikisi, spiker Baki Süha Ediboğlu ve ses sanatçısı Afife Ediboğlu var. Programda Afife Ediboğlu eski günlerin heyecanlarını anlatırken, Afife Ediboğlu da Zeki Müren'le, Safiye Ayla'yla anılarını, Yahya Kemal, Nazım Hikmet, Cahit Sıtkı, Orhan Veli gibi devrin ünlü isimleriyle ilgili unutamadığı anekdotları hikaye ediyor.
ATV / 23.45

Ayna'da tarih var: Bulgaristan
Saim Orhan'ın sunduğu Ayna, bu hafta Bulgaristan'da. Doğal güzellikleriyle, tarih kokan şehirleriyle Balkanların şirin ülkesi Bulgaristan'dan seslenecek olan Ayna'da, Plevne Savaşı'nın 100. yıldönümü anısına yapılan ünlü Panaroma Müzesi ve ilk kez bir Türk TV'sinin girmeyi başardığı Bulgar Milli Kütüphanesi'nden görüntüler yansıyor ekrana.
Stv / 23.30
9 Temmuz 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED