AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Vali Akyüz'e saldırı

Pülümür'den, Tunceli'ye dönen Vali Ali Cafer Akyüz ve Belediye Başkanı Hasan Korkmaz'ın bulunduğu konvoy silahlı saldırıya uğradı. Akyüz ve Korkmaz, saldırıdan yara almadan kurtulurken, iki güvenlik görevlisi şehit oldu, bir güvenlik görevlisi de yaralandı.

Tunceli Valisi Ali Cafer Akyüz'ün makam aracına Pülümür ilçesinden dönerken silahlı saldırıda bulunuldu. Vali Akyüz'ün yara almadan kurtulduğu saldırıda, iki güvenlik görevlisi şehit oldu, bir güvenlik görevlisi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Tunceli Belediye Başkanı Hasan Akyüz ile birlikte, Pülümür ilçesindeki bir açılış töreninden dönmekte olan Vali Akyüz'ün makam aracına, Tunceli-Pülümür karayolunun 30. kilometresinde, dağlık yolun sağ tarafından ateş açıldı.

Uzaktan ateş açıldı

Saat 14:30'da meydana gelen olayda, Pülümür ilçesinden dönen Tunceli Valisi Akyüz ile Belediye Başkanı Hasan Korkmaz, askeri personel ve daire amirlerinin oluşturduğu 13 araçlık konvoy, Tunceli'ne 30 kilometre kala Zağge mevkiinde uzaktan silahlı saldırıya maruz kaldı.

Vali koruma altına alındı

Vali Akyüz'ün bulunduğu makam aracı, açılan ilk ateşin ardından hemen konvoydaki zırhlı araçlarla korumaya alındı. Vali Akyüz ve Belediye Başkanı Korkmaz zırhlı araçlardan birine alınarak 10 kilometre ilerideki Şehit Mehmet Karakolu'na götürüldüler. Vadi biçimindeki ormanlık alanda kayalıkların arkasından yapılan saldırıda, makineli tüfeklerin de kullanıldığı kaydedildi. Konvoydaki askerlerin karşılık vermesi üzerine, saldırganlar ateşi keserek, olay yerinden kaçtı. Saldırıda iki güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi. Bölgede, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Tek üzüntüm şehitler

Tunceli Valisi Ali Cafer Akyüz ve Belediye Başkanı Hasan Korkmaz'ın, dün sabah saatlerinde Pülümür ilçesinde, "Köye Dönüş Projesi" kapsamında bakım ve onarımları tamamlanan konutlar ile büyükbaş hayvan dağıtımı için kaymakamlık tarafından düzenlenen törene katıldıkları bildirildi. Vali Akyüz ve beraberindekilerin, Pülümür'deki programının ardından, aynı ilçeye bağlı yol genişletme çalışması sürdürülen Kocatepe köyüne doğru hareket ettikleri, bu güzergahta iken konvoyun saldırıya uğradığı kaydedildi. Bir süre Şehit Mehmet Karakolu'nda bekledikten sonra 2 zırhlı araçla Tunceli'ye dönen Akyüz, çatışmanın 10 dakika sürdüğünü belirterek, "Tek üzüntüm askerlerimizin şehit edilmesidir" diye konuştu. Akyüz, saldırının PKK/KADEK tarafından yapıldığını tahmin ettiğini söyledi.

Yaralı asker şehit oldu

Öte yandan, dört gün önce Tunceli'nde güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada yaralanan askerden biri daha şehit oldu. Tedavisi Fırat Üniversitesi Tıp Merkezi'nde devam eden Er Burhan Karataş'ın, dün sabah saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi. 5 Temmuz'daki çatışmada 8 asker yaralanmış ve yaralılar Elazığ'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Erdoğan: Terör örgütü, asla hedeflerine ulaşamayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunceli Valisi Ali Cafer Akyüz'e düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle yayınladığı mesajda, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğine kast edenlerin hain planlarının asla hedefine ulaşması mümkün değildir" dedi. Erdoğan mesajında, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de yayınladığı mesajda, huzur ortamını bozanlara hiçbir zaman izin verilmeyeceğini belirterek, "Şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, ailelerine, Ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum'' dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile Vali Akyüz'e birer başsağlığı mesajı gönderdi.

'Dilerim son çırpınışlarıdır'

Adalet b.akanı Cemil Çiçek ise, özellikle Topluma Kazandırma Yasası'nın gündeme geldiği bir noktada, bu tür eylemlerin "manidar" olduğuna dikkat çekerek, "Aslında bu neviden kişilerin toplumla bir irtibatlarının kalmadığı, örgüt üzerindeki hakimiyetlerinin giderek sıfıra indiği anlamına gelebilir. Ümit ediyorum ki, bunlar son çırpınışları olur. Bu yasa ile beklenen maksad hasıl olur" dedi.

 
Pişmanlık genişledi
Meclis'e gönderilen Topluma Kazandırma Yasa Tasarısı'nın 4. maddesinde değişiklik yapılarak örgüt tarafından işlenen suçlara iştirak edenler ile örgüte destek sağlayanlar da kapsama alındı.
'Gürüz sokağa dökebilir!'
Milli Eğitim Bakanı Çelik'in "YÖK Başkanı Gürüz ile rektörler ve öğretim üyeleri sokağa çıkabilirler. Ancak biz bu konuda kararlıyız" dediği öğrenildi.
Türkiye barış için katkıya hazır
Ortadoğu'da kalıcı ve kapsamlı çözüm gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, barış çabalarında İsrail ve Filistin'e her türlü katkıda bulunmaya hazır olduğunu bildirdi.
KOM'a FBI modeli
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda, ABD modeli bir yapılanmaya gidiliyor. FBI benzeri bir sistemin uygulanacağı KOM'da, Türkiye çapındaki operasyonlar Ankara'dan idare edilecek.
Sarıyer Savcısı hala görevde
Başta AKBİL olmak üzere, pekçok soruşturmada hukuku siyasete alet eden Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Engin Aslan, hakkındaki iddialara rağmen görevden alınamıyor.
Yaşam kalitemiz düştü ama ömrümüz uzadı...
BM Kalkınma Programı "İnsani Gelişim Raporu''nu açıkladı. Rapora göre Türkiye insani gelişmişlik sıralamasında 11 basamak geriledi. Ancak bu gerilemeye rağmen ortalama yaşam süremiz uzadı.
İkizler ayrılığa dayanamadı Yıllardır ayrılmayı bekleyen
İranlı yapışık ikizler birbirlerinden ayrıldıklarının fankına bile varamadan hayata veda ettiler. Lale ile Ladan'ın ölümü İran'ı yasa boğdu
İÇİMİZ YANIYOR
Muğla'nın Marmaris ilçesinde önceki akşam çıkan orman yangını 200 hektarlık alana yayıldı. Bodrum, Dalaman ve Milas'taki yangınlar ise kontrol altına alındı.
Kısa kısa...
9 Temmuz 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED